Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság

dr. Völner Pál

infrastruktúráért felelős államtitkár

Fotók

A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány

A Föld napján indult el a tavaszi Bringázz a munkába! kampány2014. április 23.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben 13. alkalommal indítja útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely idén tavasszal április 22-én kezdődik és május 30-ig tart.
Megindult a termelés a Forest-Papír lábatlani üzemében

Megindult a termelés a Forest-Papír lábatlani üzemében2013. december 13.

Az Új Széchenyi Terv által támogatott beruházásban 2,5 milliárd forintból épített háztartáshigiéniai papírfeldolgozó üzemet a Forest-Papír Kft. Lábatlanban. A létesítményt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2013. december 13-án.
Családi programokkal készül a fejlesztési tárca a Fővárosi Autómentes Napra

Családi programokkal készül a fejlesztési tárca a Fővárosi Autómentes Napra2013. szeptember 20.

Budapest Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. szervezésében idén is megtartják az Európai Mobilitási Hét záróeseményeként a Fővárosi Autómentes Napot a forgalom elől elzárt Andrássy úton, 2013. szeptember 22-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – mint az egyhetes kampány nemzeti koordinátora – önálló standon várja az érdeklődőket családi és környezettudatos közlekedésre buzdító programokkal. (Fotók: Bartolf Ágnes)
Balesetvizsgálati és mentési gyakorlatot szervezett a GYSEV Zrt.

Balesetvizsgálati és mentési gyakorlatot szervezett a GYSEV Zrt.2013. június 19.

Vasúti szakemberek, a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság képviselői is részt vettek a GYSEV Zrt. mentési gyakorlatában 2013. június 19-én, Sopronban. A szimuláció során egy tolatómozdony ütközött neki két személyautónak. Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a helyszínen hangsúlyozta: a hasonló gyakorlatoknak óriási szerepe van abban, hogy éles baleseti helyzetben is hatékonyan, gyorsan és összehangoltan működjön a mentés és a helyreállítás.
Huszonhat helyszínen várták reggelivel a bringásokat országszerte

Huszonhat helyszínen várták reggelivel a bringásokat országszerte2013. május 9.

Országszerte huszonhat helyszínen több mint 4000 kakaóscsigát és üdítőt osztott szét a Magyar Kerékpárosklub 200 aktivistája a kerékpárral munkába igyekvőknek csütörtökön reggel, a Bringázz a munkába (Bam!) kampány félidejénél.
Liszt Ferenc nevét veszi fel a budapesti nemzetközi repülőtér

Liszt Ferenc nevét veszi fel a budapesti nemzetközi repülőtér2011. március 18.

A magyar kormány képviseletében Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára mondott köszöntőbeszédet a budapesti repülőtér SkyCourt nevű új terminál épületének megnyitóján 2011. március 18-án. Az eseményen hivatalosan is bejelentette, hogy legjelentősebb légikikötőnk a jövőben Liszt Ferenc nevét viseli.