Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság

Dr. Komoróczki István

tervezéskoordinációért felelős államtitkár

Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság

Kiemelt szakmai terület

Vezető hírek

A 2012-es utalások 98 százaléka elfogyott a SZÉP kártyákról

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. június 2. 14:02

Mindössze 1,35 milliárd forint összeg maradt végül május 31-én a SZÉP kártyákon, ez a 2012-ben feltöltött teljes összeg 1,9%-a. Május folyamán naponta átlagosan több mint 50 millió forinttal csökkent az összeg, amely hátterében komoly kommunikációs munka áll. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ezúton köszöni meg a kibocsátó bankok, a turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokat képviselő szakmai szervezetek és a média aktív együttműködését és részvételét a SZÉP kártya tulajdonosok folyamatos informálásában.

A SZÉP-kártya a belföldi turizmus motorja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 29. 15:46

A SZÉP-kártya a belföldi turizmus motorja - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Hajdúszoboszlón.

Jelentősen nőtt a kiállítók száma a Hungexpo idei ipari szakkiállításán

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 27. 14:01

Jelentősen, 15 százalékkal nőtt a kiállítók száma az előzőhöz képest a Hungexpo idei ipari szakkiállításán, az Ipar Napjai elnevezésű ipari termékbemutatón.

Felhívás a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére - 2014

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 26. 13:11

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága felhívást tesz közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére.

Egyeztetés a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatallal a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 23. 13:47

Kína és a 16 kelet-közép-európai (KKE) ország első turisztikai csúcstalálkozója keretében május 22-én megalapították Budapesten a Kínai Népköztársaság - Kelet-Közép-Európa Turisztikai Regionális Központot. A KKE országok, valamint a népi Kína képviselőinek jelenlétében lezajlott turisztikai csúcstalálkozót követően a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal elnöke kétoldalú megbeszélést folytatott a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőivel. Shao Qiweit, a Kínai Népköztársaság Nemzeti Turisztikai Hivatalának (CNTA) elnökét a nemzetgazdasági miniszter nevében, Dr. Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár fogadta.

Élénkülő turisztikai együttműködés Magyarország és Albánia között

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 23. 10:11

Turisztikai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium és az albán Városfejlesztési és Turisztikai Minisztérium. A dokumentumot Eglantina Gjermeni, Albánia városfejlesztési és turisztikai minisztere és dr. Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár írta alá, aki hangsúlyozta, hogy a megállapodás eredményeként erősödhetnek a két ország közötti turisztikai kapcsolatok.

Megalapították a Budapesten nyíló Kína-KKE Turisztikai Regionális Központot

Miniszterelnökség, 2014. május 22. 10:49

Megalapították a Budapesten megnyíló Kína-Kelet-Közép-Európa Turisztikai Regionális Központot csütörtökön, a Kína és a kelet-közép-európai országok első turisztikai csúcstalálkozóján Budapesten.

Magyarország jövője a gazdaság fejlesztésében rejlik

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 21. 13:01

A kormány múlt hét szerdán véglegesítette a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak operatív programjait, amelyek egy évtizedre meghatározzák a fejlesztési lehetőségeket Magyarországon - mondta el Komoróczki István a Hozam Zrt. zártkörű vállalkozói klubjában tartott előadásán kedd este Szolnokon.

2016-ban Budapest adhat otthont a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenynek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 18:33

Európában Budapest rendezheti 2016-ban a Bocuse d’Or szakács versenyt. Hazánk pályázatát hirdették ki győztesként ma kora este Stockholmban – mondta Komoróczki István a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára, aki részt vett az eredményhirdetésen és támogatta a magyar teamet. Az idei európai fordulón Magyarországot Molnár Gábor és csapata képviselte, akik a 9. helyet elérve bejutottak a nemzetközi döntőbe, amelyet 2015 januárjában, Lyonban rendeznek meg.