A Belügyminisztérium méltóképpen őrzi, ápolja és gondozza, az utódok elé példaképül állítja hősi halottja, Kövecs Gergő posztumusz tűzoltó hadnagy emlékét.

A hősi halott Kövecs Gergő kegyeleti juttatásairól a 2014. május 25-én megjelent híradásokkal kapcsolatban a Belügyminisztérium közli, hogy azok mindenben megfelelnek a belügyminiszter irányítása alatt álló fegyveres szervek hivatásos és közalkalmazotti állománya részére adható szociális támogatásról és a kegyeleti gondoskodással kapcsolatos egyes feladatokról szóló 6/2013. (III. 27.) BM rendelet előírásainak (a kegyeleti juttatásokról a tárca egyedi ügyben nem adhat tájékoztatást).

A Belügyminisztérium emlékeztet rá, hogy a 2013. november 1-jén a Rám-szakadéknál mások életmentése közben tragikus körülmények között hősi halált halt tűzoltó özvegye szociális segélyben részesült. Néhai Kövecs Gergő sírhelyét Dorog Város polgármestere térítésmentesen ajánlotta fel, a temetés tűzoltói tiszteletadással teljesített költségeit és a kegyeleti kiadásokat a Belügyminisztérium fedezte.

Az elhunyt tűzoltó biztosításának kedvezményezettjének a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ügyintézéshez szükséges minden segítséget soron kívül megadott. A síremlék-állítás tekintetében a tárca a jogszabályban rögzített kötelezettségének eleget tesz.

(Belügyminisztérium)