Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Agrárgazdaság, Mezőgazdaság

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság kapcsolódó oldalai

Agrárgazdasági Kutató Intézet

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) Magyarország legjelentősebb agrárökonómiai szellemi bázisa. Híd szerepét tölti be a döntéshozók, a gazdálkodók, a feldolgozók, a kereskedők és az egyetemek között, összeköti a világot Magyarországgal, az elméletet a gyakorlattal. Információkat gyűjt és elemez, tudományos kutatásokat végez, és ezek tárgyilagos eredményeit kiadványaiban adja közre.

Agrármarketing Centrum

Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások számára nyújtott szabad felhasználású 1, 2 vagy 3 éves lejáratú folyószámlahitel.

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet

Az ÁTK kutatási tevékenysége két szervezeti egységben folyik: az Állattenyésztési Főosztályon genetikai, szarvasmarha-tenyésztési, sertéstenyésztési, juh- és kecsketenyésztési, szaporodásbiológiai, sejtbiológiai, lótenyésztési osztályok, a Takarmányozási Főosztályon kérődzőtakarmányozási, sertéstakarmányozási, takarmányértékelési és minősítési, takarmányozás-élettani kutatócsoportok működnek.

A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapja az iskolatej programról

Az iskolatej program működtetésével a Vidékfejlesztési Minisztérium elősegíti, hogy az általános iskolás valamint az óvodás gyermekek naponta hozzájussanak ezekhez az egészséges tejtermékekhez.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szőlészeti, borászati honlapja

A borpiaci reform hatályba lépését követően a szőlő-bor ágazat szabályozása, támogatási lehetőségei, eredetvédelmi előírásai jelentősen megváltoztak. Az ezzel összefüggő jogszabályi változásokat, aktuális információkat, pályázati lehetőségeket érheti el a honlapon keresztül.

Erdészeti Tudományos Intézet

Az Erdészeti Tudományos Intézet alaptevékenysége a kutatás, de rendelkezik olyan szaktudással, eszközrendszerrel, kutatási termékként előállított növényanyaggal, amelynek további hasznosítására vagy értékesítésére lehetőség van. Az Ökológiai Laboratóriumban végzett víz-, talaj- és biomassza vizsgálatok elsősorban a kutatást szolgálják.

Halászati és Öntözési Kutatóintézet

Kutatás, fejlesztés, oktatás és szaktanácsadás vízi erőforrásaink felelősségteljes hasznosítása és védelme, az egészséges táplálkozás fejlesztése és az életminőség javítása érdekében.

Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet

A KÉKI célkitűzéseiben az élelmiszer-tudomány és -technológia terén végez alap- és alkalmazott kutatásokat az élelmiszer-biztonsági és -technológiai kockázati tényezők kimutatására, nyomon követésére és csökkentésére alkalmas új módszerek fejlesztésére; új élelmiszerek és eddig nem ellenőrzött technológiai eljárások kockázati tényezőinek feltárására; az élelmiszer-biztonságot és az egészséges táplálkozást szolgáló, környezetkímélő eljárások és gyártmányok fejlesztésére.

Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont

Az MBK feladata, hogy magas színvonalú alap és alkalmazott kutatást folytasson a növények és állatok nemesítése valamint a korszerű környezetvédelmi technológiák területén.