Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

V. Németh Zsolt

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Vidékfejlesztés, Falusi turizmus

Vidékfejlesztés

A vidékfejlesztés célja, hogy visszaadja a vidéki élet értelmét, becsületét, vonzerejét. Feladatunk, hogy javítsuk a kistelepüléseken élők életminőségét, megteremtsük a helyi közszolgáltatásokat, biztosítsuk az ország belakottságát, valamint hazai és uniós forrásokra támaszkodva fejlesszük a helyi kis- és közepes méretű családi gazdaságokat, feldolgozó üzemeket és vállalkozásokat.

Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a célunk, amely úgy állít elő értékes, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiát és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi a tájat, benne az embert, s annak közösségeit, kultúráját.

Falusi turizmus

A falusi turizmus támogatása lehetővé teszi a vidék életképességének, jövedelemszintjének javítását, a vidéki munkahelyek megtartását és újak teremtését. A falusi turizmust a vidéki szálláshelyek folyamatos bővítésével, a helyi kulináris, népi és szakrális hagyományok, kulturális programok fejlesztésével, valamint a tájjellegű élelmiszerek előállításának, feldolgozásának és értékesítésének megkönnyítésével kívánjuk erősíteni.