Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Németh Lászlóné

nemzeti fejlesztési miniszter

Videók

A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia

A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia 2014. június 4.

A kormány fontosnak tartja a felelős hulladékgazdálkodást, a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését, valamint a hulladékok energetikai hasznosítását - mondta Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár A hulladékgazdálkodás globális tendenciái című konferencián 2014. június 4-én, Budapesten.
Támogatta Seszták Miklós kinevezését a gazdasági bizottság

Támogatta Seszták Miklós kinevezését a gazdasági bizottság2014. június 3.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága 9 igen szavazattal 3 nem ellenében, egy tartózkodással támogatta Seszták Miklós kinevezését nemzeti fejlesztési miniszterré.
Magyarország a szomszédokkal összefogva lehet eredményes

Magyarország a szomszédokkal összefogva lehet eredményes2014. május 30.

A visegrádi csoport (V4) országainak közlekedési együttműködése elősegíti a régió versenyképességének fokozását – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a V4-ek vasúti vezérigazgatói találkozóján pénteken Balatonfüreden.
Együttműködik az ÉMI Nonprofit Kft a Szent István Egyetemmel

Együttműködik az ÉMI Nonprofit Kft a Szent István Egyetemmel2014. május 21.

Kutatási, oktatási és innovációs együttműködési megállapodást írt alá 2014. május 21-én Szentendrén a Szent István Egyetem és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. A megállapodás aláírásán jelen volt Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.
Országjárásra indul, majd Erdélybe megy a Gábor Áron mozdony

Országjárásra indul, majd Erdélybe megy a Gábor Áron mozdony2014. május 16.

Bemutatták a MÁV Csoport Gábor Áron mozdonyát 2014. május 16-án, Budapesten. A 200 éve született székelyföldi ágyúöntő, a szabadságharc őrnagya emléke előtt tisztelgő, réz-fekete színekben felmatricázott jármű több hetes országjáró útra indul, júniusban a csíksomlyói búcsúra tartó Történelmi Székely Gyorsot is vontatja majd.
Aláírták a Győr-Gönyű kikötő földhasználati szerződését

Aláírták a Győr-Gönyű kikötő földhasználati szerződését 2014. május 15.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a szerződés aláírását megelőzően hangsúlyozta, hogy mindkét fél kölcsönösen előnyös üzletet köt, a korábban felfüggesztett projekt új lendületet kap.
Hatszorosára nő a távhőszektor támogatása 2014-2020 között

Hatszorosára nő a távhőszektor támogatása 2014-2020 között2014. május 14.

Az eddiginél hatszor több, összesen hatvanmilliárd forintnyi támogatásra pályázhatnak a távhőszektorban tevékenykedők a következő 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban - jelentette be Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) környezeti és energiahatékonysági operatív programokért (KEHOP) felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.
Díjazzák az energiatudatosságot

Díjazzák az energiatudatosságot2014. május 14.

A kormány célja, hogy négy éven belül a háztartások mellett az iparban is Magyarországon legyen a legolcsóbb a villamos energia Európában – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM Partner Zrt. „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatának díjátadóján 2014. május 14-én, Budapesten.
Új korszak kezdődött a hazai természetjárásban

Új korszak kezdődött a hazai természetjárásban2014. május 9.

2010 óta jelentős mértékben sikerült javítani a hazai turisztikai infrastruktúra állapotát – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az ökoközponttá alakított Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza átadási ünnepségén, 2014. május 9-én, Hetvehelyen.
A kerékpározás a zöld közlekedés megerősítésének fontos eszköze

A kerékpározás a zöld közlekedés megerősítésének fontos eszköze2014. május 8.

Országszerte 38 helyszínen látták vendégül Bringás reggelire a munkahelyükre kerekezőket 2014. május 8-án. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub közös szervezésében megvalósuló Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány hagyományos programjának központi rendezvényén Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fontos feladatának tekinti a kerékpáros közlekedés fejlesztését.
Hiánypótló gyógyszerészeti kutatóközpont épül Debrecenben

Hiánypótló gyógyszerészeti kutatóközpont épül Debrecenben2014. április 29.

A magyar fejlesztéspolitikát a hazai tudásra kel alapozni - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Debrecenben, a világon egyedülálló Pharma-flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ alapkőletételén.
A jövő az intelligens energia koncepcióé

A jövő az intelligens energia koncepcióé2014. április 24.

Magyarország elkötelezett mind a lakossági, mind a gazdasági szereplők energiaköltségeinek további csökkentése mellett – jelentette ki Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár az Okos Jövő Fórum megnyitóján 2014. április 24-én, Budapesten.
2014-ben is buszbeszerzések a közösségi közlekedésben

2014-ben is buszbeszerzések a közösségi közlekedésben2014. április 23.

A kormánydöntésre váró Nemzeti Közlekedési Stratégia a legfontosabb beavatkozási lehetőségek egyikeként vizsgálja a közösségi közlekedést szolgáló autóbuszcsere programok megvalósítását. A szolgáltatók elöregedett járműparkjainak folyamatos megújítását az uniós támogatásokon túl hazai források is segíthetik - mondta el Völner Pál a XX. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát megnyitó előadásában Zsámbékon.
Megújíthatják a vállalkozásokat az infokommunikációs eszközök

Megújíthatják a vállalkozásokat az infokommunikációs eszközök 2014. április 22.

A kormány aktív eszközökkel kívánja segíteni a kis- és középvállalkozókat, hogy fokozzák digitális kompetenciájukat – jelentette ki Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár egy, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett budapesti konferencián, 2014. április 22-én.
A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány

A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány 2014. április 22.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben 13. alkalommal indítja útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely idén tavasszal április 22-én kezdődik és május 30-ig tart. A tavaszi Bam! megnyitóján Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta, a kormány az elmúlt négy évben közel 500 kilométernyi kerékpárutat adott át, újított meg.
Nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány

Nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány2014. április 8.

Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva nonprofit közműszolgáltatót hoz létre, a szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyűlés - jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM-csoport elmúlt négy évi eredményeit értékelő budapesti sajtótájékoztatón kedden.