Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság

dr. Völner Pál

infrastruktúráért felelős államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megkezdődött a felkészülés az idei Európai Mobilitási Hétre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 10:05

A szeptember végi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napról rendezett nyitókonferenciát az önkormányzatok számára a programsorozat nemzeti koordinátora, a fejlesztési tárca 2014. június 5-6-án, Gyulán. A hagyományossá vált eseményen közel ötven település képviselői kaptak tájékoztatást a fejlesztési lehetőségekről, segítséget „A mi utcánk, a mi jövőnk!” jelmondathozkapcsolódó programok szervezésében.

Magyarország nem kér a megakamionokból

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 14:42

Politikai megállapodást fogadott el a negyedik vasúti csomag három műszaki jogszabályáról a Luxembourgban ülésező Közlekedési Tanács 2014. június 5-én. Az uniós tagállamok szakminisztériumi vezetői megvitatták a jelenleg megengedettnél hosszabb vagy nagyobb tömegű kamionok közlekedését egyszerűsítő bizottsági javaslatot. A magyar küldöttség az elmúlt egy év közlekedési eredményeit összegezve átadta a V4 elnökségi feladatokat a soron következő Szlovákiának.

Biztonságosak a hazai repülőterek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 28. 14:09

Magyarország rengeteg munkával visszaállította európai presztízsét a légiközlekedés-védelem területén – mondta Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Légiközlekedés Védelmi Tisztek Szakmai Továbbképzése és Tudományos Konferenciáján 2014. május 28-án, Debrecenben.

Megfelel az európai normáknak a hazai útdíjrendszer

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 23. 14:41

A Magyarországon tavaly nyáron a tehergépjárművekre bevezetett útdíjrendszer összességében megfelel az európai normáknak - közölte Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára az Európai Bizottság napokban megküldött véleménye alapján.

Korszerű eszközökkel tehető biztonságosabbá a közúti közlekedés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 15:06

A közúti közlekedésbiztonsági kihívásokat és az intelligens infrastruktúrafejlesztésben rejlő lehetőségeket is megvitatták az uniós tagállamok szakminisztériumi vezetői informális találkozójukon 2014. május 7-8-án, Athénban.

Új buszok szállítják szombattól a péceli és rákosmenti utasokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 25. 10:50

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére a VOLÁNBUSZ Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon.

Tájékoztató a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének támogatásáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 25. 10:35

A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 76. § (2) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazás alapján a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének támogatásáról szóló 25/2012. (V. 9.) NFM rendeletet hatályon kívül helyezésével egy időben megalkotásra került a helyi közösségi közlekedés támogatásáról szóló 21/2014. (IV.18.) NFM rendelet (a továbbiakban: rendelet).

Rajz-, fotó- és családi pályázat a környezettudatos, közösségbarát közlekedés jegyében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 23. 12:42

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is közös kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét alkalmából. A pályázat témája megegyezik a szeptember 16-22 között Európa-szerte megvalósuló közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozat szlogenjével: „A mi utcánk, a mi jövőnk!”

2014-ben is buszbeszerzések a közösségi közlekedésben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 23. 11:11

A kormánydöntésre váró Nemzeti Közlekedési Stratégia a legfontosabb beavatkozási lehetőségek egyikeként vizsgálja a közösségi közlekedést szolgáló autóbuszcsere programok megvalósítását. A szolgáltatók elöregedett járműparkjainak folyamatos megújítását az uniós támogatásokon túl hazai források is segíthetik - mondta el Völner Pál a XX. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát megnyitó előadásában Zsámbékon.

A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 22. 10:04

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben 13. alkalommal indítja útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely idén tavasszal április 22-én kezdődik és május 30-ig tart.