Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Agrárgazdaság, Mezőgazdaság

Vezető hírek

Megkezdődött a szőlőültetvény szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 12:35

Megkezdte a szőlőültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), e célra 3,46 milliárd forintos keret áll rendelkezésre uniós forrásból.

Csökkentek az élelmiszerárak májusban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 12:57

Májusban már a második egymást követő hónapban mérséklődtek az átlagos élelmiszerárak globálisan, miután a tejtermékek, a szemes termények és az olajos magvak árcsökkenése ellensúlyozta a cukor és a húsfélék áremelkedését - áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzésében.

Az innováció prioritást élvez a magyar élelmiszergazdaságban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. május 30. 15:57

Az innováció, a tudás átadása alapvető prioritást élvez a magyar élelmiszergazdaságban a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban - hangsúlyozta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a tej világnapja alkalmából rendezett kaposvári tanácskozáson.

Más szemlélet kell a vidékfejlesztési támogatások tervezésénél

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. május 28. 16:32

A korábbiakhoz képest megváltozott szemléletre van szükség a vidékfejlesztési támogatások, programok tervezésénél – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a szerdán kezdődött kétnapos élelmiszeripari konferencián Mátraházán.

Termelői piac nyílt Dányban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. május 28. 15:20

A Kormány fontosnak tartja a helyi termelők helyzetbe hozását, piacra jutási, értékesítési lehetőségeik bővítését. A dányi piac megnyitásával a környékbeli gazdák mostantól jó minőségű áruikat már közvetlenül a fogyasztóknak értékesíthetik - mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője Dányban a termelői piac avatóünnepségén.

Szennyvízelvezető-rendszert avattak Vácszentlászlón

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. május 27. 17:26

A mintegy 3 milliárd forintból megvalósult beruházás Vácszentlászló, Valkó és Zsámbok község közös kincse. Az összefogással létrejött beruházás eredménye egy korszerű, környezetvédelmi szempontoknak is megfelelő tisztítómű a Hajta vízfolyás mellett, valamint a szennyvíz szállítását biztosító hálózat - hangsúlyozta az elkészült fejlesztés ünnepélyes átadóján Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

A pálinka a hungarikumok egyik jó példája

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. május 25. 10:42

A hivatalos termékleírás is tartalmazza a választ, hogy miért hungarikum a pálinka, hiszen előállításakor minden egyes munkafázist Magyarországon kell végezni - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton a Pest megyei Újszilváson.

Szakképzett munkaerő nélkül nem lehet sikeres az ország

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 22. 16:31

Szakképzett munkaerő nélkül nem lehet és nem is lesz sikeres az ország, ezért fontos, hogy a szakképzésben és felnőttképzésben elindított változások folytatódjanak – jelentette ki a mezőgazdasági gépeket gyártó CLAAS Hungaria Kft. tanműhelyének csütörtöki átadó ünnepségén a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára Törökszentmiklóson.

Folyamatosan gyarapodik a juhállomány

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. május 22. 16:12

A gazdáknak és a kormány erőfeszítéseinek köszönhetően a juhállomány 2013-ban meghaladta az 1,2 milliót; amelyből az anyajuhok száma 889 ezer volt. A teljes juhállomány 53 ezerrel, az anyajuhok száma 24 ezerrel nőtt 2012 decemberéhez képest. Egy év alatt a gazdasági szervezetek juhállománya 4 ezerrel, az egyéni gazdaságoké viszont közel 49 ezerrel nőtt. Az anyajuhállomány a gazdasági szervezeteknél lényegében nem változott, az egyéni gazdaságoknál 23 ezerrel emelkedett.