Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Varga Mihály: a növekedési hitelprogramok, az uniós források tovább élénkítik a gazdaságot

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. június 3. 14:15

A növekedési hitelprogramok, a gazdaságfejlesztésre szánt uniós források tovább élénkítik a gazdaságot - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaságnak adott interjúban.

A stabilitás és a növekedés lesz a középpontban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. május 30. 17:11

Jelenleg 4 millió 107 ezer embert foglalkoztatnak idehaza, és olyan gazdaságpolitikát alakítunk ki, amely nyomán ennél is többen dolgozhatnak majd a jövőben - mondta Varga Mihály.

Visszaszereztük Magyarország becsületét

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 31. 12:59

Mint utólag bebizonyosodott, 2010 nyarán jó döntéseket hoztuk, hiszen évek óta tartjuk a három százalék alatti hiánycélt, visszafizettük az IMF-hitelt, csökkenteni tudtuk az államadósságot, és még az állami vagyont is gyarapítottuk – mondta a Demokratának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a budapest 4-es választókerület képviselőjelöltje.

Jó üzlet magyar kötvényeket vásárolni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 31. 9:23

Jó üzlet magyar kötvényeket vásárolni – mondta Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjújában.

„Folytatjuk, ha bizalmat kapunk!”

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 31. 9:05

A 2010-2011-es gazdasági konszolidáció után eljutottunk oda, hogy a régióban a magyar gazdaság növekszik a legnagyobb mértékben. Ezzel a növekedési ütemmel visegrádi összevetésben az elsők, az Európai Unióban pedig ötödikek vagyunk – nyilatkozta Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője.

Varga Mihály: Tét nélkül lehetett tárgyalni az IMF küldötteivel

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 19. 9:00

Egy kávé mellett Magyarország eredményeiről és növekedési kilátásairól lehetett beszélgetni a Budapestre érkezett IMF-delegáció tagjaival – mondta a 180 percben a küldöttséget fogadó Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető szerint a felek örömmel ejtettek szót a beruházási és a növekedési adatok alakulásáról, de azért lehetnek majd kritikus megjegyzések is a valutaalap tárgyalóinak jelentésében.

A gyengébb árfolyam növelheti az exportáló kkv-k számát

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 18. 9:05

Ha a kormány folytatja a munkát, végig kell gondolni, hogy erre az árfolyamszintre milyen gazdaságfejlesztési vagy iparfejlesztési politika építhető. A hosszabb távon fennmaradó gyengébb árfolyam jelentősen bővítheti az exportáló kkv-k számát- mondta Varga Mihály a Gazdasági Rádió "A nap vendége" című műsorában.

Varga: Erre már lehet építeni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 10. 9:50

Az elmúlt négy évben követett gazdaságpolitikának vannak olyan eredményei és elemei, amelyeket érdemes továbbvinni, és volt olyan fejlesztési terv, amelyet nem sikerült megvalósítani – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádióban.

Tovább kell fejleszteni az Új Széchenyi Tervet

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 10. 9:35

Az ukrán válság Magyarországra gyakorolt hatásai mellett az elmúlt négy év gazdaságpolitikai intézkedéseit elemezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 A Lényeg című műsorában. A tárcavezető kiemelte, hogy az ukrajnai válság Magyarországot érintő gazdasági hatásai egyelőre korlátozottak, de figyelni kell az eseményekre, és ha szükséges, akkor haladéktalanul lépni fog a kormány – közölte Varga Mihály.

Arányos az adórendszer

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. március 10. 9:04

Marad az egykulcsos adórendszer, ha a jelenlegi kormány ismét felhatalmazást kap - mondta a nemzetgazdasági miniszter az M1 Ma reggel című műsorában.