Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Németh Lászlóné

nemzeti fejlesztési miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az uniós hálózat- és információbiztonságban is biztosítani kell a nemzeti hatásköröket

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 13:56

A hálózat- és információbiztonság érdekében az összehangolt lépések mellett teret kell engedni az egyedi nemzeti megoldásoknak is – hangsúlyozta a magyar delegáció az Európai Unió, Távközlési Tanács ülésén 2014. június 6-án, Luxembourgban.

Megkezdődött a felkészülés az idei Európai Mobilitási Hétre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 10:05

A szeptember végi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napról rendezett nyitókonferenciát az önkormányzatok számára a programsorozat nemzeti koordinátora, a fejlesztési tárca 2014. június 5-6-án, Gyulán. A hagyományossá vált eseményen közel ötven település képviselői kaptak tájékoztatást a fejlesztési lehetőségekről, segítséget „A mi utcánk, a mi jövőnk!” jelmondathozkapcsolódó programok szervezésében.

Magyarország nem kér a megakamionokból

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 14:42

Politikai megállapodást fogadott el a negyedik vasúti csomag három műszaki jogszabályáról a Luxembourgban ülésező Közlekedési Tanács 2014. június 5-én. Az uniós tagállamok szakminisztériumi vezetői megvitatták a jelenleg megengedettnél hosszabb vagy nagyobb tömegű kamionok közlekedését egyszerűsítő bizottsági javaslatot. A magyar küldöttség az elmúlt egy év közlekedési eredményeit összegezve átadta a V4 elnökségi feladatokat a soron következő Szlovákiának.

Sorra újulnak meg a nagy dunai kikötők

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 5. 13:00

A kikötői infrastrukturális beruházások összességében és hosszú távon az ország iparfejlesztési politikáját szolgálják. További ipari és logisztikai beruházók megjelenését segítik elő, kedvezően hatnak a foglalkoztatottságra, a betelepülő cégek tevékenysége jelentősen növeli a hazai adóbevételeket. Az olcsó vízi szállítás fokozza a Magyarországon előállított termékek versenyképességét, megkönnyíti világpiacra jutásukat – mondta el Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a VI. Bajai Gabona Partnerség találkozón 2014. június 5-én, Baján.

A távhőszektornak érdemes a hulladékok energetikai célú hasznosítására is koncentrálnia

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 11:03

A kormány fontosnak tartja a felelős hulladékgazdálkodást, a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését, valamint a hulladékok energetikai hasznosítását - mondta Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár A hulladékgazdálkodás globális tendenciái című konferencián 2014. június 4-én, Budapesten.

Októberre várhatóak az új GINOP pályázati kiírások

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. június 4. 15:04

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkárának elnökletével ülésezett a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Monitoring Bizottsága 2014. június 3-án, Szegeden.

Seszták Miklós: a hazai energiabiztonsághoz nélkülözhetetlen az atomenergia

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. június 3. 15:26

Az egyik legfontosabb feladat a hazai energiaellátás biztonságának erősítése, amire nincs lehetőség atomerőmű nélkül - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelölt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága előtti keddi meghallgatásán.

Seszták Miklós kinevezését támogatta a költségvetési bizottság

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. június 3. 14:16

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága 10 igen szavazattal 3 nem ellenében támogatta Seszták Miklós kinevezését nemzeti fejlesztési miniszternek.

A kormány támogatja a munkahelyteremtő és oktatási célú befektetéseket

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. június 2. 11:21

Komoly kereslet mutatkozik a világszínvonalú magyar mérnöki tudás iránt – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az EPAM Szoftverfejlesztői Konferencián 2014. május 31-én, Budapesten.

Az EPAM szoftverfejlesztő cég bővíti magyarországi létszámát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 30. 14:28

Az EPAM Systems nemzetközi szoftverfejlesztő cég az idén 400-zal bővíti foglalakoztatottai számát magyarországi érdekeltségénél, ezzel az év végéig 1200-an dolgoznak majd a cég budapesti, szegedi és debreceni telephelyein - jelentette be Fejes Balázs, az EPAM Systems banki és pénzügyi szolgáltatások üzletágának globális vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.