Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság

dr. Völner Pál

infrastruktúráért felelős államtitkár

Videók

2014-ben is buszbeszerzések a közösségi közlekedésben

2014-ben is buszbeszerzések a közösségi közlekedésben2014. április 23.

A kormánydöntésre váró Nemzeti Közlekedési Stratégia a legfontosabb beavatkozási lehetőségek egyikeként vizsgálja a közösségi közlekedést szolgáló autóbuszcsere programok megvalósítását. A szolgáltatók elöregedett járműparkjainak folyamatos megújítását az uniós támogatásokon túl hazai források is segíthetik - mondta el Völner Pál a XX. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát megnyitó előadásában Zsámbékon.
A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány

A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány 2014. április 22.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben 13. alkalommal indítja útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely idén tavasszal április 22-én kezdődik és május 30-ig tart. A tavaszi Bam! megnyitóján Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta, a kormány az elmúlt négy évben közel 500 kilométernyi kerékpárutat adott át, újított meg.
Korszerű autóbuszok, színvonalasabb szolgáltatás az agglomerációban is

Korszerű autóbuszok, színvonalasabb szolgáltatás az agglomerációban is2014. április 4.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése nyomán a VOLÁNBUSZ Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a Budapest forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon. A BKK és a VOLÁNBUSZ alacsonypadlós, klimatizált MAN és RÁBA-VOLVO buszokkal magasabb színvonalon szolgálja ki a főváros és az agglomeráció 11 településének lakóit. Az új járműveket 2014. április 4-én, Budapesten adták át hivatalosan a közlekedési társaságoknak, a menetrend szerinti forgalomban április közepétől találkozhatnak velük az utasok.
Újabb gyöngyszemmel gazdagodik a Dunakanyar

Újabb gyöngyszemmel gazdagodik a Dunakanyar2014. március 28.

A Miklós-deák-völgyi vizes élőhely rekonstrukciója példamutatóan békíti össze a természetbarát megközelítést az idegenforgalmi vonzerő fokozásával. A Pilisi Parkerdő Zrt. nettó 90 millió forintos beruházása jelentős eredmény a környék állat- és növényvilága, vízgazdálkodása szempontjából, egyúttal még több látogatót hozhat a térségbe – mondta Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a fejlesztés ünnepélyes átadóján 2014. március 28-án, Pilismaróton.
Egy éven belül teherkomp kötheti össze Esztergomot és Párkányt

Egy éven belül teherkomp kötheti össze Esztergomot és Párkányt2014. március 28.

Közvetlen észak-déli irányú teherforgalmi kapcsolat jöhet létre Esztergomnál a magyar-szlovák határon jövő tavaszra. Az új teherkomp naponta 70-80 kamiont szállíthat majd át a Dunán – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. március 28-án, Esztergomban.
Új fejezetet nyit a hazai gyógyításban a kaposvári PET Centrum

Új fejezetet nyit a hazai gyógyításban a kaposvári PET Centrum2014. március 26.

Közép-Európában elsőként adtak át a jelenleg elérhető, legkorszerűbb PET CT és PET MR orvosi képalkotó diagnosztikai eszközöket együttesen alkalmazó központot 2014. március 26-án, a Kaposvári Egyetemen. A létesítményt felavató Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta: a mintegy 3 milliárd forint értékű fejlesztés eredményeként világszínvonalú, gazdaságosan működtethető állami tulajdonú diagnosztikai centrum áll a régióban élők szolgálatába.
Országos szakmai adatközpont a közösségi közlekedés színvonalának emeléséért

Országos szakmai adatközpont a közösségi közlekedés színvonalának emeléséért2014. március 25.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át a KTI Közlekedéstudományi Intézet új Közlekedési Módszertani Központját 2014. március 25-én, Budapesten. A Központ elsődleges feladataként egységes, országos lefedettségű, valós idejű menetrendi és forgalmi adatokat szolgáltat a közösségi közlekedésben működő szervezetek és az utasok számára.
Egy szakaszon megújul a 11-es főút Esztergom belterületén

Egy szakaszon megújul a 11-es főút Esztergom belterületén2014. március 24.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási programja keretében 470 méteren helyreállítja a Budapest-Esztergom-Tát főút esztergomi szakaszát. A bruttó 32,8 millió forint értékű munkálatok várhatóan április közepén fejeződnek be.
Biztonságosabb sztrádakapcsolatok a fővárosi agglomerációban

Biztonságosabb sztrádakapcsolatok a fővárosi agglomerációban2014. március 24.

A jövő év végéig átépítik az M7 autópálya Érd, Iparos úti csomópont le- és felhajtó ágait, Törökbálintnál pedig két új összekötő ág épül az M0-M7 autópályák csomópontjában, körforgalommal csatlakozva a 8103 j. úthoz – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. március 24-én, Érden.
Több mint 100 milliárd forint értékű felújítások az országos közutakon 2014-ben

Több mint 100 milliárd forint értékű felújítások az országos közutakon 2014-ben2014. március 17.

Az idei évben összesen 843 kilométernyi útszakasz rendbetételét végzi el vagy kezdi meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. március 17-én, Tápiószentmártonban. A három párhuzamosan futó programban zajló beruházások összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot. Az útfelújítási évnyitó sajtótájékoztatóval indult meg a Tápiószentmárton-Cegléd összekötő út mintegy 9,1 kilométeres szakaszának teljes körű rekonstrukciója.
Zajvédelmi program nagy forgalmú tranzitutakon

Zajvédelmi program nagy forgalmú tranzitutakon 2014. március 7.

A fejlesztési tárca az Új Széchenyi Terv forrásaiból 1,2 milliárd forintos keretösszeggel zajvédelmi programot indít a hazai közúthálózaton – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. március 7-én, az M3 Szilas pihenőhelyén.
Fejlődő infrastruktúra Komárom-Esztergom megyében

Fejlődő infrastruktúra Komárom-Esztergom megyében2014. március 5.

A közép-dunántúli régió már megvalósult, folyamatban lévő és tervezett infrastrukturális fejlesztéseiről számolt be Völner Pál 2014. március 5-én, az esztergomi Smart Vállalkozásfejlesztési Konferencián. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a frissen kidolgozott Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS) sarokpontjai mentén ismertette az elmúlt évek eredményeit és a jövő feladatait.
Útfelújítási program az autópályákon is 49 milliárd forintból

Útfelújítási program az autópályákon is 49 milliárd forintból2014. február 22.

Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. február 22.-én, az M3 Szilas pihenőhelyén. Az uniós forrásból 314 kilométeren megvalósuló fejlesztések a tervek szerint a jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd.
25 százalékkal olcsóbb regionális tarifák 30 vasútvonalon

25 százalékkal olcsóbb regionális tarifák 30 vasútvonalon2014. február 14.

A regionális tarifák kiterjesztésével február 15-étől közel 1400 kilométeren, a hazai vasúthálózat ötödén lesz olcsóbb az utazás – mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. február 14-én, Budapesten.
Magyar-szlovák együttműködéssel épült inkubátorházat adtak át Nagykovácsiban

Magyar-szlovák együttműködéssel épült inkubátorházat adtak át Nagykovácsiban2014. február 11.

Szlovák-magyar, határon átnyúló együttműködéssel kialakított inkubátorházat adott át Völner Pál kedden Nagykovácsiban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a helyi igényeket fel kell karolni, és ezeket a kezdeményezéseket az Európai Unió is támogatja.
Több mint félszáz település vagy szervezet Kerékpárosbarát

Több mint félszáz település vagy szervezet Kerékpárosbarát2014. január 22.

Huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el vagy újította meg a Kerékpárosbarát címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly hetedszerre meghirdetett pályázatain. Az elismeréseket Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át 2014. január 22-én, a REC (Regional Environmental Center) szentendrei központjában.