Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Illés Zoltán

környezetügyért felelős államtitkár

Videók

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet2014. április 25.

magyar lakosság 97 százaléka kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
Korszakalkotó változások zajlottak a hulladékgazdálkodásban

Korszakalkotó változások zajlottak a hulladékgazdálkodásban2014. március 19.

Gyökeres és korszakalkotó változások zajlottak Magyarországon a hulladékgazdálkodásban, ezen belül is a lakossági szemét begyűjtésében és elszállításában – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Gödöllőn, az Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás elnevezésű konferencián. Illés Zoltán hozzátette: az új hulladékról szóló törvény és a hozzá tartozó rendeletek új alapokra helyezték az ágazatot.
A környezetvédelem ügye felértékelődött

A környezetvédelem ügye felértékelődött2014. március 11.

A svájciak bőkezűsége kiterjed a környezetvédelemre, amelynek az aktualitás mellett üzenete van: Svájcban és a világ más részeiben, így Magyarországon is a gazdasági nehézségek ellenére a környezetvédelem ügye felértékelődött - mondta Illés Zoltán, a vidékfejlesztési tárca környezetügyért felelős államtitkára kedden Székesfehérváron, az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) fejlesztését célzó, svájci támogatású projektet bemutató sajtótájékoztatón.
A lakossági hulladék 10 százaléka kerüljön csak lerakóba 2020-ban

A lakossági hulladék 10 százaléka kerüljön csak lerakóba 2020-ban2014. február 11.

El kell érni 2020-ra, hogy Magyarországon a lakossági hulladék legfeljebb 10 százaléka kerüljön lerakókba - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kedden a TeSzedd! akciót beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.
Biztosítja a Kormány a meteorológiai szolgálat egymilliárdos tagdíját

Biztosítja a Kormány a meteorológiai szolgálat egymilliárdos tagdíját2014. február 2.

Biztosítja a Kormány az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) egymilliárd forintos tagdíját a nemzetközi szervezetekben – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendezett Mackófesztiválon. Illés Zoltán hozzátette: a tagság azért is kiemelten fontos, hiszen a nemzetközi szervezetektől kapott adatok segítségével részletesebb, 3-4 napra előre pontos előrejelzéseket tud adni az OMSZ.
Kisadózók ezrei kerülnek jobb helyzetbe az új termékdíj-szabályoknak köszönhetően

Kisadózók ezrei kerülnek jobb helyzetbe az új termékdíj-szabályoknak köszönhetően2014. január 30.

A Kormány döntésének köszönhetően jelentősen csökkennek az adminisztrációs terhek a termékdíj-rendszerben. A módosítás – összhangban az Egyszerű Állam Programmal – számos könnyítést vezet be.
Tíz-tizenöt százalékkal csökkenhet a lakossági szemétszállítás díja

Tíz-tizenöt százalékkal csökkenhet a lakossági szemétszállítás díja2014. január 26.

Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára szerint a lakossági szemétszállítás területén is lehetőség nyílik rezsicsökkentésre az év második felében, a kommunális szemétszállítás díja 10-15 százalékkal mérséklődhet.
Hortobágyi veszélyes hulladék - A tároló felszámolását szorgalmazza Illés Zoltán

Hortobágyi veszélyes hulladék - A tároló felszámolását szorgalmazza Illés Zoltán2014. január 15.

A hortobágyi veszélyeshulladék-tárló teljes felszámolása érdekében 350 millió forintos pénzügyi alap elkülönítését kezdeményezi a kormánynál a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetgazdálkodásért felelős államtitkára.
Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul 2015-től

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul 2015-től2014. január 14.

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul Magyarországon 2015. január elsejétől – mondta a környezetügyért felelős államtitkár a Budafilter 94. Kft. műanyag-hasznosító üzemének keddi alapkőletételén, Mezőfalván.
Általánosságban kedvező Magyarország környezeti állapota

Általánosságban kedvező Magyarország környezeti állapota2013. december 16.

Magyarország környezeti állapota általánosságban kedvező, de vannak olyan területek, amelyek esetében indokolt a fokozott figyelem - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten újságírók előtt.
Egyedülálló eredmények a vörösiszap-katasztrófa utáni mentesítésben

Egyedülálló eredmények a vörösiszap-katasztrófa utáni mentesítésben2013. december 9.

A gyors és szakszerű intézkedéseknek köszönhetően egyedülálló eredményeket ért el Magyarország a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítésben – mondta el sajtótájékoztatóján a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára. Illés Zoltán kijelentette: egy ilyen jellegű ipari katasztrófa után egy országban sem kárpótolta olyan mértékben az állam az embereket, mint Magyarországon. Hozzátette: a kormány kezelte a helyzetet, és az érintetteknek biztosította az újrakezdés lehetőségét.
Döntött a kormány a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzéséről

Döntött a kormány a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzéséről2013. november 27.

A mezőgazdasági termelők versenyképességének megőrzése érdekében azonos módon képzett vízszolgáltatási díjak bevezetéséről döntött a kormány. Az állam célja, hogy a szolgáltatók és a felhasználók gazdasági magatartásának szabályozásával fenntartható irányba terelje a mezőgazdasági vízszolgáltatásokat, valamint őrködjön, hogy indokolatlan költségnövelő tényezők ne terheljék a szolgáltatás árait.
Zajlanak a munkák Abasáron – a kormány biztosítja a szükséges forrást

Zajlanak a munkák Abasáron – a kormány biztosítja a szükséges forrást2013. november 27.

Egyes becslések szerint jelenleg több mint száz "ketyegő bomba", emberi tevékenység miatti potenciális veszélyforrás fenyegeti a hazai vízbázisokat - mondta Illés Zoltán Abasáron.
Nagy siker a TeSzedd!

Nagy siker a TeSzedd! 2013. október 31.

Sikeresen zárult az idei TeSzedd!, az eddiginél több helyszínen szedték az önkéntesek a szemetet. A hulladékgyűjtési akcióban több mint százezren vettek részt az ország 1025 településén, összesen 1089 helyszínen – számolt be az eredményekről a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Illés Zoltán sajtótájékoztatója a TeSzedd! Országos szemétgyűjtési akcióról

Illés Zoltán sajtótájékoztatója a TeSzedd! Országos szemétgyűjtési akcióról2013. augusztus 14.

Illés Zoltán sajtótájékoztatója a TeSzedd! Országos szemétgyűjtési akcióról.
Családi programok a Nemzetközi Duna Napon

Családi programok a Nemzetközi Duna Napon2013. június 26.

Családi programokkal, természetismereti játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Duna Nap alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium szombaton az Óbudai-szigeten.