Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Illés Zoltán

környezetügyért felelős államtitkár

Fotók

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet2014. április 25.

A magyar lakosság 97 százaléka kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
Ember a természetben - kampány indul a nemzeti parkok népszerűsítésére

Ember a természetben - kampány indul a nemzeti parkok népszerűsítésére2014. március 6.

Magyarország ökoturisztikájának legnagyobb letéteményesei a nemzeti parkok - jelentette ki Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet-és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a magyar nemzeti parkok ökoturisztikai kampányáról szóló sajtótájékoztatón.
Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul 2015-től

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul 2015-től2014. január 14.

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul Magyarországon 2015. január elsejétől – mondta a környezetügyért felelős államtitkár a Budafilter 94. Kft. műanyag-hasznosító üzemének keddi alapkőletételén, Mezőfalván.
Nagy erőkkel zajlik a bugaci ősborókás helyreállítása

Nagy erőkkel zajlik a bugaci ősborókás helyreállítása2013. október 17.

Folyamatosan zajlik a bugaci erdőtűzben leégett fenyvesek letermelése, a terület helyreállítása, miközben megindult a növényzet regenerálódása is – derült ki azon a bejáráson, amelynek keretében a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vezetője tájékoztatta Illés Zoltánt a munkák állásáról. A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnökének meghívására érkezett a térségbe. A látogatás egyik helyszíne a tavaly leégett bugaci ősborókás volt.
Egész napos programok a Nemzetközi Duna Napon

Egész napos programok a Nemzetközi Duna Napon2013. június 29.

Ma több helyszínen ünneplik a Nemzetközi Duna Napot: Budapesten a Hajógyári-szigetre, a Kopaszi-gáthoz és a Duna pesti partjára, Komáromban a folyópartra várják a közönséget.
Fazekas Sándor: összefogott a nemzet az ország megvédése érdekében

Fazekas Sándor: összefogott a nemzet az ország megvédése érdekében2013. június 7.

Nemzeti egység jött létre annak érdekében, hogy megbirkózzunk a Duna áradásával, megvédjük a településeket, a termőföldeket, értékeinket – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen. Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy rendkívüli körülmények között ünnepeljük a világnapot, hiszen jelenleg is az árvízzel küzd az ország.
Új tájvédelmi körzet létesült a Föld Napján

Új tájvédelmi körzet létesült a Föld Napján2013. április 24.

A Föld Napja alkalmából Pro Natura Díjat, Pro Natura Emlékplakettet és elismerő okleveleket adott át Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.
Októberben lesz Budapesten a Víz Világtalálkozó

Októberben lesz Budapesten a Víz Világtalálkozó 2013. április 23.

A Víz Világtalálkozót október 8. és 11. között rendezik meg Budapesten, amely a második félév egyik legjelentősebb diplomáciai eseménye lesz Magyarországon – mondta Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium uniós ágazati politikáért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek kedden Budapesten.
Elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt

Elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt2013. március 29.

Még ebben a félévben elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt, amely alapján állami monopólium lehet az időjárás-előrejelzés - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a pápai bázisrepülőtéren.