Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság

Hegmanné Nemes Sára

vagyonpolitikáért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Vagyongazdálkodás, Közbeszerzés

Videók

Környezetvédelem és innováció a jövő közbeszerzéseinek fókuszában

Környezetvédelem és innováció a jövő közbeszerzéseinek fókuszában2014. február 13.

Magyarországon a zöld közbeszerzések aránya évről évre nő, jelenleg meghaladja a tíz százalékot – jelentette ki Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „A fenntartható közbeszerzés hazai és nemzetközi aktualitásai” című konferenciáján 2014. február 13-án, Budapesten.
Szociálisan felelős közbeszerzésekkel a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért

Szociálisan felelős közbeszerzésekkel a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért2014. január 9.

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaságokat és a szociálisan felelős közbeszerzések megrendelőit segíti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egy új adatbázissal. A piacra jutást és a megrendelőkkel való kapcsolatfelvételt az MNV honlapján elérhető ingyenes, felhasználóbarát internetes felület könnyíti meg – jelentette be Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár 2014. január 9-én, Budapesten.
Idén is kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók

Idén is kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók2013. november 5.

A vasúti munkavállalók pénzügyi ösztönzésére a költségvetésben elkülönített forrásból összesen mintegy 30 ezer dolgozó jut átlagosan nettó 32 ezer forinthoz legkésőbb december első felében. A kormany.hu-nak Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott.
Újabb MÁV-ingatlanokhoz jutott térítésmentesen három önkormányzat

Újabb MÁV-ingatlanokhoz jutott térítésmentesen három önkormányzat2013. szeptember 3.

Ingyenesen adta az állam Székesfehérvár Megyei Jogú Város tulajdonába a MÁV Zrt. két sportpályáját - jelentette be Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára 2013. szeptember 3-án, Székesfehérváron.
Lezárult a kiskörei vízmű technológiai fejlesztése

Lezárult a kiskörei vízmű technológiai fejlesztése2013. július 3.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. 207 millió forintos beruházásának projektzáró rendezvényén Hegmanné Nemes Sára mondott ünnepi beszédet 2013. július 3-án, Kiskörén. A vagyonpolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta: a víziközmű szektor integrációjának hatékony és gyors megvalósítása a kormányzati rezsicsökkentési célok elérését is támogatja.
Több mint 28 kilométernyi mellékút felújítása indul el Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Több mint 28 kilométernyi mellékút felújítása indul el Jász-Nagykun-Szolnok megyében2013. június 7.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel európai uniós forrásból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. A közútkezelő 28,4 kilométernyi erősen leromlott állapotú útszakasz felújítását indítja el az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében, összesen 3,18 milliárd forintos támogatásból. A munkaterületek ünnepélyes átadását 2013. június 7-én, Jászboldogházán rendezték meg. Az MTVA felvétele.
Jobb teljesítmények a fejlesztéspolitika területén

Jobb teljesítmények a fejlesztéspolitika területén2013. május 29.

A kormányváltás óta megtett intézkedéseknek köszönhetően jobb teljesítményt mutat fel a fejlesztéspolitikai intézményrendszer – mondta el Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára 2013. május 29-én, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. országos tavaszi konferenciasorozatának szolnoki állomásán.
Milliárdos nagyságrendben kezdeményezi a Kormány újabb állami ingatlanok ingyenes átadását

Milliárdos nagyságrendben kezdeményezi a Kormány újabb állami ingatlanok ingyenes átadását2013. május 17.

A Kormány 2013. május 15-i ülésén elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely újabb állami ingatlanok térítésmentes tulajdonba adásáról rendelkezik helyi önkormányzatok és a Római Katolikus Egyház számára. A jogszabály emellett további megoldást kínál a NET-programban résztvevő, fizetési kötelezettségeiket teljesíteni nem tudó adósok lakhatási problémáira.
Építőipari tudásközpontot adtak át Szentendrén

Építőipari tudásközpontot adtak át Szentendrén2013. május 10.

Átadták az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. új tudásközpontját pénteken Szentendrén. Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára az épület átadásakor az 50 éve létrehozott ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. fejlesztés- és energiapolitikában betöltött szerepét méltatta.
Az Országgyűlés elfogadta a NET-program bővítését

Az Országgyűlés elfogadta a NET-program bővítését2013. április 22.

Az Országgyűlés elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztését a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt.-vel kapcsolatos egyes jogszabályok módosításáról. Az újabb módosítások révén többen és könnyebben csatlakozhatnak az Otthonvédelmi Akcióterv részét képező NET-programba.
Újabb 32 önkormányzat tulajdonába kerülnek ingyenesen állami ingatlanok

Újabb 32 önkormányzat tulajdonába kerülnek ingyenesen állami ingatlanok2013. április 12.

A kormány 2013. április 10-én döntött újabb állami tulajdonú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról. A 32 település több mint 636 millió forint értékben jut hozzá összesen 66 olyan ingatlanhoz, amelyeket az állam nem tudott hasznosítani.
Állami cég támogatja a tételhegyi régészeti feltárásokat

Állami cég támogatja a tételhegyi régészeti feltárásokat2012. december 19.

Együttműködési megállapodást írtak alá az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont (MTA BTK) vezetői 2012. december 19-én, Budapesten. A dokumentum alapján az állami tulajdonú társaság öt éven át évi egymillió forinttal járul hozzá a régészeti ásatások jövő nyárra tervezett újraindításához a Solt város melletti Tételhegyen. A felek távlati célja egy nemzeti emlékhely létrehozása a kiemelkedő jelentőségű történeti helyszínen.
Ingatlanokat adtak önkormányzati tulajdonba a kecskeméti Homokbánya városrészben

Ingatlanokat adtak önkormányzati tulajdonba a kecskeméti Homokbánya városrészben2012. december 6.

Állami tulajdonú ingatlanokat adtak önkormányzati tulajdonba Kecskemét Homokbánya városrészében 2012. december 6-án. Az önkormányzathoz 8,8 hektár területű ingatlan került, amelyen az önkormányzati bérlakás-rendszer fejlesztése és oktatási beruházások valósulhatnak meg. A kormany.hu-nak Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott.
Folytatódik a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Sportközpont építése

Folytatódik a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Sportközpont építése2012. december 4.

Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár, Turai István polgármester és Bodnár Tibor, a Swietelsky Magyarország Kft. területi igazgatója részvételével tartottak sajtótájékoztatót a Bálint Márton Általános Iskola és Sportközpont beruházás folytatásáról 2012. december 4-én, Törökbálinton.
Fejlesztési minisztériumi fórum a felsőoktatási intézmények gazdasági vezetőinek

Fejlesztési minisztériumi fórum a felsőoktatási intézmények gazdasági vezetőinek2012. október 11.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár részvételével tartottak a 28 állami felsőoktatási intézmény gazdasági főigazgatói számára fórumot 2012. október 11-én, Budapesten.
Videóinterjú: Ingyen ad át ingatlanokat az állam önkormányzatoknak és az MTA-nak

Videóinterjú: Ingyen ad át ingatlanokat az állam önkormányzatoknak és az MTA-nak2011. október 28.

Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár arról, hogy ingyenesen kerül tíz önkormányzat tulajdonába tizenkét, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tulajdonába pedig egy, eddig nem hatékonyan hasznosított állami ingatlan, amelyek alkalmasak arra, hogy segítsék az érintett ingatlanátvevők mindennapos feladatellátását. Videóinterjú.