Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság

Dr. Cséfalvay Zoltán

parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár

Vezető hírek

Euró: Magyarország három kritériumnak már eleget tesz

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. június 5. 12:59

Brüsszel legújabb konvergenciajelentése szerint Magyarország már három maastrichti kritériumnak is megfelel. Az értékelés megállapítja, hogy Magyarország teljesíti az árstabilitásra, a hosszú távú kamatokra és a közpénzügyekre vonatkozó kritériumokat, nem teljesen felel azonban meg a törvényi előírásoknak, és az árfolyam-kritériumnak. A legutóbbi, 2012-es jelentés szerint Magyarország egyik konvergenciakritériumot sem teljesítette.

A magyar gazdaságpolitika fontos célja, hogy megérje Magyarországon befektetni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 20. 16:14

A magyar gazdaságpolitika egyik fő célja, hogy megérje Magyarországon befektetni, gyártani, és megérje kutatás-fejlesztésbe is befektetni - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden, a japán Furukawa Electric új európai kutatóközpontjának átadásán Budapesten.

Cséfalvay: az uniós csatlakozás mérlege egyértelműen pozitív

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 14:27

Egyértelműen pozitív a mérlege az unió tíz évvel ezelőtti bővítésének az akkor csatlakozott országok számára, ez a legfontosabb üzenete az idei katowicei Európai Gazdasági Kongresszusnak - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára telefonon az MTI-nek.

Gyorsuló növekedést és stabil fiskális helyzetet mutat az OECD óvatos előrejelzése Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 6. 16:35

Közelebb áll a valósághoz az Európai Uniónak az idei magyar gazdasági növekedésre vonatkozó 2,3 százalékos előrejelzése, mint az OECD kedden nyilvánosságra hozott 2 százalékos prognózisa a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára szerint.

Az EU a válságban is segítette hazánkat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 30. 14:57

Uniós tagságunk igazi gazdasági előnye, az, hogy a vállalkozásaink egy 500 millió fős, egységes belső piacon tudnak részt venni - mondta Cséfalvay Zoltán a Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából rendezett "Felzárkóztunk vagy lemaradtunk?" című konferencia harmadik napján a kormany.hu-nak adott interjújában.

A kormány a jövő héten fogadhatja el a konvergenciaprogramot

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 23. 12:26

A kormány várhatóan a jövő héten fogadja el a 2014. évi nemzeti reformprogramot és a kovergenciaprogramot, amelyeket április 30-ig kell elküldeni az Európai Uniónak - mondta Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) szerdai ülésén Budapesten.

Módosultak a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló projektek arculati előírásai és a kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettsége

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 10. 9:02

2014. január 01-i hatállyal a Nemzetgazdasági Miniszter rendelkezik a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap felett, ehhez kapcsolódóan módosult a KTIA finanszírozásával megvalósuló, 2013. december 31. előtt meghirdetett pályázatok két szabályzata (Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei, Arculati kézikönyv), melyet a kapcsolódó dokumentumok tartalmaznak.

A kormány az idén is több lépést tesz azért, hogy Budapest startup főváros legyen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 3. 11:11

A kormány az idén is több lépést tesz azért, hogy Budapest legyen Kelet-Közép-Európa startup fővárosa - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön Budapesten a SmartMobil konferencia megnyitóján.

Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a startup adócsomag

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 2. 12:07

Még idén ősszel az Országgyűlés elé kerülhet az az adó- és adminisztrációs tehercsökkentő csomag, amely megkönnyíti majd mind az új, innovatív vállalkozások, a startupok, mind pedig az ezekbe fektető cégek életét Magyarországon - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán Budapesten a Startup Tavasz rendezvénysorozat keretében rendezett közép-európai startup verseny megnyitóján.