Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Németh Lászlóné

nemzeti fejlesztési miniszter

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó oldalai

Támogatásokat Vizsgáló Iroda

A Támogatásokat Vizsgáló Iroda az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatások ellenőrzésének központi szerve. Munkája során az uniós állami támogatási szabályokat alkalmazza. Ahhoz, hogy munkavégzése transzparens legyen, fontos, hogy a hazai támogatást nyújtók, a potenciális kezdeményezettek és a versenytársak értesüljenek az uniós szabályok változásairól és az Iroda munkájáról. E kommunikáció nélkülözhetetlen eszközeként hoztuk létre ezt a honlapot.

Zöld Beruházási Rendszer

Az oldal látogatói megismerkedhetnek a kvótaértékesítés gyakorlatával, olvashatnak az aktuális fejleményekről, és megtalálhatják a legfrissebb híreket, pályázati lehetőségeket. Az oldal ismerteti egyebek mellett a Zöld Beruházási Rendszer jogszabályi hátterét, szervezeti felépítését, bemutatja a korábbi és a tervezett ZBR alprogramokat, példaértékű projekteket, továbbá pályázati lehetőségeket is kínál.

Európai Mobilitási Hét

2011-ben tizedik alkalommal rendezik meg a fenntartható városi mobilitás céljait szolgáló Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között. Az eseménysorozat magyarországi programjait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogja össze. A környezetbarát közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hét idei jelmondata: „Közlekedj ÖKOsan!”. A rendezvény honlapján számos hasznos információ elérhető a kezdeményezésben részt vevő önkormányzatok és érdeklődők számára, többek között letölthető a jelentkezési lap, a részvételhez szükséges karta, valamint a szervezést segítő segédanyagok, prezentációk és a korábbi rendezvények fotói.

 

Regionális politika

Az oldal elsődleges célja, hogy bemutassa a regionális politikában zajló legfontosabb hazai, uniós és nemzetközi folyamatokat. A honlap szakmai anyagok széles tárházát sorakoztatja fel a kohéziós politika, a területi kohézió, az Európai Területi Együttműködések, valamint a kétoldalú kapcsolatok terén, amelyekkel hasznos tájékoztatást kívánunk nyújtani a fejlesztési ügyek iránt érdeklődők számára. Az oldal a szakmai anyagok mellett beszámol a regionális politikához kapcsolódó aktuális eseményekről, folyamatosan figyelemmel kíséri a soros EU-elnökségek legfőbb regionális politikai törekvéseit és elért eredményeit. Ily módon az Olvasó átfogó ismereteket kaphat a regionális politika meglehetősen komplex rendszeréről, valamint az európai területfejlesztési folyamatokról.

 

Intelligens városok

Az oldal látogatói megismerkedhetnek az intelligens településekhez kapcsolódó nemzetközi pályázatokkal, valamint a hazai és nemzetközi fejlesztésű Smart City alkalmazásokkal. Az olvasók megtalálhatják a legfrissebb híreket, a konferenciákon elhangzott előadások anyagait, illetve a példaértékű projekteket.

 

Klímapolitika

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal hozta létre ezt az oldalt, hogy áttekinthető módon tegye elérhetővé a klímapolitikához kapcsolódó hivatalos információkat. Így egyetlen helyen, közérthető formában jelenhet meg az érdeklődők előtt a klímapolitika - hosszú egyeztetési folyamatok eredményeként létrejött - összetett rendszere. A szaktárca fontosnak tartja, hogy a nemzetközi egyezmények, az európai uniós rendszerek és a jogszabályok, valamint a hazai klímapolitika alapjait jelentő hatályos dokumentumok és információk könnyen és rendszerezetten legyenek hozzáférhetők bárki számára. A honlap felhívja a figyelmet a kiemelt hazai és nemzetközi eseményekre, azok eredményeiről, a lényeges döntésekről, kezdeményezésekről, a megjelenő tanulmányokról folyamatos és hiteles tájékoztatást nyújt.