Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Kovács Pál

energiaügyért felelős államtitkár

Videók

A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia

A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia 2014. június 4.

A kormány fontosnak tartja a felelős hulladékgazdálkodást, a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését, valamint a hulladékok energetikai hasznosítását - mondta Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár A hulladékgazdálkodás globális tendenciái című konferencián 2014. június 4-én, Budapesten.
Együttműködik az ÉMI Nonprofit Kft a Szent István Egyetemmel

Együttműködik az ÉMI Nonprofit Kft a Szent István Egyetemmel2014. május 21.

Kutatási, oktatási és innovációs együttműködési megállapodást írt alá 2014. május 21-én Szentendrén a Szent István Egyetem és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. A megállapodás aláírásán jelen volt Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.
Hatszorosára nő a távhőszektor támogatása 2014-2020 között

Hatszorosára nő a távhőszektor támogatása 2014-2020 között2014. május 14.

Az eddiginél hatszor több, összesen hatvanmilliárd forintnyi támogatásra pályázhatnak a távhőszektorban tevékenykedők a következő 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban - jelentette be Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) környezeti és energiahatékonysági operatív programokért (KEHOP) felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.
A jövő az intelligens energia koncepcióé

A jövő az intelligens energia koncepcióé2014. április 24.

Magyarország elkötelezett mind a lakossági, mind a gazdasági szereplők energiaköltségeinek további csökkentése mellett – jelentette ki Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár az Okos Jövő Fórum megnyitóján 2014. április 24-én, Budapesten.
Kovács Pál a paksi bővítésről

Kovács Pál a paksi bővítésről2014. február 18.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) tartott előadást.
Átadta első háztartási kiserőművét a Főgáz

Átadta első háztartási kiserőművét a Főgáz2013. december 20.

Mintegy 20 millió forintba került az a gázmotoros kis erőmű, amelyet a Főgáz telepített az Ingatlanbank tulajdonában lévő idősek otthonába Budapesten, a megtérülés 15 év alatt várható.
World Energy Outlook 2013: „Át kell értékelni az energiaszektor alapismereteit”

World Energy Outlook 2013: „Át kell értékelni az energiaszektor alapismereteit”2013. december 5.

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) globális energiaipari előrejelzéseit tartalmazó kiadványát Fatih Birol, a szervezet vezető közgazdásza ismertette 2013. december 5-én, Budapesten. A World Energy Outlook 2013 c. kötet Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett közép-európai bemutatóján Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár rávilágított az IEA prognózisok hazai energiapolitikában betöltött jelentős szerepére.
Kihirdették az EGT megújuló energia pályázatait

Kihirdették az EGT megújuló energia pályázatait2013. december 2.

Kihirdették hétfőn az Európai Gazdasági Térség (EGT) Finanszírozási Mechanizmusának megújuló energia pályázatait, amelyek keretösszege több mint 9 millió euró (2,7 milliárd forint), és amelyek fő célja a geotermikus energiát hasznosító fejlesztések támogatása Magyarországon.
A térség gazdasági stabilitásának kulcsa a régió energiabiztonsága

A térség gazdasági stabilitásának kulcsa a régió energiabiztonsága2013. október 17.

A Nabucco West árnyékában hazánk már 2012 elején kidolgozott egy olyan, lényegesen olcsóbb projektötletet (SEEP néven), ami a meglévő infrastruktúrákra épülve, csak a szükséges minimális földgázvezeték-beruházásokkal juttatta volna el a földgázt a bolgár-török határtól az osztrák központig – hívta fel előadásában a figyelmet Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár a 45. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállítás 2013. október 17-i nyitónapján.
Energetikai törvénymódosítások – előtérben a megújuló energia

Energetikai törvénymódosítások – előtérben a megújuló energia2013. május 13.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a megújuló energiaforrások alkalmazását elősegítő törvénymódosítást terjesztett a parlament elé. A szabályozási javaslat egyebek mellett a származási garancia bevezetését és a támogatások igénybevételéhez szükséges műszaki-technikai feltételek rendeleti szintű meghatározását kezdeményezi.
Kovács Pál nyitotta meg a 7. RENEXPO Central Europe energetikai szakkiállítást

Kovács Pál nyitotta meg a 7. RENEXPO Central Europe energetikai szakkiállítást2013. április 25.

Kovács Pál nyitotta meg a 7. RENEXPO Central Europe energetikai szakkiállítást.
A Nabucco Bizottság elkötelezett az azeri gáz szállítására tervezett Nabucco West mellett

A Nabucco Bizottság elkötelezett az azeri gáz szállítására tervezett Nabucco West mellett2013. április 12.

Budapesten tartotta 2013. április 12-én negyedik ülését a Nabucco Bizottság, amelynek állandó tagjai politikai nyilatkozattal erősítették meg elkötelezettségüket a Kaszpi-tenger felől érkező fölgáz európai beszállítására tervezett Nabucco West projekt megvalósításában.
Magyarország példaértékű szerepet tölt be az atomenergia békés célú felhasználásának globális szintű támogatásával

Magyarország példaértékű szerepet tölt be az atomenergia békés célú felhasználásának globális szintű támogatásával2012. november 21.

Alexander Victorovich Bychkov, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) atomenergia globális fejlesztéseiért felelős főigazgató-helyettese Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár meghívására 2012. november 21-23. között Magyarországra látogatott.
Épületenergetika - energiahatékonyság ma

Épületenergetika - energiahatékonyság ma2011. október 19.

Interjú Bencsik Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkárával a CEP-Expo Clean Energy & Passivehouse Kiállítás és Konferencia szakmai vitafórumán.
Videóinterjú: Továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára

Videóinterjú: Továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára2011. szeptember 29.

Az Új Széchenyi Terv energiahatékonyságot is szolgáló törekvéseiről és a Nemzeti Energiastratégia céljairól beszélt Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár a kormány.hu-nak. Videóinterjú.
Videóinterjú: a zöldgazdaságról érthetően

Videóinterjú: a zöldgazdaságról érthetően2011. június 1.

Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárral beszélgetett a kormány.hu „Konzervatív zöldség – Politikáról, gazdaságról jövő időben” című könyvének bemutatója kapcsán.