Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Dr. Budai Gyula

parlamenti államtitkár

Videók

Kapuzárási pánik a bel- és külföldi földspekulánsok körében

Kapuzárási pánik a bel- és külföldi földspekulánsok körében2014. március 27.

Kapuzárási pánik uralkodott el azon bel- és külföldi "spekulánsok" között, akik korábban zsebszerződésekkel szereztek meg jelentős nagyságú termőföldterületeket Magyarországon - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Nyeregben a lovasprogram

Nyeregben a lovasprogram2014. március 25.

Közel 300 általános iskolában valósulhat meg a lovaskultúra oktatás központi költségvetési forrásból 2014. szeptember elsejétől - mondta Budai Gyula sajtótájékoztatón. A kormányzatnak köszönhetően az eddigiekhez képest hatszor több általános iskola vehet részt a programban - hangsúlyozta az agrártárca parlamenti államtitkára.
2,5 milliárd forintos fejlesztés indul a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtoknál

2,5 milliárd forintos fejlesztés indul a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtoknál2014. március 24.

Két ütemben, összesen két és fél milliárd forintot fordítanak a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok fejlesztésére, a társaságot Dunántúl legjelentősebb lovasközpontjává alakítják - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Bábolnán sajtótájékoztatón.
A kormány idén is támogatja a kiemelt lovas rendezvényeket

A kormány idén is támogatja a kiemelt lovas rendezvényeket2014. február 27.

325 millió forinttal támogatja a kormány a Kincsem – Nemzeti Lovas Programhoz kapcsolódó kiemelt lovas rendezvényeket 2014-ben.
A kormány által meghirdetett zéró tolerancia minden GMO-ra vonatkozik

A kormány által meghirdetett zéró tolerancia minden GMO-ra vonatkozik2014. február 20.

A kormány által meghirdetett zéró tolerancia minden GMO-ra vonatkozik, és ennek alapján a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a jövőben is mindent megtesz azért, hogy Magyarország GMO-mentessége fennmaradjon - szögezte le Budai Gyula, a VM parlamenti ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az Országházban tartott szakmai fórumon.
Újabb 300 millió forintos forrás tanyafejlesztésre

Újabb 300 millió forintos forrás tanyafejlesztésre2014. január 31.

Ismét megnyitják a Tanyafejlesztési Program forrásait, így a következő néhány hétben 300 millió forint többletforrásra pályázhatnak a tanyán élők - jelentette be Budai Gyula.
A kormány elkötelezett a vidéken élő emberek mellett

A kormány elkötelezett a vidéken élő emberek mellett2014. január 30.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programja – mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Országházban megrendezett szakmai konferencián. Budai Gyula bejelentette: további 320 millió forint áll rendelkezésre a tanyákon élő emberek gazdálkodásának, élethelyzetének támogatására. Hozzátette: ez egyértelműen azt jelzi, a kormány elkötelezett a vidéken élő emberek és a tanyasi emberek mellett.
A MEOESZ-t jelölték ki kinológiai szövetségnek

A MEOESZ-t jelölték ki kinológiai szövetségnek2013. december 19.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter december elején meghozott határozatával a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségét (MEOESZ) jelölte ki kinológiai szövetségnek - jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Folytatódik a fölalapú támogatásokkal való visszaélés-sorozat

Folytatódik a fölalapú támogatásokkal való visszaélés-sorozat2013. december 11.

Újabb visszaélésre bukkant Budai Gyula a földalapú támogatások igénylésénél; a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a dokumentumokat átadta a NAV bűnügyi elnökhelyettesének.
Magyarország továbbra is GMO-mentes marad

Magyarország továbbra is GMO-mentes marad2013. december 8.

Magyarország továbbra is mentes marad a génmódosított szervezetektől (GMO), e tekintetben ugyanis fennmarad a zéró tolerancia - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
Befejeződött a GMO Roadshow

Befejeződött a GMO Roadshow2013. december 5.

Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium „Roadshow a GMO-mentes mezőgazdaságért” elnevezésű rendezvénysorozata. Az előadásokon Budai Gyula az agrártárca parlamenti államtitkára, Tóth Katalin parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint a szaktárca szakértői, a háttérintézmények, a tudomány és a civil társadalom képviselői tartottak előadásokat.
Több és jobb ételt kapnak a gyerekek

Több és jobb ételt kapnak a gyerekek2013. december 3.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára átadta az Ady Endre Gimnázium kibővített konyháját Ráckevén.
Támogatja a kormány a Fábiánsebestyéni Kinizsi Park fejlesztését és korszerűsítését

Támogatja a kormány a Fábiánsebestyéni Kinizsi Park fejlesztését és korszerűsítését2013. november 27.

A Kormány egyetért a Fábiánsebestyéni Kinizsi Park fejlesztésével, amellyel mind Magyarország Kormánya, mind pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium ismételten megerősítette elkötelezettségét a Nemzeti Lovas Program iránt.
Mezőtúron folytatódott a Tanyafejlesztési Program eredményeit bemutató Roadshow

Mezőtúron folytatódott a Tanyafejlesztési Program eredményeit bemutató Roadshow2013. november 22.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programjának eredményeit és jövőjét bemutató előadássorozat ötödik állomása Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kétpón és Mezőtúron volt.
Legyen még több hazai és helyi termék a közétkeztetésben

Legyen még több hazai és helyi termék a közétkeztetésben2013. november 21.

A Mintamenza Programmal elindult egy pozitív folyamat, ugyanakkor a közétkeztetés reformra szorul-szögezte le Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Mintamenza Programról az Ételben az élet - Az egészséges alapanyagok és a közétkeztetés című konferencián.
Megkezdődött a Tanyafejlesztési Program országos roadshowja

Megkezdődött a Tanyafejlesztési Program országos roadshowja2013. november 13.

Vasad volt az első állomása a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programjának eredményeit és jövőjét bemutató előadássorozatnak. A Pest megyei település mellett Balkány, Mórahalom, Nyíradony, Mezőtúr és Kiskőrös is házigazdája lesz a rendezvénysorozatnak.