Miniszterelnökség

Orbán Viktor

miniszterelnök

Fotók

A kazah miniszterelnök budapesti látogatása

A kazah miniszterelnök budapesti látogatása2014. június 3.

A nyugati integráció és a keleti nyitás együtt teheti sikeressé Magyarországot – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő kedden Budapesten, miután tárgyalt Karim Maszimov kazah miniszterelnökkel.
Ökoturisztikai sétányt avattak a Baláta-tavon

Ökoturisztikai sétányt avattak a Baláta-tavon2014. május 28.

Belső-Somogy élővilágát bemutató 600 méter hosszú ökoturisztikai sétányt avattak kedden a Kaszó Zrt.-hez tartozó fokozottan védett Baláta-tavon.
Újraválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Újraválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort2014. május 10.

Az Országgyűlés szombaton újraválasztotta miniszterelnöknek Orbán Viktort, aki letette hivatali esküjét, majd beszédet mondott.
Átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont

Átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont 2014. május 1.

A magyar szellem, a tervezők, a mérnökök, a munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a debreceni Nagyerdei Stadion csütörtök esti avatásán.
Világkörüli útra indul a Rubik kocka kiállítás

Világkörüli útra indul a Rubik kocka kiállítás2014. április 25.

„A Rubik kocka, és ami mögötte van” címmel nyílt interaktív kiállítás az Egyesült Államokban, a New Jersey-i Liberty Science Centerben (LSC). Az április 26-i hivatalos megnyitót megelőző gálán Áder János köztársasági elnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Rubik Ernő is részt vett.
4,45 milliárd forintból épít új gyárat a Kerox Kft.

4,45 milliárd forintból épít új gyárat a Kerox Kft.2014. április 23.

4,45 milliárd forintos fejlesztéssel építi meg új gyárát a magyar tulajdonosi hátterű Kerox Kft. Sóskúton. A termelési kapacitás jelentős bővítését egyedi kormányzati döntésen alapuló támogatás teszi lehetővé – jelentette be szerdán Szijjártó Péter és Kovács Attila Gábor igazgató közös sajtótájékoztatón Diósdon.
Elismerés az Intersnack győri üzemének fejlesztése

Elismerés az Intersnack győri üzemének fejlesztése2014. április 3.

A magyar mezőgazdaság és a magyar élelmiszeripar elismerése, hogy győri üzemét jelölte ki kelet-európai sütőközpontjának a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a két újabb gyártósor csütörtöki avatóünnepségén Győrben.
Megújult a Várkert Bazár

Megújult a Várkert Bazár2014. április 3.

Újra a főváros egyik büszkesége lesz a Várkert Bazár, amely végre méltó régi híréhez és fényéhez - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a megújult épületegyüttes átadásán.
Az ipari innováció eredményei alapozzák meg a gazdaság sikerét

Az ipari innováció eredményei alapozzák meg a gazdaság sikerét2014. március 31.

A magyar kis- és középvállalkozások ipari innovációs eredményei alapozzák meg a magyar gazdaság hosszú távú sikerét - mondta Szijjártó Péter hétfőn a Vas megyei Csepregen, ahol felavatta az Uniriv Kft. 483 millió forintos beruházással felépült 5300 négyzetméter alapterületű üzemét, amely az Új Széchenyi Terv keretében 192 millió forintos pályázati támogatást kapott.
Átadták a Ludovika új főépületét

Átadták a Ludovika új főépületét2014. március 31.

A Pollack Mihály által tervezett egykori Ludovika Akadémia felújított épülete előtt Orbán Viktor miniszterelnök Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas Imre, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja, Patyi András, az egyetem rektora, Fürjes Balázs, az intézmény felújításáért felelős kormánybiztos, valamint Szánti Gábor, az egyetem diákönkormányzatának elnöke közreműködésével vágta át ünnepélyesen a nemzeti színű szalagot.
Orbán Viktor: megmutattuk, hogy lehet összefogással történelmet írni

Orbán Viktor: megmutattuk, hogy lehet összefogással történelmet írni2014. március 29.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. Orbán Viktor erről a Fidesz-KDNP választási nagygyűlésén beszélt szombaton a fővárosban, a Hősök terén.
Megújult a hatvani Grassalkovich-kastély

Megújult a hatvani Grassalkovich-kastély 2014. március 29.

Mintegy 3,5 milliárd forintnyi, zömmel uniós forrásból megújult a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumnak helyet adó hatvani Grassalkovich-kastély. Az ünnepélyes átadáson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondott beszédet.
Orbán Viktor leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát Szabadkán

Orbán Viktor leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát Szabadkán2014. március 29.

Olyasmire készülünk, ami nagyon régen adódott meg a kárpát-medencei magyarságnak – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a vajdasági Szabadkán, ahol leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát.
Az összefogás eredménye a metró átadása

Az összefogás eredménye a metró átadása2014. március 28.

A 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az új metróvonal átadási ünnepségén, a kelenföldi végállomáson.
Történelmi jelentőségű a magyar-szlovák földgázhálózat összekapcsolása

Történelmi jelentőségű a magyar-szlovák földgázhálózat összekapcsolása2014. március 27.

A magyar energiaellátás szempontjából történelmi jelentőségűnek nevezte a magyar és a szlovák földgázhálózat összekapcsolását Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Pest megyei Szadán tartott ünnepségén.
Magyarország visszaszerezte a Seuso-kincs hét darabját

Magyarország visszaszerezte a Seuso-kincs hét darabját2014. március 26.

Magyarország visszaszerezte és hazaszállította a felbecsülhetetlen értékű, ókori római eredetű, páratlan Seuso-kincs hét darabját – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón, a Parlamentben.