Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

Farkas Imre

közigazgatási államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Elutasította a Sláger Rádió keresetét a nemzetközi választottbíróság

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 17. 15:13

A Sláger Rádió befektetői 2011 decemberében nyújtották be választottbírósági kérelmüket a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához (ICSID*). A tulajdonosok szerint Magyarország 2009-ben az országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogra vonatkozó pályázat lebonyolításával és az abban hozott döntéssel megsértette a Hollandiával, Svájccal és Luxemburggal kötött kétoldalú beruházásvédelmi egyezményeket. A felperes 83,3 millió USD (jelenlegi árfolyamon mintegy 18 milliárd forint) összegű kártérítésre tartott volna igényt.

Magyarország lehet Közép-Európa kapuja az indiai cégek számára is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. november 23. 15:04

„Magyarország Európa szívében elfoglalt stratégiai pozíciója miatt, Közép-Európa egyik legnagyobb közlekedési csomópontjaként egyre fontosabb regionális elosztó központtá válik” – mondta Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2011. november 23-án, Budapesten, a Rising India in Central Europe konferencián.

A rugalmasabb és egyszerűbb e-kormányzatért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. november 17. 16:07

Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vesz részt az Európai Unió határon átnyúló e-kormányzati szolgáltatásokról szóló kétnapos informális miniszteri találkozóján 2011. november 17-18-án a lengyelországi Poznań-ban.

Kiterjedt nemzetközi együttműködés az űrtevékenység fenntarthatósága érdekében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. november 10. 16:00

Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Both Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda vezetője képviselték Magyarországot a 2011. november 10-én, az olaszországi Luccában megrendezett 3. Európai Űrkutatási Konferencián.

Eredményesen zárta munkáját az Észak-Dél Energiafolyosó munkacsoport

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. október 28. 17:27

Kovács Tamás Iván európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár részvételével véglegesítette az Észak-Dél Energiafolyosó magas szintű munkacsoport az infrastruktúra hálózatfejlesztési program akciótervét és a végrehajtásról szóló szándéknyilatkozatot 2011. október 28-án, Brüsszelben. A testület kezdeményezése alapján az Energia Tanács november végén fogadhatja majd el a dokumentumokat.

Új helyettes államtitkárokat nevezett ki a miniszterelnök

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. október 14. 14:51

A miniszterelnök szeptember 15-i hatállyal helyettes államtitkárnak nevezte ki Földi Enikőt, aki a kiemelt fejlesztési programokért felel a jövőben.

Magyarország, Norvégia, Izland és Liechtenstein aláírta az Európai Gazdasági Térség és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok újabb időszakáról szóló Megállapodásokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. október 12. 16:22

Norvégia, Izland és Liechtenstein képviselői 2011. október 12-én, a gödöllői vasútállomás Királyi Várójában Magyarországgal együtt aláírták a mintegy 40 milliárd forint felhasználását lehetővé tevő megállapodásokat. Az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok végrehajtásáról szóló megállapodások a magyar-norvég együttműködés szempontjából kiemelt fontosságú kezdeményezések támogatását teszik lehetővé, a környezetvédelemtől, a civil szervezeteknek szóló alap felállításán át, a tudományos kutatásokig.

Nyikos Györgyi fogadta Razvan Murgeanut, a román Területfejlesztési és Turisztikai Minisztérium államtitkárát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. október 6. 19:00

Nyikos Györgyi fogadta Razvan Murgeanut, a román Területfejlesztési és Turisztikai Minisztérium államtitkárát

Az egységes űrpolitika jelentős mértékben hozzájárul Európa gazdasági növekedéséhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. július 20. 14:08

Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós ügyekért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a bécsi székhelyű Európai Űrpolitikai Intézetben (European Space Policy Institute - ESPI) ismertette a magyar elnökségi félév űrpolitikával kapcsolatos eredményeit 2011. július 19-én.

Az űr , a műholdak és az űrrepülés témájában hirdetett rajzpályázatot az Európai Bizottság

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2011. július 19. 16:45

Rajzpályázatot hirdetett az Európai Bizottság a Galileo műholdas navigációs program témájában 9-11 éves gyerekek számára. A pályázatot 2011. szeptember 1. és 2011. november 15. között lehet benyújtani.