Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Németh Zsolt

parlamenti államtitkár

Felelősségi területek

Kisebbségi jogok

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Támogatjuk Kárpátalját

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 5. 7:53

Támogatjuk a kárpátaljai magyar közösséget – hangoztatta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a nemzeti összetartozás napja alkalmából Budapesten, Budafok-Tétényben tartott megemlékezésen 2014. június 4-én.

Németh Zsolt: Az EU bővítése végső soron egy béke projekt

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 4. 13:37

„Az Európai Unió bővítése végső soron egy béke projekt” – jelentette ki Németh Zsolt, 2014. június 3-án Bécsben.

Németh Zsolt: az Erdélyi Gyülekezet története elválaszthatatlan a rendszerváltozástól

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 2. 7:25

A magyarság határokon átívelő egyesítésének szellemében, erdélyi menekültek által huszonöt éve Magyarországon létrehozott Erdélyi Gyülekezet története elválaszthatatlan a rendszerváltozástól - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, a református gyülekezet tiszteletbeli főgondnoka vasárnap Budapesten.

Németh Zsolt: Petro Porosenko támogatottsága megerősíti az ukrán hatalom legitimitását

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 26. 19:11

Petro Porosenko újonnan megválasztott ukrán elnök egyértelmű és meggyőző támogatottsága megerősíti az ukrán hatalom legitimitását – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a vasárnapi ukrán elnökválasztást értékelve 2014. május 26-n az MTI-nek.

Németh Zsolt: hármas tétje van a választásnak

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 20. 8:45

A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint hármas tétje van az európai parlamenti (EP-) választásnak: vasárnap eldől, lesz-e világos, karakteres képviseletük a magyar érdekeknek, mekkora súllyal jelenik meg a Kárpát-medencei magyarság az Európai Parlamentben, valamint az is, hogy milyen irányba halad tovább Európa.

Magyarország készen áll a történelmi megbékélésre

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 5. 15:42

Magyarország készen áll arra, hogy a történelmi megbékélés lépéseit elindítsa és végrehajtsa minden olyan viszonylatban, ahol ez eddig még nem történt meg - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Külügyi Intézetnek a magyar-szerb kapcsolatokról szóló rendezvényén 2014. május 5-én.

Először jelent meg a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjí műve magyarul

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 25. 14:14

Először jelent meg magyar nyelven a Nobel-békedíjas burmai demokráciaharcos, Aung Szan Szú Kjí egy műve, a Levelek Burmából című kötet 2014. április 25-i, pénteki bemutatóján a szerző erőszakmentes küzdelmét méltatták a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 24. 15:58

A külügyi tárca parlamenti államtitkára szerint az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által a közelmúltban elfogadott Kalmár-jelentés kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a kisebbségvédelem területén.

Az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar–szlovák viszonyban

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 12. 17:57

Az újonnan megválasztott szlovák államfő nyilatkozata, amelyben kegyelmet ígért Zsák Malina Hedvignek, nagy előrelépést jelent a magyar–szlovák viszonyban – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján 2014. április 12-én Budapesten.

Németh Zsolt és Danilo Lubkivszkij tárgyalása

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 10. 19:01

Németh Zsolt parlamenti államtitkár 2014. április 10-én munkaebéden látta vendégül Danilo Lubkivszkijt, Ukrajna külügyminiszter-helyettesét, aki Takács Szabolcs helyettes államtitkár meghívására érkezett Budapestre. Németh Zsolt államtitkár személyes élményeit is felidézve elismerően szólt a Majdan történelmi jelentőségű szerepéről, mely során a civil társadalom megmutatta erejét.