Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság

Dr. Czomba Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Vezető hírek

Fogyatékkal élőket foglalkoztató éttermet adtak át Szekszárdon

Kormányzat, 2014. május 29. 13:44

Átadták a Kék Madár Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató, kibővült éttermét csütörtökön Szekszárdon, amelyet mintegy 40 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással alakítottak ki az alapítvány székhelyén.

4,1 millió felett a foglalkoztatottak száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 29. 9:03

Folytatódtak a kedvező trendek a munkaerőpiacon 2014. február és április között a KSH gyorstájékoztatója szerint. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 238 ezer fővel, az egy évvel ezelőtti 3 millió 869 ezerről 4 millió 107 ezerre emelkedett.

Szakképzett munkaerő nélkül nem lehet sikeres az ország

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 22. 16:31

Szakképzett munkaerő nélkül nem lehet és nem is lesz sikeres az ország, ezért fontos, hogy a szakképzésben és felnőttképzésben elindított változások folytatódjanak – jelentette ki a mezőgazdasági gépeket gyártó CLAAS Hungaria Kft. tanműhelyének csütörtöki átadó ünnepségén a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára Törökszentmiklóson.

Ismét hat százalék feletti reálbér-növekedés márciusban az elsődleges munkaerőpiacon

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. május 22. 9:06

A KSH gyorstájékoztatója szerint az elsődleges munkaerőpiacon a 2014. január-márciusi időszakban a nemzetgazdaságban mért bruttó és nettó átlagkeresetek is 6,4 százalékkal nőttek az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A fogyasztói árak stagnálása mellett így ebben a kategóriában január-márciusban 6,4 százalékos reálbér-emelkedésről beszélhetünk, ami tovább segíti a lakossági fogyasztás növelését, és ezen keresztül a gazdaság bővülését.

Gépgyártó üzem épült Miskolcon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. május 7. 15:07

Gépgyártó üzemet épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 140 millió forintba került csarnokot szerdán adták át a város mechatronikai ipari parkjában, a társaságnak ez már a második gyára itt.

Újabb csúcson a foglalkoztatottság, rekord alacsony munkanélküliség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 25. 9:05

A KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint tovább folytatódtak a pozitív munkaerőpiaci trendek. A 2014. január-március közötti időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak száma 4 millió 78 ezer főre emelkedett, ami 1992 óta a legkedvezőbb adat.

Hat százalék feletti reálbér-növekedés az elsődleges munkaerőpiacon februárban is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 18. 9:02

Az év második hónapjában 6,8 százalékkal nőttek a reálkeresetek a közfoglalkoztatás hatásának kiszűrésével, így folytatódik a 2013-ban elindult erőteljes reálbér-növekedés. A Kormány intézkedéseinek, úgymint a rezsicsökkentésnek, a közszférában végrehajtott béremeléseknek, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, valamint a fogyasztói árak stagnálásának jelentős szerepe van a reálbér növekedésében.