Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

V. Németh Zsolt

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Vidékfejlesztés, Falusi turizmus

Videók

Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák indulását

Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák indulását 2014. május 21.

Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdák elindulását - közölte V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.
Több mint 180 pályázó kap támogatást közösségi tér létesítésére

Több mint 180 pályázó kap támogatást közösségi tér létesítésére2014. február 26.

Több mint 180 pályázó részesül összesen 4, 2 milliárd forint támogatásban vidéki művelődési házak, kultúrházak kialakítására és fejlesztésére - mondta el V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Télűző hagyományőrzés a Farsangi Vigadalmon

Télűző hagyományőrzés a Farsangi Vigadalmon2014. február 8.

A vidékfejlesztés nem merül ki az új eszközök beszerzésében, az infrastruktúra felújításában, a termőföld megvédésében vagy a tanyavilág támogatásában. Ezek nagyon fontos részét képezik a kormányzat és a tárca agrár- és vidékpolitikájának, ám a kultúra átörökítése éppen olyan fontos feladat számunkra – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Millenárison megrendezett vigadalmon.
A tervezettnél több pénz jut a közösségi gépjárműpark fejlesztésére vidéken

A tervezettnél több pénz jut a közösségi gépjárműpark fejlesztésére vidéken2014. február 6.

A tervezettnél több pénz, 6 milliárd helyett 8,5 milliárd forint jut a közösségi használatú gépjárműpark fejlesztésére vidéken, a kistelepüléseken és a tanyás régiókban - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Birskörtepárlat lett idén Magyarország Legjobb Pálinkája

Birskörtepárlat lett idén Magyarország Legjobb Pálinkája2013. december 5.

A Brill Pálinkaház birskörtepárlata lett 2013-ban Magyarország Legjobb Pálinkája. A győztes egy palackját a csütörtöki Szent Miklós Pálinka Ünnepen helyezték el a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (MMGM) vitrinjében az elismerést korábban elnyert párlatok közé.
A vágópontok a vidékfejlesztésben is fontos szerepet töltenek be

A vágópontok a vidékfejlesztésben is fontos szerepet töltenek be2013. december 4.

A helyi hús igényeket kielégítő vágópontok a vidékfejlesztésben is fontos szerepet töltenek be – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerdán Fábiánsebestyénben, a Csongrád megyei községben uniós támogatással kialakított vágópont átadásakor.
A 2014-2020-as vidékfejlesztési célokról tartottak konzultációt

A 2014-2020-as vidékfejlesztési célokról tartottak konzultációt2013. november 25.

Nem az a dolgunk, hogy megjósoljuk a jövőt, hanem az, hogy megteremtsük. A jövő megteremtése pedig azzal kezdődik, hogy együtt megfogalmazzuk, milyen jövőt akarunk, ezután megtervezzük, milyen lépéseket kell tennünk az eléréséhez – fogalmazott V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Vidékfejlesztés a fókuszban című szakmai konzultáción a Vidékfejlesztési Minisztériumban.
A szabad pálinkafőzés hozzájárult a hagyományok megőrzéséhez

A szabad pálinkafőzés hozzájárult a hagyományok megőrzéséhez2013. november 15.

V. Németh Zsolt szerint a szabad pálinkafőzés lehetőségének megteremtése amellett, hogy a szabadság élményét nyújtotta az embereknek, hozzájárult az értékmegőrzéshez és értékteremtéshez, az élő hagyomány megőrzéséhez, s ezzel a vidéki közösségek megtartásához.
Virágzó vidékünk roadshow

Virágzó vidékünk roadshow2013. október 26.

Magyarország számára az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) folyó áron számolva mintegy 1400 milliárd forint európai uniós forrás érkezett a mezőgazdaság és a vidék fejlesztésére az év végével záruló programozási időszakban - közölte a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
Az agrártárca támogatja a mindennapi vidéki élet bemutatását

Az agrártárca támogatja a mindennapi vidéki élet bemutatását2013. október 2.

A vidéki élet mindennapjainak bemutatása fontos a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) számára, hogy annak realitásait minél szélesebb körben és minél többen ismerjék meg - mondta V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban.
Megnyílt a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató ültetvény Budakeszin

Megnyílt a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató ültetvény Budakeszin2013. szeptember 26.

A természeti értékek megőrzését fontosnak tartó Pilisi Parkerdő Zrt.-nek köszönhetően megnyílt a Budakeszi Tündérkert új, a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató része. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ezt a célt, a természeti értékek megőrzését a hazai őshonos gyümölcs tájfajták szaporításáról és forgalmazásáról szóló rendelettel segíti – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Budakeszin csütörtökön.
A Vidékfejlesztési Programban alapkövetelmény lesz a környezetvédelem

A Vidékfejlesztési Programban alapkövetelmény lesz a környezetvédelem2013. szeptember 11.

A 2007-2014-es időszakban a megújuló energiaforrások elterjesztésének ösztönzése az összes ÚMVP konstrukcióban önálló célterületként jelenik meg, a pályázati pontozás során eddig is előnyt jelentett – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az „Energianövények termesztési és felhasználási lehetőségei 2020-ig” című szakmai tanácskozás megnyitóján Gödöllőn.
Dél-Dunántúl sikerei a vidékfejlesztésben

Dél-Dunántúl sikerei a vidékfejlesztésben 2013. augusztus 6.

ugusztus 10 - én Szekszárdon folytatódik a hét állomásos „Virágzó vidékünk” országos roadshow. A rendezvénysorozat régiónként bemutatja azokat a fejlesztéseket, amelyek a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program segítségével valósultak meg, mintegy 3000 milliárd forint értékben – közölte V. Németh Zsolt, vidékfejlesztési államtitkár a Szekszárdon tartott sajtótájékoztatón.
Európa legkorszerűbb tojóhibrid-keltetője épül Uraiújfaluban

Európa legkorszerűbb tojóhibrid-keltetője épül Uraiújfaluban2013. augusztus 2.

A mezőgazdaság termelési szerkezetének, a növénytermelés és az állattenyésztés megbomlott arányának helyreállításához járul hozzá a Bábolna TETRA Kft. Vas megyei beruházása is – fogalmazott a vidékfejlesztési tárca államtitkára a cég új üzemének uraiújfalui bokrétaünnepségén.
V. Németh Zsolt és Mezőszentgyörgyi Dávid sajtótájékoztatója

V. Németh Zsolt és Mezőszentgyörgyi Dávid sajtótájékoztatója2013. július 31.

V. Németh Zsolt és Mezőszentgyörgyi Dávid sajtótájékoztatója
Gazdaság-turizmus Ökoturisztikai központot és gyermektábort avattak Zalaszabarban

Gazdaság-turizmus Ökoturisztikai központot és gyermektábort avattak Zalaszabarban2013. július 30.

A több mint 400 millió forintos költséggel, az Új Széchenyi Terv 140 millió forintot meghaladó támogatásával létesült komplexum átadásán V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár hangsúlyozta: a Holnapocska Tábor és az ökoturisztikai központ a játékosságra, a derűlátásra és az önzetlenségre épít.