Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság

dr. Fónagy János

parlamenti államtitkár

Videók

Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC-kocsijának prototípusát

Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC-kocsijának prototípusát 2014. március 5.

Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ kocsijának két prototípusát szerdán a budapesti Nyugati pályaudvaron.
Kollektív szerződést kötöttek a víziközmű-szolgáltatók

Kollektív szerződést kötöttek a víziközmű-szolgáltatók2013. december 18.

Huszonhárom év után egységes foglalkoztatási rendszert magába foglaló megállapodás született a víziközmű-szolgáltatás területén 2013. december 18-án, Budapesten. A többmunkáltatós kollektív szerződést az öt teljesen állami tulajdonú szolgáltató mellett két, nagyobbrészt önkormányzati tulajdonban lévő társaság is aláírta.
Sikeres volt az idősek tiszteletére rendezett nagyszabású jótékonysági est

Sikeres volt az idősek tiszteletére rendezett nagyszabású jótékonysági est2013. december 17.

Az idősek tiszteletére adott Karácsony! címmel adventi jótékonysági koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar a Liszt Ferenc Zeneakadémián 2013. december 17-én. Az esemény fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter volt, a rendezvényen beszédet mondott Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára.
A szén stratégiai tartalék

A szén stratégiai tartalék2013. december 4.

A kormány szorgalmazza a több száz éves magyar szénbányászat újraélesztését, a szénvagyonra mint stratégiai tartalékra tekint - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Miskolcon.
Új stratégiai partnerek segítik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot

Új stratégiai partnerek segítik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot2013. október 31.

A Kormány a társadalmi érdekek összehangolására törekszik. Azon dolgozunk, hogy a három éve megszületett nemzeti összefogás működjön a kormányzati munka mindennapjaiban is – jelentette ki Fónagy János államtitkár abból az alkalomból, hogy újabb hét szervezettel kötött a tárca partnerségi megállapodást 2013. október 31-én, Budapesten.
Stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium2013. július 11.

A megállapodásokat Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára írta alá nyolc szakmai szervezet képviselőivel 2013. július 11-én, Budapesten. A minisztérium a stratégiai partnereket közvetlenül bevonja az ágazati jogszabályok előkészítésébe. A kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó szervezetek véleményének kikérésével és beépítésével jó minőségű, az életviszonyoknak megfelelő szabályozások alkothatók meg.
Csökken a kéményseprés díja július elsejétől

Csökken a kéményseprés díja július elsejétől2013. május 17.

A Kormány 2013. május 15-i ülésén döntött a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtási kormányrendelete közszolgáltatás díját megállapító rendelkezésének megváltoztatásáról. A módosítás az 1 egységnyi munkaráfordításra figyelembe vehető legmagasabb, 4000 forintos összeget ötven százalékkal, 2000 forintra mérsékli.
Vasúti személykocsi prototípusát mutatták be Szolnokon

Vasúti személykocsi prototípusát mutatták be Szolnokon2013. május 9.

A MÁV-Gépészet Zrt. bemutatta csütörtökön a szolnoki vasúti járműgyártás első két új InterCity+ kocsiját, amelyek közül az egyik 90, a másik 60 százalékos készültségi állapotban van. Az utasok a tervek szerint az év végén találkozhatnak először a hazai gyártású, korszerű személyszállító vagonokkal.
Költségmentes megoldások és csökkenő adminisztratív terhek az egyetemes energiaszolgáltatásban

Költségmentes megoldások és csökkenő adminisztratív terhek az egyetemes energiaszolgáltatásban2013. április 19.

Az Országgyűlés idén márciusban döntött az energetikai tárgyú törvények szociális közműszolgáltatás kialakítása érdekében szükséges módosításáról. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ehhez igazodva dolgozta ki a földgáz- és áramszolgáltatók piaci erőfölényének mérséklését, a lakossági fogyasztók védelmét szolgáló részletszabályokat. A rendeleti szintű előírásoknak köszönhetően kevesebb kiadással és ügyintézéssel járnak az energiafelhasználáshoz kapcsolódó egyes eljárások.