Uniós és állami forrásból több mint félmilliárd forintból fejlesztik az egri Markhot Ferenc kórház járóbeteg-ellátását, valamint az intézmény mezőkövesdi belgyógyászati tömbjét - hangzott el kedden egy mezőkövesdi sajtótájékoztatón.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta: új ágyak, korszerűbb eszközök érkeznek majd a mezőkövesdi kórházba. "Nagyon fontos az egészségügyben a megelőzés, de vélhetően minden embernek eljön az életében az a pillanat, amikor kórházi kezelésre szorul, és nem mindegy, hogy milyen körülmények között" - tette hozzá.

Korszerű eszközökkel, jobb lehetőségekkel hatékonyabb a gyógyítás, és könnyebb a gyógyulás - fogalmazott az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, képviselőjelöltje.

A projekt célja a mezőkövesdi krónikus belgyógyászati tömb fejlesztése és felújítása, az egri kórház patológiájának szak¬mai és infrastrukturális korszerűsítése, komplex radiológiai fejlesztése, valamint kisebb eszközök vásárlása.

Mezőkövesden a belgyógyászati részleget akadálymentesítik, és fejlesztik a radiológiát is. Az egri kórházban egyebek mellett megújul a patológia.

Az összességében 537 millió forintba kerülő beruházások ebben az évben fejeződnek be.

(MTI; Belügyminisztérium)