Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Agrárgazdaság, Mezőgazdaság

Videók

Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón

Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón2014. május 27.

A mintegy 3 milliárd forintból megvalósult beruházás Vácszentlászló, Valkó és Zsámbok község közös kincse. Az összefogással létrejött beruházás eredménye egy korszerű, környezetvédelmi szempontoknak is megfelelő tisztítómű a Hajta vízfolyás mellett, valamint a szennyvíz szállítását biztosító hálózat - hangsúlyozta az elkészült fejlesztés ünnepélyes átadóján Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.
Japán animehős lett a magyar őshonos sertés

Japán animehős lett a magyar őshonos sertés2014. május 7.

Mangalicáról szóló japán képregényt mutattak be sajtótájékoztatón, Budapesten. Torimo Matsumoto képregényének főhőse Tóth Péter, a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke, aki 20 évvel ezelőtt áldozatos munkával mentette meg a mangalicát a kihalástól.
Felértékelődik az agrárinnováció szerepe

Felértékelődik az agrárinnováció szerepe2014. május 6.

A jövőben egyre inkább felértékelődik az agráriumban megvalósuló innováció szerepe, és ehhez az Európai Unió forrásokat is biztosít a 2014-2020-as időszakban - hangsúlyozta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára "Az európai innovációs partnerség a mezőgazdasági termelékenységért és fenntarthatóságért" címmel tartott nemzetközi konferencián, kedden, Budapesten, ahol Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár is felszólalt.
 Az agrárium és a felzárkózás szempontjából is kedvező volt az EU-csatlakozás

Az agrárium és a felzárkózás szempontjából is kedvező volt az EU-csatlakozás2014. április 30.

Magyarország egyértelműen haszonélvezője az Európai Unió közös agrárpolitikájának és az uniós csatlakozásnak – jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára azon a konferencián, amelyet Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából szerveztek Budapesten.
Cél a hatékonyan öntözhető mezőgazdasági területek növelése

Cél a hatékonyan öntözhető mezőgazdasági területek növelése2014. április 22.

Az új 2020-ig tartó vidékfejlesztési programban lehetőség nyílik akár a közösségi, akár az egyéni öntözésfejlesztési beruházások támogatására - mondta Feldman Zsolt Az öntözésfejlesztés elméleti és gyakorlati kérdései elnevezésű szakmai konferencián, Karcagon.
Megvan az Iskolagyümölcslé győztes rajza

Megvan az Iskolagyümölcslé győztes rajza2014. április 10.

Közel 5000 gyerekrajz érkezett a Nemzeti Iskolagyümölcs-program és legnagyobb beszállítója, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett, „Dobozra fel!" rajzpályázatra. A részleteket Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár ismerette budapesti sajtótájékoztatóján.
Védjeggyel ösztönzi a VM a magyar sertéshúsfogyasztást

Védjeggyel ösztönzi a VM a magyar sertéshúsfogyasztást2014. április 8.

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy bevezetésével is a sertésállomány és a sertéshús belföldi fogyasztásának növelését igyekszik támogatni a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - jelentette be Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapesten.
Czerván György: Magyarország mezőgazdasága valóban jobban teljesít

Czerván György: Magyarország mezőgazdasága valóban jobban teljesít2014. március 28.

Magyarország mezőgazdasága valóban jobban teljesít a mostani kormányzati ciklusban, mint az előzőben, ezt a Központi Statisztikai Hivatal adatai igazolják - közölte Czerván György pénteken Budapesten a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) újságírók előtt.
Fórum indul az élelmiszerpazarlás és veszteség csökkentéséért

Fórum indul az élelmiszerpazarlás és veszteség csökkentéséért2014. március 20.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével fórumot indít az élelmiszerpazarlás és veszteség csökkentése érdekében - jelentette be a tárca agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Újabb rekorderedmény a magyar agrárexportban

Újabb rekorderedmény a magyar agrárexportban2014. március 11.

A magyar agrárexport a múlt évben tovább nőtt, 8,093 milliárd eurót tett ki, 18 millió euróval, 0,2 százalékkal haladta meg a 2012-es szintet - közölte Czerván György kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Cukorrépa-termelést segítő támogatási konstrukciót dolgozott ki a Vidékfejlesztési Minisztérium

Cukorrépa-termelést segítő támogatási konstrukciót dolgozott ki a Vidékfejlesztési Minisztérium2014. március 11.

A Kormány fontosnak tartja a 2014. évi cukorkvóta alapanyagának hazai megtermelését és a cukorrépa-termesztés hosszú távú fenntartását, ezért a termelőkkel és a cukoriparral történt egyeztetést követően, új támogatási konstrukciót dolgozott ki a 2014. évre. Az új konstrukció — a VM szándéka szerint — biztosítja a hazai cukorkvótához szükséges cukorrépa megtermeléséhez és a gazdálkodás biztonságához szükséges anyagi feltételeket.
Európában és a világban is nő kereslet a mezőgazdasági és az élelmiszertermékek iránti

Európában és a világban is nő kereslet a mezőgazdasági és az élelmiszertermékek iránti2014. március 4.

A piaci előrejelzések szerint Európában és a világban is nő a mezőgazdasági és élelmiszertermékek iránti kereslet - mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Herceghalmon az Agrárium 2014 című konferencián kedden.
Növelni kívánják az öntözött területek nagyságát a mezőgazdaságban

Növelni kívánják az öntözött területek nagyságát a mezőgazdaságban 2014. március 3.

Növelni kívánják az öntözött területek nagyságát a magyar mezőgazdaságban, jelenleg ugyanis csak 100 ezer hektárt öntöznek ténylegesen a gazdálkodók, holott 200 ezer hektár területre rendelkeznek vízjogi engedéllyel - mondta Feldman Zsolt hétfőn Budapesten az Országos Vízügyi Főigazgatóságon (OVF) sajtótájékoztatón.
Több mint félmillió kisdiák jut rendszeresen gyümölcshöz a magyar iskolákban

Több mint félmillió kisdiák jut rendszeresen gyümölcshöz a magyar iskolákban2014. február 28.

A Nemzet Iskolagyümölcs Program keretében a Kormány 2010 óta 500 millió forintról 1,2 milliárd forintra emelte a költségvetés hozzájárulását, amely lehetővé tette, hogy a tanév során a kezdeti 277 ezer gyermek helyett mára már 538 ezer gyermek kapjon heti legalább két alkalommal legalább kétféle gyümölcsöt, mondta Feldman Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztériumban megrendezett szakmai fórumon.
Magyarország fellép a génmódosított szója visszaszorításáért

Magyarország fellép a génmódosított szója visszaszorításáért2014. február 25.

Magyarország fellép a génmódosított (GMO) szója visszaszorításáért, a szójapiacon tapasztalható importfüggőség csökkentéért - jelentette ki Feldman Zsolt kedden Budapesten, egy, a GMO-mentes szójatermesztés lehetőségeivel foglalkozó szakmai tanácskozáson.
A zöld komponenst 2015-től kötelező alkalmazni a gazdáknak

A zöld komponenst 2015-től kötelező alkalmazni a gazdáknak2014. február 18.

A 2015-től működő új támogatási rendszerben kötelező elemként megjelenik a környezetvédelmi szempontok érvényesítése, az úgynevezett zöldítés, mondta Czerván György a Közös Agrárpolitika (KAP) új támogatási modelljét bemutató rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján, Tatán.