Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

V. Németh Zsolt

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Vidékfejlesztés, Falusi turizmus

Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság kapcsolódó oldalai

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programmal kapcsolatos hírek, pályázatok, jó gyakorlatok, friss információk gyűjtőportálja.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program honlapja

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program a 2007-2013-as időszakra vonatkozó nemzeti vidékfejlesztési program. A honlapon elérhetők a programhoz kapcsolódó jogszabályok, jelentések, arculati elemek, közlemények és egyéb dokumentumok.

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Az MNVH feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő, így az érintett kormányzati, önkormányzati, civil, gazdálkodó és társadalmi szervezetek, szakmai testületek információs és együttműködési hálózatba szervezése, tevékenységük összehangolása.

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kifizető ügynökségként felelős az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának végrehajtásáért. A hivatal bírálja el a támogatási kérelmeket, ellenőrzi a feltételek betartását, kifizeti az uniós és a nemzeti támogatásokat, valamint elszámol a kifizetésekkel.

Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet

A Nemzeti Agrárszaktanácsi, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) az oktatási, a tanácsadási és a vidékfejlesztési feladatok mellett többek között pályázatkezeléssel foglalkozik. Az intézet több szervezetet, programirodát működtet, például a vidékfejlesztés érintettjeit összefogó Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Állandó Titkárságát, illetve az Esélyegyenlőségi, a Magyar Falusi Turizmus, a Magyar Tanyákért és az IKSZT Programirodát.

Nemzeti Diverzifikációs Program

A Nemzeti Diverzifikációs Program az érintett térségekre vonatkozó, a 2009-2010 közötti időszakra szóló diverzifikációs stratégia, amely megteremti a cukorgyárak megszűnését követő gazdasági szerkezetváltás alapját, valamint pótolja a cukorgyárak bezárása következtében a foglalkoztatásban és a gazdasági kapcsolatokban kialakult hiányokat.

Vesd bele magad!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) először 2011-ben hirdette meg népszerű, általános iskolásoknak szóló akcióját, a Vesd Bele Magad! Programot. A mozgalom keretében a kisdiákok vetőmagokat kapnak, hogy saját zöldségeket, például borsót, répát, retket neveljenek. A honlapon a gyerekek fontos ismereteket sajátíthatnak el, szakemberek segítségét kérhetik, beszámolókat, fotókat küldhetnek saját kiskertjeikről.

Vidék Kaland

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) először 2011-ben hirdette meg kommunikációs programját, a Vidék Kalandot. A szervezet városi fiataloknak biztosít lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába. A honlapon kalandjaikról, élményeikről számolnak be a fiatalok.