Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Németh Zsolt

parlamenti államtitkár

Felelősségi területek

Kisebbségi jogok

Videók

Erős magyar nemzeti érdekképviselet jöhet létre az EP-ben

Erős magyar nemzeti érdekképviselet jöhet létre az EP-ben2014. május 21.

Az európai parlamenti (EP-) választás esélyt kínál arra, hogy megerősödjön a magyar nemzeti érdekképviselet az unióban - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Külügyi Intézetben 2014. május 21-én.
Magyarország készen áll a történelmi megbékélésre

Magyarország készen áll a történelmi megbékélésre2014. május 5.

Magyarország készen áll arra, hogy a történelmi megbékélés lépéseit elindítsa és végrehajtsa minden olyan viszonylatban, ahol ez eddig még nem történt meg - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Külügyi Intézetnek a magyar-szerb kapcsolatokról szóló rendezvényén 2014. május 5-én.
Kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés

Kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés2014. április 24.

A külügyi tárca parlamenti államtitkára szerint az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által a közelmúltban elfogadott Kalmár-jelentés kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a kisebbségvédelem területén. Németh Zsolt erről budapesti sajtótájékoztatón beszélt április 24-én. Répás Zsuzsanna, a KIM nemzetpolitikai helyettes államtitkára azt mondta, a jelentéssel újra fókuszba tudták állítani a kisebbségvédelem kérdését.
Az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban

Az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban2014. április 12.

Az újonnan megválasztott szlovák államfő nyilatkozata, amelyben kegyelmet ígért Zsák Malina Hedvignek, nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján szombaton Budapesten.
A demokratikus átalakulás támogatása a magyar külpolitika fontos célja

A demokratikus átalakulás támogatása a magyar külpolitika fontos célja2014. április 3.

A magyar külpolitika fontos céljának nevezte a demokratikus átalakulás támogatását Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.
A kormány követeli Tóásó Előd szabadon bocsátását

A kormány követeli Tóásó Előd szabadon bocsátását2014. március 31.

A bolíviai törvények szerint is már két éve szabadon kellett volna bocsátani Tóásó Elődöt, ezért a magyar kormány követeli, hogy a férfi szabadlábon védekezhessen az ügyében - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten.
Jobban érvényesülnek a magyar érdekek 2010 óta

Jobban érvényesülnek a magyar érdekek 2010 óta2014. március 31.

Az a legfontosabb változás a magyar külpolitikában 2010-hez képest, hogy miközben a baráti kapcsolatok kiépítése a cél, a magyar érdekek érvényesítésére a korábbinál nagyobb hangsúly kerül - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Külügyi Intézetben tartott előadásában, hétfőn.
A magyar gazdaság diverzifikálását szolgálja a globális nyitás

A magyar gazdaság diverzifikálását szolgálja a globális nyitás2014. február 3.

A globális nyitás a magyar gazdaság diverzifikálását szolgálja, a cél az, hogy Magyarország képes legyen Európán kívüli területeket is bevonni az ország fejlődésébe - mondta a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2014. február 3-án Budapesten, sajtótájékoztatón.
Befejezéséhez közeledik a külképviseleti rendszer újjáépítése

Befejezéséhez közeledik a külképviseleti rendszer újjáépítése2014. január 23.

Befejezéséhez közeledik a magyar külképviseleti rendszer újjáépítése, amelyre a szocialista kormányok rombolása miatt volt szükség - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2014. január 23-án, budapesti sajtótájékoztatóján.
A honosítás jövője nagy mértékben függ a választások sikerétől

A honosítás jövője nagy mértékben függ a választások sikerétől2014. január 2.

A honosítás jövője nagyon nagy mértékben függ a választások sikerétől – fogalmazott az év első kormányzati sajtótájékoztatóján Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2014. január 2-án.
Félmillió dollárral járul hozzá Magyarország kárpátaljai intézmények felújításához

Félmillió dollárral járul hozzá Magyarország kárpátaljai intézmények felújításához2013. december 18.

2014 végéig Magyarország félmillió dollárral járul hozzá kárpátaljai oktatási és kulturális intézmények felújításához – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2013. december 18-án Budapesten.
Antall József emlékére nyílt kiállítás a Magyar Külügyi Intézetben

Antall József emlékére nyílt kiállítás a Magyar Külügyi Intézetben2013. december 6.

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Király András, a Magyar Külügyi Intézet igazgatója, valamint Antall Péter, a néhai Antall József miniszterelnök fia nyitotta meg 2013. december 6-án azt a fotókiállítást, amely az egykori kormányfő külpolitikai tevékenységét mutatja be.
Magyarország és Izland kikerült a válságból

Magyarország és Izland kikerült a válságból2013. december 2.

Magyarország és Izland volt Európában az első két ország, amely néhány évvel ezelőtt megérezte a válság hatását, és mára mindkét ország sikeresen kikerült a válságból – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2013. december 2-án, miután Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszterrel tárgyalt Budapesten.
Javulóban a magyar-szlovák viszony

Javulóban a magyar-szlovák viszony2013. november 12.

Pozitívan értékelték a magyar-szlovák viszony fejlődését a külügyi vegyes bizottság társelnökei, Németh Zsolt és Peter Javorcik 2013. november 12-én Budapesten, a bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.
Nemsokára befejeződik a kárpátaljai keleti partnerségi fejlesztési program

Nemsokára befejeződik a kárpátaljai keleti partnerségi fejlesztési program2013. november 4.

Nemsokára befejeződik Kárpátalján a keleti partnerségi fejlesztési program, amelyhez Magyarország és Ukrajna egyaránt egymillió dollárral járult hozzá - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón november 4-én Budapesten.
Negyvenezer euró értékű segély Bulgáriának a szír menekültek ellátásához

Negyvenezer euró értékű segély Bulgáriának a szír menekültek ellátásához2013. október 21.

Negyvenezer euró (11,8 millió forint) értékű segélyszállítmányt indított útjára a kormány, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével hétfőn Bulgáriába, az oda menekült szírek ellátására. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy az Európai Unió összességében immár kétmilliárd euróval járul hozzá a szíriai súlyos humanitárius katasztrófa kezeléséhez. Ebből Magyarország 400 ezer eurós segítséggel veszi ki a részét.