Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

Poprády Géza

Közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Szervezetfejlesztés a VM-ben

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. május 31. 13:57

Szervezetfejlesztési program zárul a vidékfejlesztési tárcánál május 31-én. Az ÁROP projekt célja a belső hatékonyság működésének javítása, aminek előfeltétele, hogy mérhetővé váljon a közigazgatási szervezet teljesítménye. A program elősegíti a működőképes belső folyamatokat, a szervezeti tudás hatékony kiaknázását, valamint a folyamatosan változó környezethez alkalmazkodni tudó, önfejlesztő szervezeti kultúra kialakítását.

120 éves a pápai agrárszakképző iskola

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. május 28. 9:15

A Közép-Dunántúl híres iskolavárosa, Pápa idén ünnepli alapításának 800. évfordulóját. Ezzel egyidejűleg emlékeznek meg a város Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolájának 120 évvel ezelőtt történt létrehozásáról is. A változatos ünnepi programokat Simon Attila István, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg.

Díjazták a legkiválóbb szakmunkásokat

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 25. 14:25

A mezőgazdasági gépész és a növénytermesztő gépész szakma kiváló tanulói országos versenyének döntőjét rendezték meg a Baranya megyei Sellyén, ahol a legjobbaknak Dr. Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára adta át az elismeréseket.

Poprády Géza Katarban tárgyalt mezőgazdasági és környezetügyi együttműködésről

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. március 26. 14:59

Poprády Géza közigazgatási államtitkár március 24-én tágyalt Ahmad ibn Ámir Muhammad al-Hamajdí úrral, Katar Állam környezetügyi miniszterével a két ország közötti együttműködési lehetőségekről.

Vadonatúj tetőt kapott a szekszárdi agráriskola

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. március 25. 9:01

A Vidékfejlesztési Minisztérium 52 millió forintos beruházásának keretében teljesen újjászületett a Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium korábban életveszélyessé vált tetőszerkezete. A hétfőn tartott ünnepségen Horváth István, Szekszárd polgármestere, országgyűlési képviselő és Dr. Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára adta át a megújított intézményt.

Március 1-jétől változnak a földátruházási szerződések írásba foglalásának szabályai

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. február 27. 11:55

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (Földforgalmi tv.) újraszabályozta, és ezzel jelentősen megváltoztatta a föld tulajdonjogának átruházásra, vagy a föld tulajdonjogát érintő más írásba foglalt jogügyletekre vonatkozó előírásokat.

Poprády Géza közigazgatási államtikár első ízben képviselte a Vidékfejlesztési MInisztéiumot a dubai GulFood élelmiszeri kiállításon

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. február 26. 9:04

Az államtitkár február 23. és 25. között hivatalos látogatást tett Dubaiban, ahol a GulFood kiállításon képviselte a magyar agrártárcát. 25 évvel ezelőtti elindulása óta első alkalommal vett részt minisztériumi felsővezető a dubai GulFood kiállításon, mely a világ egyik legmeghatározóbb élelmiszeripari kiállítása és vására, 110 ország több mint 4200 kiállítójával és csaknem 60.000 szakmai látogatójával. A vásár nem kis részben járult hozzá ahhoz, hogy Dubai a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika legnagyobb élelmiszer-elosztó központjává nőtte ki magát.

Együttműködés a keleti partnerek agrárfejlesztéséért

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 24. 10:46

A Moldovai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Minisztérium és az Európai Bizottság a moldovai Kisinyovban rendezte meg a Keleti Partnerség Miniszteri Konferenciáját. A konferencián az EU és a Keleti Partnerség országainak miniszterei és állami vezetői vettek részt, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Poprády Géza közigazgatási államtitkár képviselte.

Sok gazdálkodó nem tartja be a földhasználatot érintő egyes új szabályokat

Vidékfejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 15. 18:08

A gazdálkodók még nem minden esetben alkalmazzák megfelelően a földhasználatot érintő, egy hónapja megváltozott szabályokat - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium jogi, igazgatási és agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.