Agrárigazgatás, Élelmiszerlánc- felügyelet, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszerfeldolgozás, Erdőgazdálkodás
A július 4-től augusztus 25-ig tartja a szezonális vendéglátó létesítmények kiemelt országos ellenőrzését a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi, valamint Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságainak bevonásával. A vizsgálat elsősorban a büfékre, az idegenforgalmi szempontból frekventált helyen üzemelő vendéglátó létesítményekre, fagylaltozókra, illetve egyéb vendéglátó egységekre (gyros, hamburger, lángos előállítás, sörözők stb.) terjedt ki. Ezen kívül beszámolunk a friss zöldség és gyümölcs forgalmazásának ellenőrzése során szerzett tapasztalatainkról, különös tekintettel a görögdinnyére.