Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság

Hegmanné Nemes Sára

vagyonpolitikáért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Vagyongazdálkodás, Közbeszerzés

Vezető hírek

Októberre várhatóak az új GINOP pályázati kiírások

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. június 4. 15:04

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkárának elnökletével ülésezett a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Monitoring Bizottsága 2014. június 3-án, Szegeden.

Az állami vagyongazdálkodás nem öncél

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 14. 16:44

Az állami vagyongazdálkodás nem öncél, hanem szükséges a kormány gazdasági és társadalmi célkitűzéseinek megvalósításához - hangsúlyozta Székács Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára szerdán a Napi Gazdaság "A jó gazda - állami vagyongazdálkodás a gyakorlatban" című konferencián, Budapesten.

Megújul és kibővül a móri posta

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 24. 11:16

A Magyar Posta Zrt. több mint 100 millió forintot szán arra, hogy a térség egyik legfontosabb és legforgalmasabb ügyfélszolgálati központja végre megfelelő körülmények között működhessen – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár a helyi posta bővítéséről szóló sajtótájékoztatón 2014. március 24-én, Móron.

Az új Polgári Törvénykönyvvel összhangban módosultak az állami vagyongazdálkodással kapcsolatos végrehajtási szabályok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 17. 15:34

A nemzeti vagyonról szóló törvény (Nvtv.) elfogadásával az Országgyűlés lefektette az állami és az önkormányzati vagyon védelmének legmagasabb szintű alapelveit, és egyúttal megteremtette az állami vagyon felügyeletének egységes rendszerét is. Az új jogszabályhoz az elmúlt években több lépcsőben igazították hozzá az állami vagyonról szóló törvényt (Vtv.) is. Ez utóbbi törvény végrehajtási rendeletének aktuális módosítása nyomán kijelenthető, hogy a vagyonjogi területen lezárult a tervezett rendszerszintű jogalkotási munka.

Több mint 150 fővel bővítette a munkavállalói számát a MÁV-START Szolnokon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 10. 16:21

A MÁV-START az idei évtől a vasúti személyszállítás mellett a gépészeti és a vontatási tevékenységeket is magába foglalja, amivel már több mint 15 ezer munkavállaló foglalkoztatójává vált.

Környezetvédelem és innováció a jövő közbeszerzéseinek fókuszában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. február 13. 15:18

Magyarországon a zöld közbeszerzések aránya évről évre nő, jelenleg meghaladja a tíz százalékot – jelentette ki Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „A fenntartható közbeszerzés hazai és nemzetközi aktualitásai” című konferenciáján 2014. február 13-án, Budapesten.

Takarékbank-pályázat: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) vádjait

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. február 4. 14:21

Kifejezetten a kisebbségi tulajdonos takarékszövetkezetek érdekeit védi, és közvetlen tulajdonszerzését részesíti előnyben a Takarékbank még tavaly augusztusban elfogadott alapszabálya, amely ugyanakkor a részvényesi körön kívülálló befektetők – Harmadik Személyek – számára lényegesen szigorúbb tulajdonszerzési feltételeket ír elő. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasít minden olyan kísérletet, amely a Takarékbank állami részvénycsomagjának értékesítésére kiírt pályázat ellehetetlenítésére, a törvények és jogszabályok sajátos értelmezésen alapuló kijátszására irányul.

Szociálisan felelős közbeszerzésekkel a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. január 9. 12:30

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaságokat és a szociálisan felelős közbeszerzések megrendelőit segíti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egy új adatbázissal. A piacra jutást és a megrendelőkkel való kapcsolatfelvételt az MNV honlapján elérhető ingyenes, felhasználóbarát internetes felület könnyíti meg – jelentette be Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár 2014. január 9-én, Budapesten.

Beolvad az MPVI Mobil Zrt. a Magyar Posta Zrt.-be

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2013. december 21. 18:29

Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy leszállítják az MPVI Mobil Zrt. alaptőkéjét és átalakítják tulajdonosi szerkezetét. A tulajdonosok döntésüket annak előkészületeként hozták meg, hogy a Társaság beolvadása a Magyar Posta Zrt.-be megvalósulhasson.