Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság

Vályi-Nagy Vilmos

infokommunikációért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Infokommunikáció

Vezető hírek

Az uniós hálózat- és információbiztonságban is biztosítani kell a nemzeti hatásköröket

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 13:56

A hálózat- és információbiztonság érdekében az összehangolt lépések mellett teret kell engedni az egyedi nemzeti megoldásoknak is – hangsúlyozta a magyar delegáció az Európai Unió, Távközlési Tanács ülésén 2014. június 6-án, Luxembourgban.

A kormány támogatja a munkahelyteremtő és oktatási célú befektetéseket

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. június 2. 11:21

Komoly kereslet mutatkozik a világszínvonalú magyar mérnöki tudás iránt – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az EPAM Szoftverfejlesztői Konferencián 2014. május 31-én, Budapesten.

Az EPAM szoftverfejlesztő cég bővíti magyarországi létszámát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 30. 14:28

Az EPAM Systems nemzetközi szoftverfejlesztő cég az idén 400-zal bővíti foglalakoztatottai számát magyarországi érdekeltségénél, ezzel az év végéig 1200-an dolgoznak majd a cég budapesti, szegedi és debreceni telephelyein - jelentette be Fejes Balázs, az EPAM Systems banki és pénzügyi szolgáltatások üzletágának globális vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ismét lehet magyar tagja az ENSZ távközlési szervezetének

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 16:31

A Kormány Major Pétert, Magyarország ENSZ Képviseletének infokommunikációs tanácsadóját jelöli tagnak a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union – ITU) Rádiószabályozási Testületébe. A jelöltet az ITU Tanácsa üléséhez időzítve Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára mutatta be 2014. május 7-én, Genfben.

Magyarország 200 milliárdot költ a szélessávú hálózatok fejlesztésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 23. 18:47

Magyarország a következő években mintegy 200 milliárd forintot költ a teljes szélessávú internetlefedettséghez szükséges infrastruktúra fejlesztésére - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán Pécsett.

Megújíthatják a vállalkozásokat az infokommunikációs eszközök

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 22. 15:35

A kormány aktív eszközökkel kívánja segíteni a kis- és középvállalkozókat, hogy fokozzák digitális kompetenciájukat – jelentette ki Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár egy, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett budapesti konferencián, 2014. április 22-én.

Iskolapadba ülnek a Digitális Közösség Program tanfolyamának első diákjai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 9:27

Megkezdődött a miskolci nyertes pályázók ingyenes informatikai oktatása a Digitális Közösség Program keretében 2014. április 15-én. A résztvevők egy szintfelmérést követően sajátíthatják el a számítógép- és internethasználat alapjait. A térítésmentes képzés tananyagát az első csoportok visszajelzései és az oktatók tapasztalatai alapján véglegesítik a program szervezői.

Konzultáció indul a teljes szélessávú lefedettség megteremtése érdekében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 9:27

Csaknem 500 olyan település található hazánkban, amely még nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapinfrastruktúrával. A kormány ezért konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel az érintett települések körzethálózati ellátottságáról és a szolgáltatók fejlesztési terveiről.

FELHÍVÁS - Piaci konzultációra szélessávú körzethálózatokról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 14:16

Az Európai Unió Digitális Menetrendjének elvárása, hogy 2020-ra 100%-os lefedettséggel legalább 30 Mbps és 50%-os lefedettséggel legalább 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon az uniós polgárok rendelkezésére. A magyar kormány célja, hogy ezen elvárásoknak már 2018 végére megfeleljen Magyarország, és ezzel az Európai Unió élvonalába kerülhessünk. Mindehhez szükséges, hogy nagykapacitást biztosító infokommunikációs hálózati infrastruktúra épüljön ki az ország egész területén.