Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság

Vályi-Nagy Vilmos

infokommunikációért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Infokommunikáció

Videók

Megújíthatják a vállalkozásokat az infokommunikációs eszközök

Megújíthatják a vállalkozásokat az infokommunikációs eszközök 2014. április 22.

A kormány aktív eszközökkel kívánja segíteni a kis- és középvállalkozókat, hogy fokozzák digitális kompetenciájukat – jelentette ki Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár egy, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett budapesti konferencián, 2014. április 22-én.
Technológiai mérföldkőhöz érkezett Magyarország

Technológiai mérföldkőhöz érkezett Magyarország2014. március 27.

Magyarország történetének legnagyobb szuperszámítógép-fejlesztése valósul meg idén. A 2 milliárd forintos beruházás eredményeként a nemzeti szuperszámítástechnikai infrastruktúra kapacitása az év végére megnégyszereződik. A projektnek köszönhetően jelentős mértékben növekszik a hazai kutatás-fejlesztési potenciál is. A budapesti indító eseményen Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár mondott beszédet.
Miskolc a világ fémhabgyártási központjává válhat

Miskolc a világ fémhabgyártási központjává válhat2014. február 25.

Az űriparhoz való kapcsolódás a gazdasági siker lehetőségét hordozza magában – mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár 2014. február 25-én, Budapesten, az Aluinvent Zrt. és Európai Űrügynökség között létrejött hosszú távú szerződést megkötése alkalmából. Az együttműködés célja űripari alkalmazásokra szánt ultrakönnyű alumíniumhab termékek prototípusainak előállítása és tesztelése.
Európában egyedülálló informatikai szolgáltatást indít a kormány

Európában egyedülálló informatikai szolgáltatást indít a kormány2014. február 19.

A több ezer számítógép teljesítményével egyenértékű tárolókapacitású Kormányzati Felhő egy minden eddiginél hatékonyabb közigazgatási infrastruktúra alapjait teremti meg – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár a szakterület tavalyi eredményeit és idei terveit ismertető sajtótájékoztatón 2014. február 19-én, Budapesten.
Erőteljes fejlesztési folyamat indult a kormányzati informatikában

Erőteljes fejlesztési folyamat indult a kormányzati informatikában2014. február 19.

A konszolidációs időszak után erőteljes fejlesztési folyamat indult a kormányzati informatikában - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtóbeszélgetésen Budapesten.
Indul a Digitális Közösség program második szakasza

Indul a Digitális Közösség program második szakasza2014. január 24.

További 80 ezer ember számára nyújt lehetőséget a Kormány a digitális felzárkózásra – mondta Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár 2014. január 24-én Miskolcon a program első szakaszát értékelő sajtótájékoztatón. Az államtitkár az eseményen bejelentette, hogy a kormány korábbi szándékainak megfelelően január 27-én kiterjesztik a Digitális Közösség programot az egész miskolci járásra.
Korszerű digitális eszközökkel felszerelt oktatási intézmény nyílt Jászfényszarun

Korszerű digitális eszközökkel felszerelt oktatási intézmény nyílt Jászfényszarun2014. január 23.

A nemzetgazdaság növekedése elképzelhetetlen megfelelő informatikai tudás és az ahhoz szükséges informatikai oktatás nélkül – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár a Samsung SMART School megnyitóján 2014. január 23-án, Jászfényszarun. A helyi önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. együttműködésének eredményeként megvalósult oktatási központ a legkorszerűbb digitális eszközökkel járul hozzá a térség versenyképességének javításához.
Tizenegy milliárd forintos egészségügyi informatikai fejlesztés indul

Tizenegy milliárd forintos egészségügyi informatikai fejlesztés indul2013. december 11.

Egyedülálló egészségügyi informatikai rendszer fejlesztése kezdődik magyar kormány 6 milliárd és a GE Healthcare 5 milliárd forintos hozzájárulásával, a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Országos Onkológiai Intézet szakmai hátterével - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a projektről szóló megállapodás aláírásakor.
A sikeres bevezetés után üzembiztosan működik az e-útdíj rendszer

A sikeres bevezetés után üzembiztosan működik az e-útdíj rendszer2013. november 23.

A szolgáltatások folyamatos fejlesztésével a megtett úttal arányos útdíjfizetés egyre jobban alkalmazkodik a felhasználók igényeihez. Néhány héten belül az utólagos fizetés lehetősége is megnyílik a fuvarozók előtt -- jelentette be Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár 2013. november 23-án, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. M3 szilasi pihenőhelyen működő ügyfélszolgálatán tartott sajtótájékoztatón.
A kormány tovább növeli az informatikai ellátottság színvonalát a közigazgatásban

A kormány tovább növeli az informatikai ellátottság színvonalát a közigazgatásban 2013. október 1.

A magyar kormány az elkövetkező hét évben jelentősen, mintegy háromszorosára emeli azt a keretet, amelyből informatikai beruházások, infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztések lesznek megvalósíthatók a közigazgatásban -- mondta el Vályi-Nagy Vilmos 2013. október 1-jén, Budapesten, az Új gazdálkodási rend a közigazgatásban című konferencián, amelyen a gazdálkodási rendszer informatikai hátteréről beszélt. Hozzátette: A fejlesztések eredményeképpen a közigazgatást szinte teljes egészében új eszközpark és új alkalmazások segítik majd a mindennapi munkát.
Informatikai pályázatok a KKV-k szolgálatában

Informatikai pályázatok a KKV-k szolgálatában 2011. június 29.

A kis- és közepes vállalkozások versenyképességét javító informatikai pályázatokat hirdetett meg az NFM, összesen 11,8 milliárd forintos összegben – tájékoztatott Nyitrai Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.
Magyar elnökségi eredmények az infokommunikációban

Magyar elnökségi eredmények az infokommunikációban2011. június 22.

Távközlési és informatikai ügyekben jelentős előrelépést sikerült
elérnünk, a lengyel elnökséggel pedig széleskörű együttműködést
tervezünk - mondta Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős
államtitkár. A politikus Egerben adta át az elnökségi dossziékat
lengyel kollégáinak.
2012 végére kialakul az egységes segélyhívó rendszer, a 112

2012 végére kialakul az egységes segélyhívó rendszer, a 112 2011. június 15.

Az eddigi kormányok mulasztásai után, most bevezetésre és teljes kialakításra kerül a 112-es egységes segélyhívó rendszer – fogalmazott Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.
Az ország tehetségeinek megbecsülése és támogatása közérdek

Az ország tehetségeinek megbecsülése és támogatása közérdek2011. május 18.

Webkamera-laboratórium, kutató-mentő robotrepülő, mobiltelefonos közlekedési jegy, óriás 3D-holografika: többek között ezeket a találmányokat lehetett kipróbálni Magyarország legnagyobb innovációs seregszemléjén, a 2011. május 18-án megrendezett Magyar Innovációs TechShow-n, a budapesti Millenáris Parkban. A kiállított high-tech megoldások többségét Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára személyesen tesztelte.
Kormányszóvivői tájékoztató: az infokommunikációs szerződésekről

Kormányszóvivői tájékoztató: az infokommunikációs szerződésekről

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért fellelős államtitkára egyebek mellett az infokommunikációs terület működésének ésszerűsítéséről és a kormányzat által korábban megkötött informatikai szerződések újrakötéséről tájékoztatott.