Kortárs magyar drámák létrehozására és bemutatására összesen 25 millió forint támogatás odaítélésétől döntött Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

A Katona József produkciós pályázat célja a kortárs magyar drámaszerzők alkotótevékenységének, illetve  műveik ősbemutatójának támogatása hazai és határon túli magyar színpadokon.  Erre a célra idén mintegy 25 millió Ft keretösszeg állt rendelkezésre. A 38, színházak által benyújtott pályázatból 23 részesült támogatásban. A 23 szerző összesen közel 14 millió Ft-ot nyert, a fennmaradó mintegy 11 millió Ft-ot a darabok létrehozására ítélte meg a döntéshozó.   A bemutatókra 2015. március 15-ig kerülhet sor.

A pályázatokat az emberi erőforrások miniszterének nevében eljárva a kultúráért felelős államtitkár által felkért, szakértőkből álló kuratórium értékelte. Ez alapján a miniszter tanácsadó testülete, a Színházművészeti Bizottság döntési javaslatot fogalmazott meg, melyet Halász János  államtitkár hagyott jóvá.

A támogatási szerződéseket a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága köti meg a nyertes szervezetekkel, és a támogatás utalásáról is ők gondoskodnak. 


A részletes döntési lista letölthető itt.

(Emmi, Kultúráért Felelős Államtitkárság)