Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Dr. Budai Gyula

parlamenti államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Budai Gyula találkozott Ilham Guliyev Azerbajdzán mezőgazdasági miniszter-helyettesével és Sahil Babayevvel gazdasági és ipari miniszter-helyettessel

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 23. 14:25

World Food Azerbajdzsán margóján Budai Gyula államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott Ilham Guliyevvel, Azerbajdzsán mezőgazdasági miniszter-helyettesével és Sahil Babayevvel gazdasági és ipari miniszterhelyettessel.

Azeri államfő és agrárminiszter a bakui magyar élelmiszeripari standon

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 23. 8:07

Május 22-én megnyílt Bakuban a XX. Jubileumi Azerbajdzsáni Élelmiszeripari Kiállítás és VIII. Mezőgazdasági Kiállítás.

Bakuba látogat Budai Gyula

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 20. 12:14

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Bakuban részt vesz a XX. Jubileumi Azerbajdzsáni Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás és 8. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon.

Elsőként ratifikálta Magyarország a Nagojai Jegyzőkönyvet az uniós tagállamok közül

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 6. 16:06

Az Európai Uniós tagállamok közül hazánk elsőként helyezte letétbe a Nagojai Jegyzőkönyv ratifikációs okiratát. A biokalózkodás megakadályozását célul kitűző nemzetközi szabályozás a genetikai erőforrásokhoz való hozzáférésről, valamint a hasznosításukból származó hasznok igazságos és méltányos megosztásáról rendelkezik.

Megingathatatlan alapokon a nemzeti földvagyon

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 24. 13:07

Az új földforgalmi törvény Európa egyik legszigorúbb szabályozása, amely megvédi a magyar földet és a földművesek érdekeit szolgálja- jelentette ki Budai Gyula, az agrártárca parlamenti államtitkára a jobbágyfelszabadítás 166. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt.

Továbbra is garantált a magyar termőföld védelme

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 18. 15:45

Továbbra is garantált a magyar termőföld védelme, mert az országgyűlés által elfogadott mező- és erdőgazdálkodási földek forgalmáról szóló törvény életbe lép - jelentette ki Simon Attila István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jogi, igazgatási és agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI érdeklődésére.

Az együttműködés kulcsfontosságú a GMO-k szabályozásaban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 8. 9:26

Három napon keresztül a Vidékfejlesztési Minisztérium a házigazdája a GMO-k országhatárokon történő szállítását szabályozó Cartagena Jegyzőkönyv kapacitás-bővítési kérdéseivel foglalkozó munkacsoport 10. ülésének. A világ 13 országából érkezett szakértőket Tóth Katalin helyettes-államtitkár köszöntötte.

Új termelői piacok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 4. 13:24

Kiemelt feladatának tekintette a gazdák piacra jutási feltételeinek javítását a kormány az elmúlt években – jelentette ki Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón és Biriben, ahol termelői piacokat adott át.

Magyarország partnerországként vesz részt a budvai élelmiszeripari vásáron

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 4. 9:29

Magyarország partnerországként - kiemelt vendégként - vesz részt a montenegrói Budvában április 3-5. között megrendezett 40. International Food Fair Élelmiszeripari Vásáron.

Új agrárszakképző tanüzem Szigetcsépen

Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 3. 15:51

430 millió forintból valósult meg Szigetcsépen a Soós István Borászati Szakképző Iskola és a Vidékfejlesztési Minisztérium új agrárszakképző tanüzeme - mondta Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a komplexum átadó ünnepségén.