Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

Farkas Imre

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Elutasította a Sláger Rádió keresetét a nemzetközi választottbíróság

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 17. 15:13

A Sláger Rádió befektetői 2011 decemberében nyújtották be választottbírósági kérelmüket a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához (ICSID*). A tulajdonosok szerint Magyarország 2009-ben az országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogra vonatkozó pályázat lebonyolításával és az abban hozott döntéssel megsértette a Hollandiával, Svájccal és Luxemburggal kötött kétoldalú beruházásvédelmi egyezményeket. A felperes 83,3 millió USD (jelenlegi árfolyamon mintegy 18 milliárd forint) összegű kártérítésre tartott volna igényt.

Közel 10 kilométeren újult meg a Röszke és Mórahalom közötti út

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2013. június 20. 9:50

Újabb útfelújítási projekt fejeződött be az Új Széchenyi Terv támogatásával. Csongrád megyében a Röszke-Mórahalom összekötő út közel 10 kilométeres szakaszát korszerűsítették több mint 1 milliárd forintos európai uniós forrásból. A beruházás ünnepélyes átadását 2013. június 20-án, Mórahalmon tartották meg.

Védelem a csendes gyilkos ellen

Kormányzat, 2013. április 10. 15:06

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság összesen ezerhétszáz, a vonatkozó előírásoknak megfelelő szén-monoxid-érzékelőt vásárolt, amelyeket az ország különböző pontjain lévő, gázkészülékkel rendelkező közintézményeknek adományoz. Az eszközökből szimbolikusan huszonöt darabot április tizedikén Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, illetve társelnökei, Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium és Farkas Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára adott át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Csarnokavató ünnepség Hevesen - üzemfejlesztés 11 új munkahellyel

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2013. március 28. 15:47

Megkezdődhet a munka a Prospera Europe Kft. hevesi gyártócsarnokában, miután megtörténtek az Új Széchenyi Terv keretében finanszírozott eszközbeszerzések az üzemben. A fémmegmunkálással foglalkozó cég 2013. március 28-án tartott csarnokavató ünnepségén Heves város polgármestere mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor is köszöntötte a megjelenteket.

Gyógyturisztikai szállodabővítés Zsámbékon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2013. március 22. 14:45

Egészségügyi központtal és konferenciateremmel bővülhetett az Új Széchenyi Terv támogatásával a zsámbéki Espa Bio & Art Hotel. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, Csenger-Zalán Zsolt polgármester és Russói Tamás szállodaigazgató közösen vágták át a szalagot a szálloda újonnan épült szárnyának megnyitóján 2013. március 22-én.

45 új munkahely a sárospataki szerszámgyártónál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2013. március 9. 10:17

Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár is köszöntötte a Fraisa Hungária Kft. sárospataki új csarnokrészének átadására érkezett vendégeket 2013. március 8-án, pénteken. A rendezvényen a cégcsoport tulajdonosain és vezetőin kívül részt vett Jean-François Paroz svájci nagykövet is.

Uniós fejlesztések nyílt napja - bemutatják a beruházásokat (+videó)

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2013. március 2. 14:57

Országszerte bemutatják az európai uniós fejlesztésből megvalósuló mintegy 30 jelentős beruházást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nyílt napján. A kormany.hu-nak Zumbok Ferenc kormánybiztos és Csepreghy Nándor helyettes államtitkár nyilatkozott.

Szociális szövetkezetekkel a foglalkoztatásért

Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2013. február 27. 14:44

Magyarországon jelenleg nincs fontosabb cél, mint a foglalkoztatás bővítése, de más frontokon is harcolnunk kell a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásáért.

Újabb magyar pályázati egyszerűsítés az uniós források felhasználásában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2013. január 15. 15:46

Számtalan elsőként bevezetett egyszerűsítés után az Európai Bizottság elfogadta a magyar kormányzat egy újabb kezdeményezését a pályázati rendszer egyszerűsítésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor egy televíziós interjúban elmondta: az intézkedés következtében jelentősen csökkennek a pályázók adminisztratív terhei és tovább gyorsul az uniós pénzek kifizetése.