Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter

Videók

A mezőgazdasági bizottság támogatta Fazekas Sándor miniszterjelöltet

A mezőgazdasági bizottság támogatta Fazekas Sándor miniszterjelöltet2014. június 4.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága hét kormánypárti igen szavazattal, négy ellenzéki ellenében szerdai ülésén támogatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy a jövőben a Földművelésügyi Minisztériumot vezesse.
Szoboravatással emlékeztek az 1500 éves kazah-magyar történelmi gyökerekre

Szoboravatással emlékeztek az 1500 éves kazah-magyar történelmi gyökerekre2014. június 3.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Karim Maszimo kazah miniszterelnök közösen adták át a városligeti Asztana úton Abay Kunanbajev szobrát, mely a kazah-magyar barátságot jelképezi.
Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón

Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón2014. május 27.

A mintegy 3 milliárd forintból megvalósult beruházás Vácszentlászló, Valkó és Zsámbok község közös kincse. Az összefogással létrejött beruházás eredménye egy korszerű, környezetvédelmi szempontoknak is megfelelő tisztítómű a Hajta vízfolyás mellett, valamint a szennyvíz szállítását biztosító hálózat - hangsúlyozta az elkészült fejlesztés ünnepélyes átadóján Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.
A pálinka a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke

A pálinka a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke2014. május 26.

A pálinka a magyar kultúra részét képezi és a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára a 2014. évi országos pálinka- és törkölypálinka verseny hétfői megnyitóján, Kecelen.
Hatékony fellépést követel az élelmiszerekkel való visszaélés

Hatékony fellépést követel az élelmiszerekkel való visszaélés2014. május 22.

A lehető leghatékonyabban kell fellépni az élelmiszerekkel való visszaélés ellen, mert a bűnözés e formája sok embert veszélyeztethet - fejtette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az e témával foglalkozó szakmai konferencián.
Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák indulását

Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák indulását 2014. május 21.

Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák elindulását - közölte V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.
Közös érdek a védjegyhasználat bővítése

Közös érdek a védjegyhasználat bővítése2014. május 20.

Az agrárkormányzat, a fogyasztók és a gyártók közös érdeke, hogy a magyar termékeket jelző védjegy használatának aránya növekedjen - fejtette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy szakmai rendezvényen május 20-án Budapesten.
A pálinka külföldön is keresett nemzeti kincs

A pálinka külföldön is keresett nemzeti kincs2014. május 19.

A pálinka nemzeti kincs és nemzeti ital, ami egyre keresettebb árucikk bel- és külföldön egyaránt - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.
Meghatározó volt a hungarikumoknak a múlt év

Meghatározó volt a hungarikumoknak a múlt év2014. május 14.

A tavalyi év meghatározó volt a hungarikummozgalom számára, mivel ténylegesen is megkezdődhetett a nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtése - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten egy szakmai rendezvényen.
Átadták Budapest első, tanyasi termékeket árusító piacát

Átadták Budapest első, tanyasi termékeket árusító piacát2014. május 14.

Átadták a főváros első, a hét hat napján tanyasi termékeket árusító piacát szerdán Budapesten a belvárosban, a Hold utcában. A felújított vásárcsarnokot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Rogán Antal (Fidesz-KDNP), Budapest V. kerületének polgármestere adta át hivatalosan rendeltetésének.
Közösségformáló erő a TeSzedd! akció

Közösségformáló erő a TeSzedd! akció2014. május 9.

Évről-évre egyre több önkéntest mozgat meg az országszerte közösségformáló erő, a TeSzedd! akció, amelynek háromnapos programjára minden eddiginél nagyobb tömeg: mintegy 120 ezer ember jelentkezett – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter az esemény pénteki megnyitóján, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken.
Környezetvédelmi együttműködésről írtak alá közös nyilatkozatot a V4-ek

Környezetvédelmi együttműködésről írtak alá közös nyilatkozatot a V4-ek2014. május 8.

Kétnapos tanácskozást követően környezetvédelmi együttműködésről írt alá közös nyilatkozatot Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, valamint három délkelet-európai uniós tagország csütörtökön Visegrádon.
Japán animehős lett a magyar őshonos sertés

Japán animehős lett a magyar őshonos sertés2014. május 7.

Mangalicáról szóló japán képregényt mutattak be sajtótájékoztatón, Budapesten. Torimo Matsumoto képregényének főhőse Tóth Péter, a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke, aki 20 évvel ezelőtt áldozatos munkával mentette meg a mangalicát a kihalástól.
Felértékelődik az agrárinnováció szerepe

Felértékelődik az agrárinnováció szerepe2014. május 6.

A jövőben egyre inkább felértékelődik az agráriumban megvalósuló innováció szerepe, és ehhez az Európai Unió forrásokat is biztosít a 2014-2020-as időszakban - hangsúlyozta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára "Az európai innovációs partnerség a mezőgazdasági termelékenységért és fenntarthatóságért" címmel tartott nemzetközi konferencián, kedden, Budapesten, ahol Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár is felszólalt.
 Az agrárium és a felzárkózás szempontjából is kedvező volt az EU-csatlakozás

Az agrárium és a felzárkózás szempontjából is kedvező volt az EU-csatlakozás2014. április 30.

Magyarország egyértelműen haszonélvezője az Európai Unió közös agrárpolitikájának és az uniós csatlakozásnak – jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára azon a konferencián, amelyet Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából szerveztek Budapesten.
A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet2014. április 25.

magyar lakosság 97 százaléka kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.