Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Illés Zoltán

környezetügyért felelős államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

36 milliárd forint természetvédelmi fejlesztésekre

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 22. 16:56

A következő hétéves fejlesztési ciklusban, hasonlóan az előző időszakhoz, ismét 36 milliárd forint áll rendelkezésre természetvédelmi fejlesztésekre - közölte Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára Szarvason egy, a Körös-Maros Nemzeti Park (KMNP) megalapításnak húszéves évfordulóján rendezett ünnepségen.

Két új natúrparkkal bővül idén a magyarországi natúrparkok hálózata

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 15. 16:14

Két új területtel bővül az idén a jelenleg hét térséget magában foglaló magyarországi natúrparkok hálózata - mondta Básthy Béla, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke sajtótájékoztatón Budapesten.

Csillagséták nemzeti parkjainkban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 15. 14:30

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a Magyar Nemzeti Parkok május 24-én, az Európai Nemzeti Parkok Napján. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják majd mindazok, akik részt vesznek a tizenegy tematikus túra valamelyikén.

A környezetvédelemben a harmonizáción volt a hangsúly

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 6. 9:53

Magyarország európai uniós csatlakozása óta jelentős változások történtek a vizek, a talaj és a levegő minőségének védelme, a települési szennyvízelvezetés és -tisztítás, a hulladékgazdálkodás, illetve a természetvédelem területén is - derül ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) összegzéséből, amelyet az MTI kérdésére készített az EU-csatlakozás tizedik évfordulójára.

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 25. 12:51

A magyar lakosság 97 százaléka kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Tízezren „barlangoltak” a nemzeti parkjainkban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 11. 12:35

Közös kampány keretében népszerűsítette hazánk látogatható barlangjait a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága és az érintett nemzetipark-igazgatóságok, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.

Népszerűek a nemzeti parkok és védjegyes termékeik

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 1. 16:08

Egyre népszerűbb a Nemzeti Parki Termék Védjegy, egy év alatt már 102 gazdálkodó és szolgáltató, összesen 235 terméke kapta meg a címet. Jelenleg is folyamatosan érkeznek be az újabb pályázatok és jelentkezések.

Egy hónap alatt húszezren jelentkeztek a TeSzedd!-akcióra

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 31. 8:31

Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb szemétszedési mozgalmának májusra tervezett akciójához országszerte - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ).

Egységes zöldhatósági adatbázis uniós támogatással

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 14:17

Az Új Széchenyi Terv csaknem 300 millió forintos támogatásával korszerű informatikai zöldhatósági adatbázist alakított ki a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség (TKTF) és öt konzorciumi partnere - jelentette be Kelemen Béla, a felügyelőség igazgatója pénteken projektzáró sajtótájékoztatón.

Tanácsadással és egy kis figyelmességgel a levegő tisztaságáért – új honlap indult

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 27. 11:21

A lakossági, szilárd tüzelőanyaggal üzemelő háztartási fűtőberendezésekből származó károsanyag-kibocsátás egyre jelentősebb méreteket ölt hazánkban. A nem kívánt környezeti hatások csökkentése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium új honlapot indított.