RSS feliratkozás

Videók

Fürjes Balázs nyitotta meg a Graphisoft konferenciáját (ENG)

Fürjes Balázs nyitotta meg a Graphisoft konferenciáját (ENG)2014. június 6.

Fürjes Balázs, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos nyitotta meg a Graphisoft nemzetközi szakmai konferenciáját.
Kiállítás az árvízi védekezésről

Kiállítás az árvízi védekezésről 2014. június 5.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára megnyitotta a 2013. évi dunai árvízi védekezés évfordulója alkalmából tartandó kiállítást.
Százhetvenhét településen építenek ki kamerarendszert

Százhetvenhét településen építenek ki kamerarendszert2014. június 5.

Százhetvenhét településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 1,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Hende Csaba továbbra is konszenzusra törekszik a honvédség ügyeiben

Hende Csaba továbbra is konszenzusra törekszik a honvédség ügyeiben2014. június 5.

Továbbra is többpárti konszenzusra törekszik majd a Magyar Honvédség ügyeiben Hende Csaba. Erről beszélt a jelenleg is a honvédelmi tárcát vezető miniszterjelölt szerdán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági valamint Honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes ülésén.
Pintér Sándor: ebben a ciklusban lesz rendőri életpályamodell

Pintér Sándor: ebben a ciklusban lesz rendőri életpályamodell2014. június 4.

Pintér Sándor belügyminiszter ezt a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén miniszterjelölti meghallgatásán jelentette be szerdán. Hozzátette: az életpályamodellel óriási adósságot kell törleszteni a rendőrök fizetésével, szolgálatellátásával, egyéb juttatásaival kapcsolatban.
A kormány elitcsapata lesz a Miniszterelnökség

A kormány elitcsapata lesz a Miniszterelnökség2014. június 4.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt abban bízik, hogy új tárcája Közép-Európa legszervezettebb kormányzati egységévé válik, Magyarország versenyképesebbé válása érdekében pedig dinamizálni tudja a kabinet munkáját. A leendő miniszter erről kinevezése előtti meghallgatásán beszélt szerdán az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága előtt.
Lázár János Közép-Európa leghatékonyabb kormányát alakítaná ki

Lázár János Közép-Európa leghatékonyabb kormányát alakítaná ki2014. június 4.

Közép-Európa leghatékonyabb kormányának kialakítását nevezte legfontosabb feladatának Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti szerdai miniszterjelölti meghallgatásán.
A mezőgazdasági bizottság támogatta Fazekas Sándor miniszterjelöltet

A mezőgazdasági bizottság támogatta Fazekas Sándor miniszterjelöltet2014. június 4.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága hét kormánypárti igen szavazattal, négy ellenzéki ellenében szerdai ülésén támogatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy a jövőben a Földművelésügyi Minisztériumot vezesse.
Az Információs Hivatalt a kormány központi szervezetében kell tartani

Az Információs Hivatalt a kormány központi szervezetében kell tartani2014. június 4.

Az Információs Hivatalt (IH) a mindenkori kormány központi szervezetében kell tartani - jelentette ki miniszterjelölti meghallgatásán Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt.
Július végén nyit az új FTC-stadion

Július végén nyit az új FTC-stadion2014. június 4.

Két és fél hónappal a szerződésben foglalt határidő lejárta előtt elkészült a bajnoki bronzérmes Ferencváros labdarúgócsapatának új stadionja, amely július végén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.
Az erős ország tud jó nemzetpolitikát folytatni

Az erős ország tud jó nemzetpolitikát folytatni 2014. június 4.

Magyarország akkor tud jó nemzetpolitikát folyatni, ha egy erős, az érdekeiért kiálló ország képét mutatja, amire fel lehet nézni és amire büszkének lehet lenni - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán, a fővárosi Magyarság Házában, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet „Trianon következményei a 20. és 21. században: kisebbségi kérdések Európában” című tanácskozásán.
A magyar nemzet büszke lehet arra, hogy túlélte Trianont

A magyar nemzet büszke lehet arra, hogy túlélte Trianont 2014. június 4.

A magyar nemzet büszke lehet arra, hogy túlélte Trianont - hangsúlyozta Semjén Zsolt a nemzeti összetartozás napján, szerdán a fővárosi Magyarság Házában.
Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat2014. június 4.

Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat; nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át szerdán az oklevelet.
A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia

A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia 2014. június 4.

A kormány fontosnak tartja a felelős hulladékgazdálkodást, a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését, valamint a hulladékok energetikai hasznosítását - mondta Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár A hulladékgazdálkodás globális tendenciái című konferencián 2014. június 4-én, Budapesten.
Az Európa-politika két eszköze a szövetségkötés és a konfliktusok felvállalása

Az Európa-politika két eszköze a szövetségkötés és a konfliktusok felvállalása2014. június 4.

A magyar Európa-politika fő célja a nemzeti érdekek képviselete, és ennek érdekében alapvetően a szövetségkötésre kell helyezni a hangsúlyt, de ha szükséges, a konfliktusokat is fel kell vállalni - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter-jelölti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén szerdán.
Hiánypótló kiállítás nyílt az I. Építészeti Szalonnal

Hiánypótló kiállítás nyílt az I. Építészeti Szalonnal2014. június 4.

Balog Zoltán nyitotta meg kedd este a Műcsarnokban az I. Nemzeti Építészeti Szalon - 100% kreativitás című kiállítást. A több mint 200 épületet maketten, filmen és tervrajzokon megjelenítő tárlat az emberi erőforrások minisztere szerint bemutatja "azokat a világhírű építészeinket és épületeinket, akik és amelyek minden figyelmet megérdemelnek".