Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megkezdődött a szőlőültetvény szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 12:35

Megkezdte a szőlőültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), e célra 3,46 milliárd forintos keret áll rendelkezésre uniós forrásból.

Ismét az állam számára kedvező bírósági döntés született Kishantos ügyében

Vidékfejlesztési Minisztérium, Állami Földprogramért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 16:33

Ma ismét az államnak kedvező bírósági döntés született Kishantos ügyében. Közlemény.

Csökkentek az élelmiszerárak májusban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 12:57

Májusban már a második egymást követő hónapban mérséklődtek az átlagos élelmiszerárak globálisan, miután a tejtermékek, a szemes termények és az olajos magvak árcsökkenése ellensúlyozta a cukor és a húsfélék áremelkedését - áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzésében.

Hungarikumaink bemutatkoztak a Nyugati téren

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 8:26

A Hungarikum Bizottság június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartotta a „Büszkeségeink a Hungarikumok” elnevezésű rendezvényét, melynek célja kiemelkedő nemzeti értékeink bemutatása és népszerűsítése volt. A nyugati téri bevásárlóközpont előtt zajló eseményen többek között a hungarikum címet elnyert magyar operett képviseletében a Budapesti Operettszínház előadói, és a 100 Tagú Cigányzenekar művészei is felléptek.

Nincs minden rendben a központ közhasznúságával

Vidékfejlesztési Minisztérium, Állami Földprogramért Felelős Államtitkárság, 2014. június 4. 17:45

A Vidékfejlesztési Minisztérium állami földügyekért felelős államtitkára szerint hamar beigazolódott a sejtése, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú kft. közhasznúságával kapcsolatban nincs minden rendben.

A mezőgazdasági bizottság támogatta Fazekas Sándor miniszterjelöltet

Vidékfejlesztési Minisztérium, 2014. június 4. 15:42

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága hét kormánypárti igen szavazattal, négy ellenzéki ellenében szerdai ülésén támogatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy a jövőben a Földművelésügyi Minisztériumot vezesse.

Szoboravatással emlékeztek az 1500 éves kazah-magyar történelmi gyökerekre

Vidékfejlesztési Minisztérium, 2014. június 3. 15:59

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Karim Maszimo kazah miniszterelnök közösen adták át a városligeti Asztana úton Abay Kunanbajev szobrát, mely a kazah-magyar barátságot jelképezi.

Integrált növény- és talajvédelmi ismeretek a Kujáni tanyán

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. június 3. 12:37

A mezőgazdasági termelés biztonsága, az élelmiszertermelésre alkalmas környezet hosszú távú fenntartása, az agrárkörnyezet védelme, termőföldjeink megőrzése kiemelten fontos feladat. A talajvédelem jelentőségéről és az okszerű és fenntartható, integrált növényvédelemről szerezhettek bővebb információt, gyakorlati tapasztalatot azok a termelők, akik ellátogattak Kujáni László őstermelő, növényorvos rendezvényére.

Az oktatásban és a környezetvédelemben dolgozók kaptak elismerést a VM-ben

Vidékfejlesztési Minisztérium, 2014. június 2. 14:08

Az oktatásban és a környezetvédelemben dolgozók kaptak elismeréseket a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) hétfőn a fővárosban a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógus Nap alakalmából.

Hegyháti ízkavalkád az őshonos állatok között

Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2014. június 2. 10:54

Alsóújlakon, az Őshonos Állatparkban, bivalypörkölt főzőverseny színesítette a „Természetesen” a Hegyháton elnevezésű egész napos családi programot, melyet a természetközeli és a hagyományos paraszti életmód jegyében rendeztek vasárnap.