Az elmúlt négy évben Magyarország megvédte magát az Európai Unióval vívott harcban – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Kunszentmiklóson, a kormánypártok kampánygyűlésén. Tállai András hangsúlyozta: a harc egyértelműen Magyarország győzelmével ért véget.

Az államtitkár szerint az áprilisi országgyűlési választás eredménye azt bizonyította, hogy a magyar emberek kétharmados többséggel támogatták az Orbán-kormány intézkedéseit, amit figyelembe kell venniük a Európai Unió illetékeseinek és a multinacionális cégek vezetőinek is.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a médiatörvény majd az alaptörvény ellen összehangolt támadást indítottak „emberjogi köntösbe öltöztetve” az Európai Parlamentben.

Kiemelte a „portugál kommunista képviselő” által jegyzett Tavares-jelentést, amelyről 2013-ban Herzog Edit MSZP-s európai parlamenti képviselő "elismerte", hogy a „lényegében a szocialista képviselők mondták tollba”.

Fontosnak nevezte a 2012 januári békemenetet, amikor 400 ezres tömege állt ki a magyar kormány mellett. Ennek nagyon komoly hatása volt az európai politikusokra – tette hozzá.

A másik fontos lépésnek Orbán Viktor miniszterelnök Európai Parlamentben elmondott beszédét nevezte, „amelyben kiállt a magyar érdekek, a magyar családok mellett”. A csatát megnyertük, de ezzel az érdekellentétek nem érnek véget – fűzte hozzá.

Tállai András leszögezte: a május 25-ei választásnak az a térje, hogy „besimuló, behódoló, a kritikákkal egyetértő” képviselők kerülnek az Európai Parlamentbe, vagy olyanok, akik megvédik Magyarország érdekeit.

Magyarország történelmében, a megye nemzet életében hihetetlen nagy előrelépésnek nevezte, hogy a Fidesz-KDNP listáján kárpátaljai, felvidéki, erdélyi és vajdasági képviselő is helyet kapott.

Erdős Norbert, a Fidesz-KDNP EP-listáján a 8. helyen álló képviselőjelölt arról beszélt, hogy fontos feladat jut a képviselőkre, mert a földforgalmi törvényt, valamint az akác és a pálinka ügyét is meg kell védeni. Ezeket a támadásokat is ki tudjuk védeni – fűzte hozzá.

Salacz László, Bács-Kiskun megye 1-es választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselője, az est házigazdája kiemelte, hogy az európai parlamenti választások az egész magyar nemzet jövője szempontjából kiemelt jelentőségűek.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti költségvetési ciklusában komoly fejlesztési pénzek érkezhetnek hazánkba, ha megfelelő képviselete lesz Magyarországnak – fogalmazott, hozzátéve, hogy szükség van a fejlesztési források milliárdjaira munkahelyek teremtéséhez, az elmúlt négy évben megkezdett munka folytatásához.

Szeretném emlékeztetni önöket arra, hogy a 2010-es választások után a társadalmi támogatottságát elvesztő baloldal európai parlamenti képviselői minden lehetőséget kihasználtak, hogy minél nehezebb helyzetbe hozzák a magyar kormányt - mondta.

Salacz László utalt arra, hogy a szocialista képviselők minden egyes vitás ügyben a nemzeti érdekek ellen voltak: a bankadó, a rezsicsökkentés, a magyar föld, a pálinka, az akác, a plázastop, az Erzsébet-program és minden más ügyben is a magyar érdekek ellen harcoltak.

A Fidesz-KDNP képviselői a magyar nemzet érdekeit fogják képviselik az unióban, munkájuk során pedig azt várják majd el az uniós intézményektől, hogy tiszteljék a magyar emberek eddigi teljesítményét – fejezte be beszédét a választókerület országgyűlési képviselője.

A kunszentmiklósi művelődési ház színháztermében több mint kétszáz érdeklődő hallgatta az előadókat.

(MTI)