Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság

dr. Fónagy János

parlamenti államtitkár

Vezető hírek

Sorra újulnak meg a nagy dunai kikötők

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 5. 13:00

A kikötői infrastrukturális beruházások összességében és hosszú távon az ország iparfejlesztési politikáját szolgálják. További ipari és logisztikai beruházók megjelenését segítik elő, kedvezően hatnak a foglalkoztatottságra, a betelepülő cégek tevékenysége jelentősen növeli a hazai adóbevételeket. Az olcsó vízi szállítás fokozza a Magyarországon előállított termékek versenyképességét, megkönnyíti világpiacra jutásukat – mondta el Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a VI. Bajai Gabona Partnerség találkozón 2014. június 5-én, Baján.

Őszre elkészül a vasasi bányatragédia áldozatainak emlékműve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. február 18. 16:49

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tette le a vasasi bányatragédia tizenegy áldozata előtt tisztelgő emlékmű alapkövét 2014. február 18-án, Pécsett.

Átalakult a köznevelés rendszere

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. március 6. 20:35

Az az átalakítás, amely az elmúlt években az oktatásban zajlott, alapjaiban változtatta meg a magyar köznevelés rendszerét - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Jánoshalmán.

Két új stratégiai partner a fejlesztési tárcánál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. február 18. 11:28

Fónagy János parlamenti államtitkár 2014. február 14-én a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), 2014. február 18-án pedig a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) vezetőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást.

Fónagy János képviseli a magyar kormányt Saron temetésén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. január 12. 20:45

Fónagy János államtitkár képviseli a magyar kormányt Ariel Saron volt izraeli miniszterelnök temetésén - tájékoztatta az MTI-t a Kormányzati Információs Központ vasárnap este.

Kollektív szerződést kötöttek a víziközmű-szolgáltatók

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2013. december 18. 15:25

Huszonhárom év után egységes foglalkoztatási rendszert magába foglaló megállapodás született a víziközmű-szolgáltatás területén 2013. december 18-án, Budapesten. A többmunkáltatós kollektív szerződést az öt teljesen állami tulajdonú szolgáltató mellett két, nagyobbrészt önkormányzati tulajdonban lévő társaság is aláírta.

Sikeres volt az idősek tiszteletére rendezett nagyszabású jótékonysági est

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2013. december 17. 21:00

Az idősek tiszteletére adott Karácsony! címmel adventi jótékonysági koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar a Liszt Ferenc Zeneakadémián 2013. december 17-én. Az esemény fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter volt, a rendezvényen beszédet mondott Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára.

A rezsicsökkentés nyertesei az emberek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2013. december 15. 12:53

A lakosság anyagi helyzetén érdemben javított a rezsicsökkentés – jelentette ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a rezsicsökkentés első évének eredményeit értékelő sajtótájékoztatón 2013. december 15-én, Budapesten. 2012. december 15-én jelent meg a villamos energia, a földgáz és a távhő végfogyasztói árak 10 százalékos mérsékléséről szóló kormányhatározat.

Fónagy: a Jeremie program hatékony kkv-fejlesztő eszköz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2013. december 5. 16:18

Budapest, 2013. december 5., csütörtök (MTI) - Fónagy János szerint a Jeremie program hatékony eszköze a hazai kisvállalkozások fejlesztésének. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára erről a kkv-k fejlődését segítő európai uniós forrásokról rendezett konferencián beszélt csütörtökön Budapesten.