Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Fotók

Március 15. alkalmából kitüntetések ünnepélyes átadása az NGM-ben

Március 15. alkalmából kitüntetések ünnepélyes átadása az NGM-ben2014. március 17.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen állami kitüntetéseket, Magyar Gazdaságért díjakat, fogyasztóvédelemért járó elismeréseket, és miniszteri elismerő okleveleket adott át. A miniszter beszédében kiemelte, hogy a kormány ugyanolyan nagy feladatokra vállalkozott 2010-ben, amikor 2/3-os bizalmat kapott, mint ’48-as elődeink.
Programot dolgoz ki az NGM az elektromos autók elterjesztése érdekében

Programot dolgoz ki az NGM az elektromos autók elterjesztése érdekében2014. március 13.

Adókedvezményekkel és támogatással erősítené a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az elektromos autók elterjedését Magyarországon; a Jedlik Ányosról elnevezett intézkedéscsomagon már dolgoznak a minisztériumban - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Varga Mihály a  Knorr-Bremse budapesti telephelyén

Varga Mihály a Knorr-Bremse budapesti telephelyén2014. február 6.

A kormány a vasúti és közúti járművek fékrendszereit gyártó Knorr-Bremse vállalatcsoporttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Michael Buscher, a Knorr-Bremse AG elnöke írt alá csütörtökön a cég budapesti telephelyén.
A magyar turizmus túljutott a válságon

A magyar turizmus túljutott a válságon2014. február 1.

Varga Mihály szerint a magyar turizmus túljutott a válságon, minden lényeges mutatója javult, az ágazatnak jobb a teljesítménye, mint a válságot megelőző években. Az eredményekről a nemzetgazdasági miniszter a XXII. turisztikai díjátadó gála és évadnyitó rendezvényen beszélt szombaton este Budapesten.
Zsúfolásig megtelt a terem Varga Mihály rezsifórumán

Zsúfolásig megtelt a terem Varga Mihály rezsifórumán2014. január 24.

Ahogy mondani szokás még a csilláron is lógtak az emberek a kedd estére meghirdetett Rezsifórumon, a 450 fős mozi teremben. Sokan voltak kíváncsiak arra, miért kellett elviselnünk hosszú éveken át Európa legdrágább gázárát, 2. legmagasabb áramárát, az irdatlanul magas rezsiköltségeket.
Helyes kormányzati döntés volt a stratégiai megállapodások megkötése

Helyes kormányzati döntés volt a stratégiai megállapodások megkötése2013. december 5.

Helyesnek bizonyult a magyar kormány tavalyi döntése, amellyel új szintre emelte az országban működő nagyvállalatokkal való együttműködését - jelentette ki Varga Mihály a villamosipari Schneider Electric és a kormány közötti stratégiai megállapodás aláírása alkalmából tartott ünnepségen csütörtökön a francia cég szigetszentmiklósi logisztikai központjában
Az új babakötvény további segítség a gyermeket nevelőknek

Az új babakötvény további segítség a gyermeket nevelőknek2013. december 2.

A 2013. december 2-től jegyezhető, megújult babakötvény további segítséget jelent a gyermeket nevelő szülőknek - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Jövőre is 3 százalék alatt lesz a hiány

Jövőre is 3 százalék alatt lesz a hiány2013. november 8.

A választási évben sem ugrik meg az államháztartás hiánya, jövőre is a GDP 3 százaléka alatt marad a deficit, 2,9 százalék lesz az idei 2,7-2,8 százalék után – mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 21. konjunktúrafórumán.
Legyen értékteremtő a közfoglalkoztatás

Legyen értékteremtő a közfoglalkoztatás2013. október 3.

Az értékteremtő közfoglalkoztatás fontosságát hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva, a politikus szerint az ország számos, jellemzően hátrányos helyzetű térségeiben található települése bizonyította ennek jelentőségét.
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és az Ericsson

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és az Ericsson2013. július 10.

Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá szerdán Budapesten az Ericsson Magyarország Kutató-Fejlesztő Központjában a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Thomas Jul, az Ericsson közép-európai régiójának vezetője. Fotók: NGM
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Continental AG

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Continental AG2013. április 3.

A befektetés-ösztönzés keretében a kormány kiemelten támogatja a járműipart és az elektronikát, továbbá az ezekben megvalósuló kutatás-fejlesztést, és a Continental mindkettőben érintett – mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Vácon, a német céggel aláírt stratégiai együttműködési megállapodás alkalmából.