Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

A Nemzetgazdasági Minisztérium kapcsolódó oldalai

OECD Magyarország

Magyarország számára a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) fontos stratégiai partner, ezért hazánk olyan együttműködést alakított ki, amely tartalmában túlmutat a szervezethez fűződő klasszikus tagságunkon. A honlapon többek között elérhetőek a Magyar Köztársaság OECD melletti Állandó Képviseletének, Nemzeti Tanácsának, Nemzeti Kapcsolattartó Pontjának tartalmai.

Egyszerű állam

Az Egyszerű Állam Program segítségével a Kormány 500 milliárd forinttal csökkenti a vállalkozók bürokratikus költségeit. A vállalkozások a kevesebb adminisztráció, a gyors ügyintézés és a csökkenő kockázatok hatására több időt, pénzt és energiát takaríthatnak meg, amelyet munkahelyek megtartására, új munkahelyek megteremtésére és fejlesztésre fordíthatnak. Az Egyszerű Állam honlapon minden információ megtalálható a kormány bürokráciacsökkentő programjáról.

Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság

Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (Főigazgatóság, EUTAF) 2010. július 1-jén jött létre, a Nemzetgazdasági Minisztérium önállóan működő központi költségvetési szerveként. Feladata a Kormány által meghatározott európai uniós és más nemzetközi támogatások ellenőrzése (auditja). Az EUTAF tevékenységének tervezése során, a módszerek kiválasztásában és a program végrehajtásában önállóan jár el, befolyástól mentesen állítja össze a megállapításokat, következtetéseket és javaslatokat tartalmazó jelentéseket, amelyek tartalmáért felelősséggel tartozik.

Pénzügyi szakképzés

Az NGM Felügyeleti Osztálya a pénzügyi ágazati szakmák esetében három fő területért felelős: a szakképesítésekért, a szabályozott szakmák nyilvántartásainak vezetésért, illetve a nyilvántartásokhoz kapcsolódó továbbképzésekért. Az oldalon információt találhat a hatályos jogszabályokról illetve a legfontosabb változásokról, elérhetőek az egyes területek tájékoztató anyagai és letölthető dokumentumai.

START-kártya program

A Nemzetgazdasági Minisztérium által koordinált START-kártya program hivatalos honlapja. A programmal a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűnek számító kismamákat, a tartósan munka nélkül lévőket, illetve az 50 év feletti és alacsony iskolai végzettségű tartósan álláskeresőket kívánja segíteni.

Díj a sikeres vállalkozásokért

A weboldal a nemzetgazdasági miniszter által átadott a „Díj a sikeres vállalkozásokért” díjat mutatja be. A kezdeményezés célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához.