Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter

Fotók

Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón

Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón2014. május 27.

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár köszöntőt mondott a "Vácszentlászló Agglomeráció - Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok Szennyvíz Elvezetése és Tisztítása" elnevezésű rendezvényen.
Komoly árhullám vonul le a Rábán

Komoly árhullám vonul le a Rábán2014. május 15.

Komoly árhullám vonul le a Rábán, lakott területek és termőföldek is veszélyben vannak, de beindult az árvízi védekezés is, aminek köszönhetően eddig sikerült megvédeni a belterületeket, az árterületen lévő szántóföldek és melléképületek azonban víz alá kerültek - mondta Körmenden a vidékfejlesztési miniszter, aki szerdán a helyszínen tájékozódott az árvízi védekezésről.
Átadták Budapest első, tanyasi termékeket árusító piacát

Átadták Budapest első, tanyasi termékeket árusító piacát2014. május 14.

Átadták a főváros első, a hét hat napján tanyasi termékeket árusító piacát szerdán Budapesten a belvárosban, a Hold utcában. A felújított vásárcsarnokot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Rogán Antal (Fidesz-KDNP), Budapest V. kerületének polgármestere adta át hivatalosan rendeltetésének.
Közösségformáló erő a TeSzedd! akció

Közösségformáló erő a TeSzedd! akció2014. május 9.

Évről-évre egyre több önkéntest mozgat meg és országszerte közösségformáló erő a TeSzedd! akció, melynek háromnapos programjára minden eddiginél többen, mintegy 120 ezren jelentkeztek – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter az esemény pénteki megnyitóján, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken.
A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet

A magyar lakosság kiemelt területként kezeli a környezetvédelmet2014. április 25.

A magyar lakosság 97 százaléka kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
Akácméz nélkül nincs nyereség a méhészetben

Akácméz nélkül nincs nyereség a méhészetben2014. április 1.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Ensén méhészekkel egyeztette az ágazat fejlesztési lehetőségeit. A méhészek szerint az akácméz adja a méhészetek nyereségét, ha az Európai Unió előterjesztése magvalósul, a magyarországi termelők tönkremennek.
Kerékpárút fejlesztések a Fertő-tájon

Kerékpárút fejlesztések a Fertő-tájon2014. március 31.

Összesen 1150 millió forint áll rendelkezésre a fertői kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Így még az idén elkészülhetnek azok a beruházások, amelyekkel a Fertő-táj magyar része az osztrák kerékpárút-hálózat mai állapotával vetekszik, sőt helyenként meghaladja azt – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hegykő településen tartott ünnepélyes kerékpárút – hálózat átadón.
Fazekas Sándor átadta a kenderesi Piaccsarnokot és -teret

Fazekas Sándor átadta a kenderesi Piaccsarnokot és -teret2014. március 28.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ünnepélyes keretek között átadta a kenderesi Piaccsarnokot és piacteret. A környéken több településen is nagy hagyománya van az út mellett történő értékesítésnek, amellyel főként az átmenő forgalom vásárlóerejét célozzák meg.
Tiszafüred újra a magyar vidék nehézipari központja lesz

Tiszafüred újra a magyar vidék nehézipari központja lesz2014. március 28.

Tiszafüred hamarosan ismét jelentős nehézipari központja lesz a magyar vidéknek - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a hajógyári nagycsarnok pénteki átadásán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város ipari parkjában.
Szennyvíztisztító fejlesztés kezdődött Tiszaszentimrén

Szennyvíztisztító fejlesztés kezdődött Tiszaszentimrén2014. március 28.

Szennyvízelvezető-rendszer és tisztítómű alapkövét tették le csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszentimrén, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló infrastrukturális beruházáshoz közel 1,3 milliárd forintos támogatást nyert el a település.
Fazekas Sándor megnyitotta az abádszalóki Csipkerverők Házát

Fazekas Sándor megnyitotta az abádszalóki Csipkerverők Házát2014. március 26.

Méltó szellemi műhely jön létre, mely messziről vonzza majd az idelátogatókat – mondta Fazekas Sándor az abádszalóki Csipkeverők Háza ünnepélyes átadásán.
Jelentősen nőtt a mezőgazdaság teljesítménye

Jelentősen nőtt a mezőgazdaság teljesítménye2014. március 22.

Fazekas Sándor a mezőgazdaság teljesítményének jelentős növekedéséről beszélt szombaton, a kétnapos V. Agrárexpó - Kiskőrös 2014 rendezvény megnyitóján.
„Ezer titok - ezer szín: Herend”

„Ezer titok - ezer szín: Herend”2014. március 12.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg az „Ezer titok - ezer szín: Herend” porcelán kiállítást.
Sikeres Békés megyei magyar üzemekben járt V. Németh Zsolt

Sikeres Békés megyei magyar üzemekben járt V. Németh Zsolt2014. március 11.

Három Békés megyei, javarészt magyar tulajdonban lévő mezőgazdasági üzembe látogatott V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
Nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása

Nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása2014. március 10.

Az elmúlt időszakban érezhetően, 70-ről 75 százalékra nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten a SIRHA Budapest szakkiállítás megnyitóján.
Vásár(olj) Kanizsán termelői vásár és böllérfesztivál nyílt Nagykanizsán

Vásár(olj) Kanizsán termelői vásár és böllérfesztivál nyílt Nagykanizsán2014. március 8.

A kanizsai vásároknak nagy hagyománya van, ez adja a még fiatal termelői vásár, a Vásár(olj) Kanizsán! különleges hangulatát is – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a vásár megnyitóján.