Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Energetikai korszerűsítés indul több óbudai közintézményben

Energetikai korszerűsítés indul több óbudai közintézményben 2014. május 22.

Megkezdődik két általános iskola, egy bölcsőde és egy óvoda energetikai korszerűsítése Óbudán, a projekt nyitórendezvényét csütörtökön tartották a részt vevő intézmények egyikében, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.
EXIM Mikrohitel Kártya az exportáló kkv-k számára

EXIM Mikrohitel Kártya az exportáló kkv-k számára2014. május 22.

EXIM Mikrohitel Kártyát vezet be a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eximbank közreműködésével az exportáló, vagy exportőrnek beszállító hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón.
Átadták a Furukawa Electric új európai kutatóközpontját

Átadták a Furukawa Electric új európai kutatóközpontját2014. május 20.

A magyar gazdaságpolitika egyik fő célja, hogy megérje Magyarországon befektetni, gyártani, és megérje kutatás-fejlesztésbe is befektetni - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára május 20-án, a japán Furukawa Electric új európai kutatóközpontjának átadásán Budapesten.
Az országnak nemcsak termelési, hanem innovációs központtá is kell válnia

Az országnak nemcsak termelési, hanem innovációs központtá is kell válnia2014. május 20.

Magyarországnak nemcsak Közép-Kelet Európa termelési, hanem innovációs központjává is kell válnia, ehhez a kormány minden támogatást megad - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter május 20-án Budapesten, a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlésén.
Bekötötték a százezredik online pénztárgépet

Bekötötték a százezredik online pénztárgépet2014. május 16.

Végig egyetértés volt abban, hogy az online pénztárgépekre való átállásra a magyar gazdaság érdekében szükség van - jelentette ki az ünnepélyes eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Díjazták az európai vállalkozások ösztönzéséért kiírt pályázat hazai nyerteseit

Díjazták az európai vállalkozások ösztönzéséért kiírt pályázat hazai nyerteseit2014. május 16.

Átadta az európai vállalkozások ösztönzéséért kiírt pályázat két magyar nyertesének díját Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a hazai nyertesek képviselik majd Magyarországot a pályázat európai szakaszában.
Nyolc éves rekord a gazdasági növekedésben

Nyolc éves rekord a gazdasági növekedésben2014. május 15.

A csütörtökön közölt első negyedéves GDP-adat azt támasztja alá, hogy 2014 egészében a kormány által a korábban vártnál magasabb, 2,5 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedés sem elérhetetlen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter doorstep sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Elérte az ezret a British Telecom magyarországi alkalmazottainak száma

Elérte az ezret a British Telecom magyarországi alkalmazottainak száma2014. május 9.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a British Telecom, a világon az egyik legnagyobb távközlési szolgáltató magyarországi munkavállalóinak létszáma elérte az ezret, és a cég további létszámbővítést tervez - tájékoztatta pénteken Budapesten a BT a sajtó képviselőit.
Varga Mihály átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért áprilisi elismeréseit

Varga Mihály átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért áprilisi elismeréseit2014. május 8.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért áprilisi elismeréseket csütörtökön. "A hónap beruházója" az EPCOS Kft., "A hónap kis- és középvállalkozása" a MIRELITE MIRSA Zrt., "A hónap induló vállalkozása" pedig az OptoForce Kft. lett.
Gépgyártó üzem épült Miskolcon

Gépgyártó üzem épült Miskolcon2014. május 7.

Gépgyártó üzemet épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 140 millió forintba került csarnokot szerdán adták át a város mechatronikai ipari parkjában, a társaságnak ez már a második gyára itt. A húsz embert - mérnököket, szakmunkásokat - foglalkoztató üzem avatásán Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár úgy fogalmazott: új munkahelyek teremtésénél nincs jobb üzenet, s mivel Miskolc korábban a gépipar egyik meghatározó térsége volt, ezért is jó, hogy ez az iparág továbbra is fennmarad.
Az EU a válságban is segítette hazánkat

Az EU a válságban is segítette hazánkat2014. április 30.

Uniós tagságunk igazi gazdasági előnye, az, hogy a vállalkozásaink egy 500 millió fős, egységes belső piacon tudnak részt venni - mondta Cséfalvay Zoltán a Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából rendezett "Felzárkóztunk vagy lemaradtunk?" című konferencia harmadik napján a kormany.hu-nak adott interjújában.
Varga Mihály ismertette a konvergenciaprogramot

Varga Mihály ismertette a konvergenciaprogramot2014. április 30.

Háromszázalékos növekedést és 1,9 százalékos költségvetési hiányt vár a magyar kormány 2017-re az Európai Uniónak megküldendő konvergenciaprogram szerint, amelyet szerdán mutatott be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten.
Átvette megbízólevelét Varga Mihály

Átvette megbízólevelét Varga Mihály 2014. április 18.

Varga Mihály a Budapest 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője ma délelőtt átvette megbízólevelét Földváryné dr. Orosz Juliannától a helyi választási bizottság elnökétől. Ebben a választókerületben volt a legmagasabb a választási arány Magyarországon, a választok közel 80% százaléka úgy érezte, hogy él a szavazati jogával – mondta Varga Mihály köszöntőjében.
Javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról

Javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról2014. április 16.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2014. évi konjunktúrajelentése szerint javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról. Varga Mihály az eredményeket értékelve felhívta a figyelmet arra, hogy a befektetői hangulatindex és a magyar bruttó hazai termék (GDP) alakulása összhangban van, és reméli, hogy ez a tendencia idén sem fog megtörni.
A megtermelt jövedelem az élelmiszerláncban hasznosuljon

A megtermelt jövedelem az élelmiszerláncban hasznosuljon2014. április 16.

A gazdaságnak arra van szüksége, hogy a megtermelt jövedelmet a hazai körforgásban tartsuk, a pénz a termelői láncban hasznosuljon, eljusson a termelőkhöz, őstermelőkhöz - mondta Varga Mihály az óbudai Kolosy téri őstermelői piac megnyitásán.
Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny2014. április 14.

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.