Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Dr. Naszvadi György

államháztartásért felelős államtitkár

Videók

Banai: a magyar államháztartás adatai nemzetközi összehasonlításban is kedvezőek

Banai: a magyar államháztartás adatai nemzetközi összehasonlításban is kedvezőek2014. január 24.

A magyar államháztartás adatai nemzetközi összehasonlításban is kedvezőek, jelenleg 17 európai uniós tagállam ellen folyik túlzottdeficit-eljárás, a magyar államháztartás hiányadata azonban azt mutatja, Magyarország nem juthat Málta sorsára, az államháztartási deficit idén is 3 százalék alatt lesz - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
A gazdaság nemcsak egy-egy területen teljesít jól

A gazdaság nemcsak egy-egy területen teljesít jól2013. december 12.

Az államháztartási hiány leszorítása nem fojtotta meg a gazdasági növekedést Magyarországon, sikerült megtalálni azt a helyes gazdaságpolitikai mixet, amelynek köszönhetően a magyar gazdaság nemcsak egy-egy területen teljesít jól – mondta csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésért felelős helyettes államtitkára.
Teljesül az idei 3 százalék alatti hiánycél

Teljesül az idei 3 százalék alatti hiánycél2013. szeptember 9.

Az államháztartás központi alrendszerének 2013. augusztus havi hiánya 110,0 milliárd forintra teljesült. A Kormány várakozásainak megfelelnek a központi költségvetés augusztus végi pénzforgalmi adatai. A mostani és a következő hónapokra várt bevételek és kiadások – a decemberi hónapra előre jelzett igen jelentős többlettel együtt – alátámasztják, hogy teljesülni fog az idei 3 százalék alatti hiánycél.