Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság

Dr. Komoróczki István

tervezéskoordinációért felelős államtitkár

Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság

Kiemelt szakmai terület

Videók

Jelentősen nőtt a kiállítók száma a Hungexpo idei ipari szakkiállításán

Jelentősen nőtt a kiállítók száma a Hungexpo idei ipari szakkiállításán2014. május 27.

A kiállítást május 27-30. között rendezik meg a fővárosban a Hungexpo Vásárközpontban 12 ország több, mint 270 kiállítójának részvételével. A kiállítás megnyitóján Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezés koordinációért felelős államtitkára többek között a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) fontosságáról beszélt.
A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat

A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat2014. április 16.

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014-20-as időszakában az érintett országok ez alapján együttműködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket - egyebek közt ezt állapították meg a hat ország területfejlesztési minisztereinek keddi budapesti tanácskozásán résztvevők.
Átadták az 500. napraforgós nemzeti tanúsító védjegytáblát

Átadták az 500. napraforgós nemzeti tanúsító védjegytáblát2014. március 29.

Tavaszi körkép a turizmusról címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Budai Arborétium felsőkertjében. Tájékoztatójában kiemelte, hogy a turizmus a tavalyi rekordév adataihoz képest már idén januárban is nagyon markáns növekedést mutat, hisz a vendégek száma 15,7%-kal, míg a vendégéjszakák száma 13,5%-kal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.
Egészségügyi szolgáltatóba invesztál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Egészségügyi szolgáltatóba invesztál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap2014. március 26.

Két lépcsőben összesen 230 millió forintot fektet be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a telemedicina szolgáltatás területén működő Promedicom Kft.-be - jelentették be a megállapodást bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Együttműködési megállapodás a Corvinus Egyetemmel

Együttműködési megállapodás a Corvinus Egyetemmel2014. március 24.

A Nemzetgazdasági Minisztérium március 24-én együttműködési keret-megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetemmel. A területfejlesztés és tervezés minőségének javítása érdekében együttműködési keret-megállapodást írt alá Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára Dr. Rostoványi Zsolttal, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorával.
Együttműködési megállapodás a Magyar Tudományos Akadémiával

Együttműködési megállapodás a Magyar Tudományos Akadémiával2014. március 5.

A Nemzetgazdasági Minisztérium március 5-én együttműködési keret-megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Központjával. A megállapodás célja, hogy a tervezési, stratégiai és szakmai kapcsolatok segítsék a kölcsönös tudás- és tapasztalatcserét, valamint hozzájáruljanak a területi tervezés szakmai megalapozásához.
Stratégiai megállapodást kötött az NGM és az energia platform

Stratégiai megállapodást kötött az NGM és az energia platform2014. március 3.

A gazdaságnak nem közömbös, hogy milyen forrásból származó energiát használ, a tárca célja, hogy a megújuló energia nagyobb szerephez jusson - mondta Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervkoordinációért felelős államtitkára a Nemzeti Megújuló Energia Platformmal (NMEP) kötött stratégiai megállapodás aláírásakor hétfőn Budapesten.
Megnyílt az Utazás 2014 kiállítás

Megnyílt az Utazás 2014 kiállítás2014. február 27.

Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezéskoordinációért felelős államtitkára a rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte, hogy tavaly ismét rekordot döntött a vendégforgalom: az előzetes adatok alapján a kereskedelmi szálláshelyeken 2013-ban 8,8 millió vendég 22,8 millió éjszakát töltött el.
A turizmus 2013-as növekedése az ágazatban dolgozók érdeme

A turizmus 2013-as növekedése az ágazatban dolgozók érdeme2014. február 27.

A turizmusban tavaly elért közel 10 százalékos növekedés az ágazatban dolgozóknak köszönhető - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, az Utazás 2014 kiállításon tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
A SZÉP-kártyákon május végéig 4,1 milliárd forint vár elköltésre

A SZÉP-kártyákon május végéig 4,1 milliárd forint vár elköltésre2014. február 20.

Május végéig 4,1 milliárd forint jár le a SZÉP-kártyákon, ennek elköltésére jó alkalom lehet a február 27-én kezdődő Utazás Kiállítás, amelyet az idén már 37. alkalommal rendeznek meg - hívta fel a figyelmet Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.
Az új uniós ciklusban 200 milliárd forint juthat a turizmus fejlesztésére

Az új uniós ciklusban 200 milliárd forint juthat a turizmus fejlesztésére2014. február 14.

Az új uniós fejlesztési ciklus hétezer milliárd forintos támogatásából pályázatok útján 200 milliárd forint juthat a turizmus fejlesztésére - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Esztergomban a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációjáért felelős államtitkára.
Konferencia a hazai területi fejlesztések jövőjéről

Konferencia a hazai területi fejlesztések jövőjéről2014. február 11.

Intenzív tervezési és egyeztetési időszak áll előttünk, nemcsak kormányzati, hanem területi és helyi szinten is – mondta Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár a Területi Tervezési Szakmai Konferencia és Konzultációs Napok megnyitóján, Budapesten. A rendezvényen a szervezők – így a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal – áttekintik a területi és városi programtervezeteket, amelyek már beérkeztek a minisztériumba.
Aláírták a V4-ek turisztikai vezetői találkozójának jegyzőkönyvét Budapesten

Aláírták a V4-ek turisztikai vezetői találkozójának jegyzőkönyvét Budapesten2014. február 5.

Aláírták a visegrádi országok turisztikai államtitkárainak és marketing vezetőinek 2014. évi találkozójáról készült záró jegyzőkönyvet szerdán Budapesten.
Komoróczki István beszéde a "Fókuszban a gazdaságfejlesztés: EU 2014-2020" című konferencián"

Komoróczki István beszéde a "Fókuszban a gazdaságfejlesztés: EU 2014-2020" című konferencián" 2014. január 30.

Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezéskoordinációért felelős államtitkára a konferencián elmondta, hogy a kormány várhatóan február 15-i ülésén véglegesíti és fogadja el a partnerségi megállapodást.
A régió központjává válhat Magyarország

A régió központjává válhat Magyarország2014. január 22.

A tavaly decemberben elfogadott Nemzeti Fejlesztés 2030 - Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció megvalósítása is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország tizenhat éven belül Kelet-Közép-Európa egyik vezető gazdasági és szellemi központjává válhasson - mondta Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezéskoordinációért felelős államtitkár szerdán, sajtótájékoztatón, Budapesten.
Átadták a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat

Átadták a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat2014. január 15.

Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között átadta a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat Zombor Gábornak, Kecskemét polgármesterének. A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont közös pályázatát 2013-ban hirdették meg először.