Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság

Dr. Cséfalvay Zoltán

parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár

Videók

Átadták a Furukawa Electric új európai kutatóközpontját

Átadták a Furukawa Electric új európai kutatóközpontját2014. május 20.

A magyar gazdaságpolitika egyik fő célja, hogy megérje Magyarországon befektetni, gyártani, és megérje kutatás-fejlesztésbe is befektetni - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára május 20-án, a japán Furukawa Electric új európai kutatóközpontjának átadásán Budapesten.
Az EU a válságban is segítette hazánkat

Az EU a válságban is segítette hazánkat2014. április 30.

Uniós tagságunk igazi gazdasági előnye, az, hogy a vállalkozásaink egy 500 millió fős, egységes belső piacon tudnak részt venni - mondta Cséfalvay Zoltán a Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából rendezett "Felzárkóztunk vagy lemaradtunk?" című konferencia harmadik napján a kormany.hu-nak adott interjújában.
Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a startup adócsomag

Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a startup adócsomag2014. április 2.

Még idén ősszel az Országgyűlés elé kerülhet az az adó- és adminisztrációs tehercsökkentő csomag, amely megkönnyíti majd mind az új, innovatív vállalkozások, a startupok, mind pedig az ezekbe fektető cégek életét Magyarországon - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán Budapesten a Startup Tavasz rendezvénysorozat keretében rendezett közép-európai startup verseny megnyitóján.
Cséfalvay Zoltán: az S&P döntése is megerősíti, hogy érdemes volt egyszerre végigvinni a reformokat

Cséfalvay Zoltán: az S&P döntése is megerősíti, hogy érdemes volt egyszerre végigvinni a reformokat2014. március 28.

A Standard & Poor's (S&P) pénteki döntése is megerősíti, hogy megérte egyszerre, viszonylag gyorsan végigvinni a reformokat és a pénzügyi stabilizációt - mondtaCséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) rendezvényén.
Segíti a kormány az uniós k+f források lehívásában a kkv-kat

Segíti a kormány az uniós k+f források lehívásában a kkv-kat2014. március 20.

A kormány az Európai Unió központi, Horizont2020 (H2020) keretprogramja forrásainak lehívásában is segíti a magyar kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-kat) - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a BrandFestival - Magyar Vállalkozói Fórum rendezvényen.
A startup cégeket 140 milliárd forinttal segítheti a kormány

A startup cégeket 140 milliárd forinttal segítheti a kormány2014. március 19.

A startup cégek fejlődését a tervek szerint 140 milliárd forinttal segíti a kormány a jövőben az uniós forrásokból, az összeg nagyobb részét, 110 milliárd forintot különböző pénzügyi eszközök révén juttat majd el hozzájuk - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy szerdai budapesti szakmai konferencián.
Az évtized végére 56 000-re kellene emelni a kutatók számát Magyarországon

Az évtized végére 56 000-re kellene emelni a kutatók számát Magyarországon2014. március 18.

Az évtized végére 56 000-re kellene emelni a kutatók számát Magyarországon a mostani 37 000 kutatóról, ez lányok nélkül nem megy majd - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a "Lányok napja" pályaorientációs program budapesti keddi nyitórendezvényén.
Megnyílt Budapesten Európa szabadalmi bíráinak bíróképző központja

Megnyílt Budapesten Európa szabadalmi bíráinak bíróképző központja2014. március 13.

Megnyílt Budapesten Európa szabadalmi bíráinak bíróképző központja csütörtökön, amely az Egységes Szabadalmi Bíróság (ESZB) leendő bíráinak és bírójelöltjeinek képzését és továbbképzését koordináló irodaként fog működni a fővárosi Várnegyedben található Magyarság Házában. A témában Cséfalvay Zoltán tartott sajtótájékoztatót.
Vállalatirányítási konferenciát tartanak a visegrádi négyek Budapesten

Vállalatirányítási konferenciát tartanak a visegrádi négyek Budapesten2014. március 12.

A magyar soros visegrádi elnökség égisze alatt tartanak vállalatirányítási konferenciát a visegrádi négyek szerdán Budapesten abból az apropóból, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hamarosan megkezdi 2004-ben kiadott vállalatirányítási alapelveinek felülvizsgálatát.
Ősszel kezdődhet az uniós pályázatok kiírása

Ősszel kezdődhet az uniós pályázatok kiírása2014. március 11.

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
A gyakorlati képzés versenyképessé teszi a gazdaságot

A gyakorlati képzés versenyképessé teszi a gazdaságot2014. március 5.

A duális képzésnek immár a jogi és pénzügyi feltételei is adottak Magyarországon, ami azért fontos, mert a gyakorlati képzés versenyképessé teszi a gazdaságot - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán sajtótájékoztatón a Siemens központi telephelyén Budapesten.
Sikerrel zárult a TiJöttök program

Sikerrel zárult a TiJöttök program2014. február 28.

Sikerrel zárult a TiJöttök program, amelyben egy év alatt több mint 2500 középiskolás ismerhette meg a műszaki és természettudományos életpálya lehetőségeit - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten.
Adórendszerbeli könnyítésekkel segítené a kormány a startupokat

Adórendszerbeli könnyítésekkel segítené a kormány a startupokat2014. február 26.

Adórendszerbeli könnyítésekkel segítené a kormány a startupokat, az erről szóló javaslatok idén őszre elkészülhetnek, így a jövő évi költségvetésbe már be is építhetik őket - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
A héten benyújtja a kormány a partnerségi megállapodást az EU-nak

A héten benyújtja a kormány a partnerségi megállapodást az EU-nak2014. február 26.

Magyarország a héten benyújtja a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak, a kormány már véglegesítette a dokumentumot - közölte Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára szerdán egy budapesti konferencián.
A magyar export eléri a GDP 95 százalékát

A magyar export eléri a GDP 95 százalékát2014. február 18.

A magyar export eléri a GDP 95 százalékát, ezzel Közép-Kelet-Európában az első helyen áll az ország a szlovákokkal együtt, az Európai Unió 28 tagállama között pedig a 4.-5. helyet foglalja el ezzel az aránnyal - emelte ki Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az NGM és az Eximbank közös keddi sajtótájékoztatóján.
2014-2020 között 110 milliárd forint K+F infrastruktúrára

2014-2020 között 110 milliárd forint K+F infrastruktúrára2014. február 17.

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszakban Magyarország 110 milliárd forintot szán a kutatás-fejlesztési infrastruktúra fejlesztésére, köztük műszervásárlásra - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn a NEKIFUT projekt bővítéséről tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.