A közfoglalkoztatás célja, hogy az egészséges, munkaképes emberek ne segélyből éljenek, hanem munkabérből. Olyan munkát biztosítottunk részükre, amely karbantartotta munkaerejüket és értékteremtő volt. Közlemény.

Az eredmények azt mutatják, hogy a 2012-ben végrehajtott közfoglalkoztatási programok sikeresek voltak, hozzájárultak az elmaradott térségekben való foglalkoztatás növeléséhez és az értékteremtés révén gyarapították a helyiek javait. Ezért a Kormány úgy döntött, hogy a Start-munkaprogramot 2013-ban az előző évi közfoglalkoztatás mintájára, azt továbbfejlesztve folytatni kell.

Célkitűzésünk, hogy a közfoglalkoztatás keretén belül biztosítsunk munkalehetőséget azoknak, akiknek a munkaerejére a piacgazdaságnak pillanatnyilag nincs szüksége. Mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni a munkát, a tanulást, a piacgazdaságba való visszatérés lehetőségét.

Az MSZP ezt elmulasztotta. Az általuk szervezett és elnevezett „éhségmenet” erkölcsileg elfogadhatatlan kísérlet volt arra, hogy a kormányzásuk alatti tehetetlenségről eltereljék a figyelmet.

(Belügyminisztérium Sajtófőosztály)